„Copilul meu e de două ori minune”. Cum ne-a ajutat Sfântul Simeon de la Hilandar să dobândim pe Simona Maria

Orice copil e o minune! Ei, copilul meu e de două ori MINUNE! Trecuseră doi ani de la căsătorie și nu rămâneam însărcinată. Deși doi ani nu înseamnă foarte mult, când îți dorești un copil, iar acesta întârzie să apară, 24 de luni trec anevoie. Aș fi făcut orice era creștinește nevoie, duhovnicește vorbind, aș fi făcut orice să devin mamă, să avem un copil. Aș fi făcut ocolul pământului, pe jos, numai să se milostivească Bunul Dumnezeu și să ne dăruiască copilașul nostru. Îl doream nespus, nespus…

În ajunul Crăciunului, un părinte călugăr, apropiat al familiei noastre, văzând amărăciunea mea, îmi povestește că la Muntele Athos, la Mănăstirea Hilandar parcă (deci nu știa nici el sigur) este o viță de vie, iar călugării de acolo trimit bobițe de struguri femeilor care nu pot rămâne însărcinate și că el a auzit despre soția unui preot de prin Vâlcea că ar fi scris acolo și a primit bobițe. Scrie si tu, îmi zice părintele!

Pentru a scrie la Hilandar trebuia să am adresa corectă (*), dar și mai multe detalii, mai multe informații, nu doar o poveste simplă. Astfel am început să caut și am găsit întru sfârșit adresa Mănăstirii Hilandar.

Tot atunci am aflat mai multe detalii. Anume că din mormântul Sfântului Simeon, din pământ, a răsărit o vița de vie nesădită de mână omenească. Și pentru că vița de vie simbolizează viața, iar strugurii săi au harul tămăduirii nenaşterea de prunci a soţilor care aleargă cu credinţă la ajutorul Sfântului Simeon, călugării de acolo trimit 3 bobițe de struguri din vița respectivă tuturor femeilor care nu pot rămâne însărcinate. M-am gândit atunci că ajutorul grabnic al Sfântului Simeon către cei ce n-au copii se datorează și faptului că înainte de a fi călugăr, a fost marele domnitor sârb Ștefan Nemania, dar mai ales a fost tată. Tată al unui copil sfânt (Rastko – Cuviosul Sava, ctitor al Hilandarului) și bărbatul unei soții sfinte  (Cuvioasa Anastasia, cu moaștele la Studenica). Așadar, părintele avusese dreptate, se întâmplă astfel de minuni mari.

Am făcut scrisoare călugărilor de acolo, una în limba română, alta în engleză. Le-am spus că suntem căsătoriți în Biserică, că ne dorim foarte mult copii și că nu avem parte de această binecuvântarea de la Dumnezeu. Le-am spus să se roage ei pentru noi. Cam atât, pe scurt (cine are nevoie și dorește să scrie la Hilandar, să scrie după cum simte). Nu le-am cerut bobițele de struguri, ci doar să se roage pentru noi.

La doar câteva zile, să fi fost cam 3-4 zile, de parcă plicul a sfidat distanța România – Grecia  – România, am primit un plic mic. Nu speram sa fie ceva în el, în afară de răspunsul pe care-l bănuiam – „ne rugam pentru dvs.”, însă înăuntru erau 3 bobițe de struguri, o tulpină mică din vița de vie și canonul în limba română (cu ce trebuie să facă cei doi soți pentru a lua bobițele)… Îmi tremurau mâinile. Nu știam dacă am voie să le ating. De fapt, mărturisesc că nici nu le-am atins decât atunci când mi-a spus duhovnicul să le iau (femeia ia două bobițe, una pentru copil și alta pentru ea, iar bărbatul ia si el o bobiță).

După părerea mea, un canon foarte frumos și ușor pe deasupra (a fost postat de Laurențiu pe blogul despre Sfântul Munte Athos). L-am făcut exact așa cum scria acolo. Și l-am făcut cu râvnă și cu mult drag. Dar mai presus de astea, cu credință!

Am ținut acest canon/post de 40 zile, în Postul Paștelui din 2005. La o lună și jumătate după Paste, am aflat că eram însărcinată. Am mulțumit Domnului și Sfântului Simeon de la Hilandar. După ce am săvârșit canonul, am știut că vom avea copilul mult dorit. Cuviosul Simeon nu a rămas dator. Toată sarcina am plutit de fericire (greu de înțeles, mai ales că sarcina aduce mari transformări în organism). Totul a mers ca atunci când ai parte de prietenia Sfinților.

Am născut o fetiță sănătoasă, Slavă Domnului! Și care poartă dovada, zic eu, a bobițelor de struguri, pe spate, are o pată roșie de forma unui ciorchine de strugure. Doctorița ei chiar m-a întrebat daca l-am furat, după cum spun unele superstiții. Nu i-am spus povestea, însă nu am ținut lumina sub obroc, am spus tuturor femeilor care nu pot avea copii, la care am simțit un minim de înțelegere a viețuirii creștine, despre acest minunat Sfânt Simeon. Apropos, pe copila mea, o cheamă Simona Maria, Simona dupa Sfântul Simeon.

Se spune că multe naşteri minunate se păstrează în arhiva Mănăstirii Hilandar, nu știu exact câte, însă de curând, deși destul de târziu din păcate, această arhivă s-a îmbogățit și cu mărturia mea, spre cinstirea Sfântului Simeon.

Pentru mine, pentru viața mea, „momentul bobițelor de strugure” a rămas un reper cert de credință deplină în ajutorul Sfinților. Dacă aș avea credința asta mereu, aș fi câștigată. Să dea Domnul ca, pentru rugăciunile Sfântului Simeon, fiecare mamă care împlinește canonul să își primească Bucuria. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Slavă lui Dumnezeu pentru Sfinții Lui!

Mădălina, București

***

Vezi și  Cuviosul Simeon (Ștefan) Nemania, Izvorâtorul de mir, ctitorul Mănăstirii Hilandar și Acatistul Sfinților Simion și Sava, slava Serbiei, ctitorii Mănăstirii Hilandar

și Bobițele de struguri de la Mănăstirea Hilandar ajută soții neroditori să dobândească prunci

* Adresa Hilandarului este:

I M HILANDAR
63086 Karyes
Agion Oros
Greece

Ca informație generală, precizez că toate scrisorile trimise către mănăstiri sau părinți athoniți ajung la Kareia, capitala Sfântului Munte. De acolo fiecare mănăstire sau schit își ridică corespondența. Adresa standard este aceasta:

I M [Numele mănăstirii]
63086 Karyes
Agion Oros
Greece

IM înseamnă Iera Moni, adică Sfânta Mănăstire.
IMM înseamnă Iera Megisti Moni, adică Sfânta Mare Mănăstire, titlu pe care-l au doar mănăstirile Marea Lavră și Vatopedi, deci doar în acest caz se scrie IMM. Pentru schituri scrieți SKETE [numele schitului], apoi restul adresei. (n. editor blog)

Posted on 22 februarie 2012, in 04. Mănăstirea Hilandar, Simeon (Ștefan) Nemanja and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 131 comentarii.

  1. Doamne ajuta! Cum as putea sa iau legatura cu doamna Madalina? As dori sa mai vb cu ea despre minunea acesta! Si noi ne dorim foarte mult un copilas, iar povestea ei chiar mi a redat speranta! va multumesc

  2. va rog Domnule Laurentiu trimiteti-mi si mie adresa doamnei Madalina, pe adresa mea de e-mail darius_smiley_4u@yahoo.com

    • I-am trimis d-nei Mădălina mailul dvs. Doamne, ajută!

      • constantin Alina Valentina

        Multumesc frumos pt raapuns.va mai deranjez cu o intrebare,stiu ca in perioadacasta nu se fac matanii,e vreo prb dc le fac si dc pot manca peste miercurea si vinerea pt ca e dezlegare,pt ca parintele a zis ca trebuie sa respect ce scrie in calendar deci sa mananc dar vreau sa fiu sigura sa fac totul ca la carte.va multumesc!

  3. Doamne ajuta! Si eu as vrea sa iau legatura cu dna Madalina, daca se poate…Multumesc!

  4. Adrian Dumitrescu

    Ne bucuram ca exista mame care isi doresc copii cu atata ardoare…

  5. Sa fiti binecuvintati, dna Madalina si Dl Laurentiu, nu stiti cite ati miscat in sufletul nostru, ne-am miscat din starea latenta! Multumim!

  6. M-am bucurat foarte mult citind despre aceasta minune, care este o speranta tuturor celor care-si doresc copii si nu pot face! Mare har au primit acesti oameni de la Dumnezeu. Am auzit si eu de acesta manastire de pe Mt. Athos in urma cu trei ani cand un prieten de-al nostru care se afla in Atena a fost acolo tocmai pt. a primi acele bobite de struguri, dar, din pacate, i s-a spus ca nu mai sunt si ca trebuie sa se duca in perioada cand se vor coace. Din lipsa banilor nu a mai putut ajunge acolo, dar stiu ca vorbise cu un parinte sa-i aduca el. Nu stiu ce s-a mai intamplat, dar nu au reusit sa primeasca acele bobite. Daca toti ar putea sa le primeasca atat de usor si de repede ce bine ar fi!

  7. Adresa de e-mail a doamnei Mădălina este punisor@gmail.com .

  8. Dumnezeu nu ne va lasa!

  9. Va multumesc pentru adresa! Dumnezeu sa ajute toate familiile care isi doresc copilasi! Doamne ajuta!

  10. Maria Dobre (Dinu)

    II multumesc lui Dumnezeu si Sfantului Cuvios Simeon- copilul meu, Luca Andrei este dovada vie a minunii! Am dat adresa acestei manastirii si altor femei, doua dintre ele sunt deja mamici, a treia este pe cale sa devina.
    Ii multumesc Madalinei ca mi-a dat adresa acestei manastiri.
    Doamne Ajuta!

  11. Maria Dobre (Dinu)

    Cu mare drag impartasesc cu dumneavoastra, minunea data de Dumnezeu si anume baietelul meu, Luca Andrei.
    O cunosteam pe d-na Madalina de ceva vreme si din vorba in vorba am ajuns si la subiectul copii. I-am marturisit ca mi-as dori si eu un copil si ca nu reusesc sa aduc pe lume unul. D-na Madalina mi-a dat adresa Manastirii Hilandar, am trimis acolo rugamintea mea catre Dumnezeu, intr-un timp relativ scurt am primit si raspuns de la manastire, ceea ce mi-a dat o incredere si o liniste sufleteasca deosebita.
    Cred ca fara ajutorul rugaciunilor calugarilor catre Dumnezeu nu as fi reusit sa-l aduc pe lume pe copilul meu, care acum are un an si zece luni.

    Ii multumesc lui Dumnezeu pentru darul oferit, baietelul meu, Luca Andrei.
    Doamne ajuta!

    • Ce frumos, doamna Maria, am scris si eu, acum doua saptamini, dar nu am primit un raspuns inca, astept, imi pierd speranta, o recistig citind aceste rinduri, apoi iar o pierd, poate nu sunt demna, poate nu am suficienta credinta, nu stiu, nu m-oi fi exprimat bine in scrisoare, oare trebuia sa mai pun altceva, niste banuti pentru acatist, inca nadajduiesc! Invatati-ma si pe mine!
      Poate domnul Laurentiu ma ajuta, daca se duce acolo, poate se intimpla ceva si pentru noi!
      Doamne ajuta!

      • Nu știu dacă e încă vremea strugurilor. Aveți nădejde! Țineți postul, stați lângă Domnul!

      • Si eu am scris, tot cam acum doua saptamani. Sincer, m-am gandit ca si lipsa unui raspuns e un raspuns. Dar raspunsul dlui Laurentiu mi-a redat speranta:-). Cum va vrea Domnul….

  12. Multumim Dl Laurentiu, nu stiti cum e pt o fata sa nu poate face lucrul cel mai firesc, sa dea nastere unui prunc, eu am aminat din varii motive economice, stare civila, si cred ca am miniat pe Domnul, iar acum mi-e imposibil medical, si mie si sotului.

    Aura, sa nu pierdem speranta, la Dumnezeu toate sunt posibile!

  13. Buna ziua,
    Nu trebuie sa va pierdeti speranta, sigur veti primi un raspuns. Puteti sa mai trimiteti o scrisoare, uneori se pot pierde pe drum. Eu cred ca scrisorile dumneavoastra au ajuns acolo unde trebuie, iar Dumnezeu o sa va ajute sa va impliniti visul, daca intr-adevar credeti in el.
    Eu n-am primit in plicul de raspuns stafide (boabe de struguri) si o bucatica de vita de vie, asa cum mi-a spus una dintre fetele care au primit, pur si simplu am gasit in plic o vedere cu imaginea manastirii, cateva iconite si o chitanta pentru suma infima pe care am trimis-o. Dar pot spune cu siguranta, ca Dumnezeu mi-a auzit rugaciunea si mi-a inteles dorinta. Nu mi-am pierdut speranta aceasta niciodata!
    Viata m-a incercat de multe ori, si pot spune cu siguranta ca au fost situatii din care am iesit DOAR CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU.
    Sa va ajute Domnul sa va impliniti visul de a deveni mame.
    Doamne ajuta!

  14. Astazi, baietelul meu, Luca Andrei implineste 1 an si 10 luni. Ma rog la Bunul Dumnezeu sa-l tina sanatos, sa fie un om bun si sa creasca in credinta lui Dumnezeu.

    • Sa dea Dumnezeu, sa fie sanatos si sa va bucurati de el!
      Eu nu am pus banuti, din pacate, cred ca am gresit, doamna de la posta mi-a spus sa nu pun bani in plic.
      Oricum, cred ca o sa le mai scriu, multumesc de incurajare si sa fiti sanatosi, dvs si copilul dvs!

      • Doamne ajuta, Dna Aura, Doamne ajuta! Ne va fi, o sa vedeti, acuma ca le avem, sa nu ne mai indoim!

    • Multumesc pentru incurajare, Dumnezeu sa va tina sanatosi pe amindoi, sa va bucurati intru Hristos!

  15. Dl Laurentiu, sotul meu e mai caldicel cu sfintii si lucrurile acestea minunate si imi zice ca nu stie daca va putea tine postul de mincare, tocmai acuma, dupa Sfintele Pasti. Ce ma fac? Eu as vrea sa incep de saptamana aceasta, pot sa iau eu postul lui asupra mea, sa fac cumva? De la celelalte se poate infrina, dar nu pot sa-l fortez, daca nu vrea/poate. Ce ma sfatuiti?

    • Nu sunt în măsură să comentez, dar credeam că nevoia de a avea prunc aduce după sine și voința necesară. Vorbiți cu părintele duhovnic. Scrieți și Mădălinei și întrebați-o și pe dânsa.

      • Multumesc, vreau sa fac totul sa iasa bine!
        NUmai bine Dl. Laurentiu, asa o sa fac, Dumnezeu sa va ocroteasca mereu!

      • Dumnezeu sa va ajute si sa ne anuntati cat mai repede (dupa ce tineti canonul) ca sunteti insarcinata! Eu abia am luat binecuvantare de la parintele nostru duhovnic pentru a scrie, iar zilele acestea vom trimite si noi scrisoare..sunt foarte emotionata! Dumnezeu sa va dea sanatate si sa va ocroteasca!

  16. Scrieti cu incredere, Laura F, eu am scris din suflet, ce am simtit atunci, si dupa o luna mi-a sosit, am scris, pur si simplu, cum as fi vorbit la spovedanie; pierdusem speranta, marturisesc, iar azi m-am bucurat foarte mult; oricum,in ultima perioada, trec de la agonie la extaz. Sa dea bunul DUmnezeu sa va aduc vesti bune!
    DUmnezeu sa va ajut!

  17. Am ramas marcata. Mare e puterea Domnului intre sfintii Lui. Speranta si rugaciunea ne mai raman. E foarte greu dar nu avem ce sa facem. Cadem, ne ridicam si tot asa. Si noi ne dorim enorm un copil, dar poate Dumnezeu considera ca nu suntem vrednici. O sa scriu si eu pe adresa manastirii, e mare mila cereasca.

  18. Si noi suntem o familie care isi doreste fff mult copii, eu am pierdut in trecut 2 sarcini. Spuneti-mi va rog daca e de ajuns ca acest canon sa fie tinut numai de mine? Si inca o intrebare , postul se refera la toate cele 40 de zile sau doar la zilele de miercuri si vineri?
    As fi tare bucuroasa daca mi-ati raspunde. Doamne ajuta!!!

  19. Dragii mei si eu am trimis scrisoare catre Manastirea Hilandar cam prin luna Octombrie nu retin cu exactitate data,si am primit raspuns abia acum in decembrie.Am primit un plic care contine 3 bobite de struguri si o ramurica de vita de vie.Ceea ce vreau sa le spun celor care au trimis scrisoare si nu au primit un raspuns in 2-3 sapt. e sa nu isi piarda speranta deoarece tot o sa primeasca intr-o zi acel plic.
    Am sa tin canonul cu sfintenie iar dupa ce minunea va aparea in viata mea,am sa va spun si voua povestea noastra 🙂
    Doamne ajuta!

    Am uitat sa spun ca pe langa bobite si ramurica,am mai primit canonul si o iconita cu Sfantul Simeon 🙂

  20. V-am trimis mail.
    Multumesc !

  21. Dinu Adrian

    HRISTOS A INVIAT ! Si Doamne ajuta la toata lumea, vreau sa va marturisesc si eu minunea ce sa facut cu noi, pentru ca si altii care poate si-au pierdut orice speranta, sa stie ca nu este niciodata prea tarziu, pentru o rugaciune sincera si minunea sunt convins ca va aparea, suntem un cuplu casatoriti de 15 ani si ne chinuim de 12 ani (12 ati citit bine ) sa dobandim un prunc, timp in care am facut zeci de tratamente, doua sarcini oprite in evolutie, operati, hormoni cu pumnul si alte cele……,.cei care trec prin tratamente cunosc cu siguranta despre ce vorbesc, pierderea oricarei sperante, deci 12 ani in care am facut tot ce era omeneste (medical) posibil, iar in momentul cand am decis, ca pentru noi este un subiect inchis si am demarat actele de adoptie a 2 copilasi ( frati ), am intrat in posesia strugureilor de pe mormantul Sf. Simeon de la M.Hilandar, si am decis cu sotia sa urmam canonul de rugaciune in postul Sfintelor Pasti, iar acum la momentul in care va scriu sotia este insarcinata in 3 saptamani. Bucuria pe care o traim nu poate fi explicata in cuvinte, bucurie ce o datoram Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Fecioara Maria si Sf. Simeon de la M. Hilandar. Dragi mei,nu va pierdeti niciodata speranta, niciodata nu e prea tarziu.

  22. Dinu Adrian

    Am uitat sa mentionez, sotia a ramas gravida pe data de 9 mai, am facut calcul 40 saptamani cat ar fi o sarcina, pica exact pe data de 13 februarie, data cand este comemorat Sf. Simeon. Promit ca va tin la curent cu data veniri copilului. Doamne ajuta

  23. Eu nu mai am nici un strop de speranta, ma simt terminata imi vine sa dispar sa ma topesc sa nu mai exist nu imi vad rostul in aceasta lume nu pot sa inteleg de ce, de ce, de ce. Am 31 de ani si incerc impreuna cu sotul meu de aproape 8 ani sa avem un copil. Am endometrioza si din aceasta cauza nu pot avea copii. Am facut tratamente hormonale si ivf, dar nici un rezultat din contra, mai rau ma simt din cauza bolii, si copil tot nu reusesc sa am, chiar nu mai stiu ce sa fac unde sa ma duc cu cine sa vorbesc. Numai cine are endometrioza poate sa stie prin ce trec eu si cum ma simt. Cum pot eu sa mai sper???

    • Îmi pare rău pentru suferința prin care treceți. Dacă ați ajuns la această postare, poate vă decideți să urmați și exemplu celor care au cerut ajutor la Sfântul Simeon de la Hilandar. În cazul de față e vorba de lucrarea unei minuni, deci aspecte ce depășesc logica, raționamentul. Gândul meu e să încercați, să scrieți Mănăstirii Hilandar să vă trimită bobițe și să țineți rânduiala respectivă, cu credință și nădejde. Doamne, ajută!

    • July, dupa cum am spus mai sus, sotia a ramas gravida dupa 12 ani, iar acum are 38 ani, deci speranta trebuie sa nu piara niciodata, apoi spui ”ca nu sti ce sa mai faci si unde sa te mai duci”, pai daca nu alergam la cel mai mare DOCTOR „DUMNEZEU” atunci la cine sa alergam, Daca nu in El ne punem speranta atunci in cine. Boala ta este intr-adevar una urata, dar cum ai descoperit ca ai endometrioza, pentru ca se diagnostichiaza foarte greu si doar laparoscopic. Apoi nu stiu daca sti, dar cu endometrioza se ramane gravida, mai greu dar se ramane, depinde de gravitatea ei, apoi chiar o sarcina e recomandat pentru stagnarea si disparitia ei. Iar ca sa devi MAMA mai sunt si alte variante nu trebuie sa disperi si „sa dispari sa te topesti …..” poate nu sti cate femei sunt ca tine, iti spun eu, ca in 12 ani de umblat pe la doctori, am intalnit sute de cupluri cu probleme sute de femei, care-si pun intrebarea DE CE EU ???? La varianta adoptie, nu te-ai gandit niciodata ????? Apoi cararea rugaciunii spre Dumnezeu trebuie batatorita un pic…. ca sa fie ascultata rugaciunea, dar cu siguranta, speranta si credinta nu trebuie sa dispara niciodata. Incearca rugaciunea cu boitele de strugurei si Sf. Simeon nu va intarzia sa te ajute. Doamne ajuta si sa auzim de bine !!

      • Eu am 46 de ani si tot mai sper la un ingeras, Dar, ca intotdeauna exista un dar, sotul meu nu este o persoana credincioasa, nu poate sa tina post,si ce sa fac? nu am cum sa iau numai eu bobitele de struguri.Imi pare foarte rau dar fericiti sunt acei barbati care tin pot tine post.

      • Daca nu poate posti pentru Dumnezeu, nu poate posti insa nici impreuna cu dvs. pentru bucuria de a avea prunc?

  24. Buna, sunt eu din nou July. Pe la inceputul luni iulie am trimis scrisoare la Manastirea Hilandar, am scris despre dorinta mea de a avea un copil si i-am rugat sa imi raspunda si sa imi trimita bobitele de struguri. Ce sa va zic, nu am crezut, dar am zis sa incerc ca nu strica. Iar astazi, 7 saptamani mai tarziu a gasit sotul meu in cutia de scrisori un plic. E de la MANASTIREA HILANDAR!!!, am primit cele trei bobite de struguri, o crenguta, o icoana si o scrisoare cu Sfaturi Duhovnicesti! Chiar am primit raspuns, nu imi vine sa cred, dar e adevarat! 🙂
    Va multumesc!!!

  25. In data de 9 iul. a acestui an am trimis scrisoarea catre Manastirea Hilandar, am scris despre problema cu care ne confruntam (eu si sotul meu) si am rugat Sfintii Parinti de acolo sa se roage impreuna cu noi in dorinta noastra de a avea un copil. In data de 26 august am primit in posta plicul cu cele trei bobite si crenguta de vie. Atat eu, cat si sotul meu, suntem bucurosi ca putem spera, ni s-au luminat sufletele!!
    Multumesc Bunului Dumnezeu ca ne-a ascultat ruga, dvs si dnei Madalina ca ati fost dispusi sa impartasiti cu noi aceasta minune!

  26. Dumnezeu sa ajute pe toata lumea si pe fiica mea sa aiba un copilas. A fost insarcinata si din cauza RH-lui negativ, la 3 luni, copilasul a murit in ea. Pe 11 noiembrie 2013, a trebuit sa faca interventia chirurgicala, a stat 3 saptamani, poate mai mult cu copilasul mort in ea, iar acum tot nu se simte bine.

  27. Dupa cum am promis pe data de 3 iunie 2013 la 14:21 cand am postat prima oara pe acest blog, ca voi reveni in momentul cand se va naste copilul nostru. Ieri 23.01.2014 MINUNEA sa produs, sa nascut Simeon. Copilul nostru este o MINUNE. Sfantul Cuvios Parinte Simeon Izvoratorul de Mir a ascultat umila rugaciune a nostra si a mijlocit catre Dumnezeu pentru noi. Nu va pierdeti speranta si credinta, chiar daca nu va este ascultata rugaciunea imediat, poate nu a sosit inca momentul, poate mai sunt cativa pasi de parcurs, dar cu siguranta MINUNEA se va produce mai devreme sau mai tarziu daca credeti cu adevarat. Doamne ajuta la toata lumea. Pentru ce-i ce nu stiu semnificatia numelui Simeon este : „Domnul a auzit” rugaciunea…………

  28. Petrescu Elena

    Am varsta de 42 de ani si imi doresc tare mult un copil si pana acum nu s-a intamplat aceasta minune. Sunt casatorita de 2 ani si astept ca acest vis sa devina realitate, Bunul Dumnezeu sa ne daruiasca un copilas . As dori tare mult sa trimit si eu scrisoare la Sfantul Munte Athos pentru a primi si o o scrisoare cu 3 bobite de struguri. Dna Madalina, m-am bucurat tare mult de minunea de copil pe care ati dombandit in urma rugaciunilor, va rog din suflet, daca sa se poate sa imi dati mai multe detalii legate de cum sa trimit si eu scrisoare, adresa exacta si cand ar trebui, acum cred ca e prea devreme. Astept un raspuns cu speranta in suflet si cu credinta ca Dumnezeu va infaptui si cu mine o minune…

    • Doamna Elena, sa va pastrati speranta si mai ales credinta ca suntem cu totii in grija Bunului Dumnezeu. Iar Sfintii Lui sa va fie cei mai buni prieteni! Faceti cu toata nadejdea scrisoare catre Sf Simeon! Va mijloci sigur! Ma bucur din toata inima cand vad cum creste numarul celor care dau marturie despre aceasta..Orice moment este bun pentru a trimite scrisoare calugarilor de acolo … nu mai este mult si intram in post, prilej pentru un canon asa frumos:)
      Domnul sa va dea gandul cel bun!

    • D-na Elena, aveti la comentarii, la postarea de fata toate detaliile. Domnul sa va ajute!

  29. Buna ziua! Sunt foarte bucuroasa si emotionata ca am gasit postarile dvs, si minunile despre care citesc ma bucura de asemena si imi dau speranta ca vom reusi si noi sa avem un copilas. Voi scrie si eu la manastire, ba mai mult mi-as dori sa ajungem pana acolo in toamna, dar din cate stiu femeile nu au voie pe Muntele Athos. Va rog sa imi spuneti in ce limba ati scris dvs scrisoarea?
    Multumesc din suflet pentru tot!
    Domnul sa va ajute si sa va binecuvinteze!
    Amin!

  30. sunt foarte emotionata ca am dat peste aceste postari care mi-au redat multa speranta in suflet. eu sunt casatorita de 2 ani de zile dar din pacate nu am ramas insarcinata….nu stiu daca este sau nu ceva genetic deoarece sotul meu are inca 2 surori maritate din care niciuna nu are copii. sunt disperata si as face orice pt un copilas. va rog sa ma ajutati

  31. Doamne ajuta,
    As dori sa iau legatura cu doamna Madalina. Cum trebuie sa procedez?

  32. Buna ziua,
    Va rog frumos, cum o pot contacta pe doamna Madalina?
    Multumesc din suflet pentru tot!
    Domnul sa va ajute si sa va binecuvinteze!
    Amin!

  33. @ANDREEA va rog cititi si acest sait despre SFANTUL EFREM CEL NOU-AJUTOR PENTRU NASTERE DE PRUNCI…SFINTII LUCREAZA IMPREUNA….http://www.sfantulefremcelnou.ro/

  34. La noi s-a intamplat minunea, dupa 3 ani si jumatate de asteptari si chinuri… Daca aveti credinta, e imposibil sa nu se intample. Sfintii vor mijlocii pentru voi! Sa auzim de cat mai multe vesti bune!

  35. buna ziua!! suntem si noi una din multele familii care isi doresc copii, dar……am si eu o intrebare, este obligatoriu ca aceste 40 zile de post sa fie in postul mare?? va multumesk si doamne ajuta la toti !!!

    • Dna Aleksandra, nu cred că trebuie neapărat să fie în Postul mare.

    • Doamne ajuta! Noi am tinut canonul in timpul postului Craciunului. Asa s-a intamplat sa primim pachetelul, chiar inainte de acest post. A durat cateva luni de cand am scris si pana am primit plicul, sincer nici nu mai speram. Dar Dumnezeu a fost mare si a lucrat minunat prin sfintii lui. La 4 luni de la terminarea postului si a canonului am ramas insarcinata si pana acum sarcina a mers bine. Sunt in 5 luni si o saptamana si vom avea un baietel. Aveti credinta, ca mare e Dumnezeu prin Sfintii Lui! Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

      • Sa va ajute Domnul sa aduceti pe lume un ingeras sanatos!! eu akuma am primit acest pachet si preotul care a adus spune ca sa astept postul cel mare…..de aceea am si intrebat daca este obligatoriu atunci doar….astept aceasta minune de 5 ani, nu mai am nici o speranta, sper sa vina si la noi in kurind barza!!

  36. Bună ma numesc elena am citit și eu mesajele și mi se pare o minune. Eu cu soțul ne chinuim de 4 ani sa avem un bebe dar nu…. Eu am fost operata de chis ovarian în 2012 acum sunt bine. Îmi doream foarte mult sa ajung părintele Arsenie, duminică dimineață când am scăpat de la lucru mam pus la somn și am visat un mormânt plin cu flori garoafe albe eram speriata de c am visat asa ceva. Marți dimineața am plecat la mănăstire prislop la părintele Arsenie și gând am văzut mormântul plin cu flori nu știam de c am visat eu și mam rugat eram asa de fericită,eram alta persoana când am ajuns. Aseară când mam pus în pat m-am visat însărcinată nu știu ce înseamnă visului dar sper ca se va adeveri

    • Domnul Laurențiu ma puteți lămuriri ce înseamnă aceaste vise. Recunosc nu sunt o mare credincioșa țin post când pot îmi fac rugăciune zi de zi. Dar cred ca viata mea nu ar avea rost fără un copilaș nu mai pot sa trăiesc asa când citesc mesajele altora îmi câștig încrederea dar dupăia o pierd. Dar acum numai am cuvinte după ce am visat și am fost la părintele Arsenie. Dumnezeu ii sus și știu ca ne va da darul cel mare

  37. Va rog ajutati-ma sa primesc si eu ajutor pentru a ramane insarcinata. Doresc si eu adresa.

  38. Buna ziua,
    si eu sunt o femeie de 30 de ani, casatorita de 3 ani si care de 2 ani si jumatate eu si sotul meu nu reusim sa avem copii. Am citit articolul Madalinei si as dori sa scriu si eu calugarilor de la Manastirea Hilandar sa se roage pentru mine si pentru neputintele mele. Va rog sa- mi spuneti daca scrisoarea o pot trimite cu posta romana sau exista o procedura speciala. Va rog frumos sa ma ajutati. Va multumesc din suflet!

  39. Credință biruie totul!!!

  40. Ma numesc Elena si va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns .Am trimis scrisoarea prin care vreau sa primesc bobitele de struguri de pe muntele Athos in urma cu doua luni si pana in prezent nu am primit niciun raspuns. As vrea sa stiu ce sa fac ,sa mai astept raspunsul sau sa trimit o noua scrisoare .Mentionez ca am trimis redactata in limba greaca .Va multumesc !Doamne ajuta!

    • Gandul meu este sa retrimiteti. Eventual scrieti in limba engleza!
      Si, desigur, nu uitati sa scrieti adresa dvs. Aveti nadejde!

      • Buna ziua Domnule Laurentiu,vrea sa va intreb si eu ceva ,am tinut canonul sf Simeon adica mai am o saptamana il termnin pe 24 in ziua ajunului,si trebuie sa ma impartasesc de Craciun si sa iau bobitele dar problema mea e ca pe 23 inainte de Craciun trebuie sami vina menstruatia.Ce sa fac ?sunt ff suparata ca am tinut pana acum si nu pot sa ma impartasesc.Numai bine si ast raps dumneavoastra

      • Intre timp am vorbit la telefon cu sotul dvs …:)

  41. Va rog să mă ajutati si pe mine cu adresa manastirii. Eu si sotul meu ne dorim foarte mult un copil.

  42. Buna ziua,am citit poveste Doamnei Madalina si am indraznit sa scriu si eu Manastirii,banuti nu am pus pentru ca nu am stiut! Acuma o sa astept raspuns,daca se va intampla minunea de a ne darui si noua un prunc vom fii cei mai fericiti!

  43. Doamne ajuta! Vreau sa spun ca am primit si noi bobitele de la Manastirea Hilandar, dar le-am primit dupa un an de la data la care am trimis scrisoarea, cand ne luasem demult gandul de la sansa de a le mai primi, crezand ca lipsa unui raspuns este…un raspuns. Insa am o nelamurire, si cum mai am de asteptat cateva zile pana sa ajung la duhovnicul meu pt a-i cere sfatul si a ma spovedi, as vrea sa va intreb daca e gresit sa luam bobitele la sfarsitul Postului Craciunului, in conditiile in care am primit bobitele in ziua a 12-a a Postului. Mentionez ca am tinut postul de la inceput, si am facut deja sfestania casei, si am inceput sa luam dimineata din apa in care am pus crenguta la sfestanie. Ne-am gandit sa continuam sa facem metaniile si sa luam din apa cu crenguta inca 12 zile dupa ce se termina Postul. De asemenea ma intreb daca zilele cu dezlegare la peste pot fi considerate zile de post. Va multumesc. Doamne ajuta!

    • Doamna Monica, trebuie respectat canonul intocmai, trebuie tinute 40 de zile de post apoi spovedit, impartasit din nou, apoi luati bobitele. Nu luati bobitele mai repede, in primul rand, pentru ca asa scrie in canon „dupa 40 zile” iar in al doilea rand, daca cumva Doamne fereste nu veti avea rezultat veti avea pareri de rau ca nu l-ati respectat intocmai. Da zilele de dezlegare sunt considerate post, dar nimic nu va opreste sa-l tineti mai aspru si sa nu mancati peste, exact ca in postul pastelui, bineinteles cu binecuvantarea duhovnicului. Sfantul nostru Simeon, sa va ajute sa tineti in brate pruncul mult asteptat. Doamne ajuta .

      • Iar faptul ca bobitele au venit dupa un an, sa stiti ca nimic nu este intamplator, trebuie invatat sa avem rabdare. Toate au rostul lor, doar ca pe moment noi nu-l intelegem.

      • Asa este, trebuie sa invatam rabdarea. Ne-am spovedit, si duhovnicii nostrii ne-au spus ca putem lua bobitele la sfarsitul acestui post, sa luam din apa sfintita in fiecare dimineata si dupa post, si daca putem sa incercam sa recuperam zilnic din metaniile ce nu le-am facut pana sa primim bobitele. Va multumesc pentru raspuns. Doamne ajuta!

  44. Buna seara, am si eu aceeasi amaraciune in suflet, de ceva timp incercam cu sotul sa concepem un copil si nu se primeste. Ma bucur nespus de mult ca am dat de acest chat, si cineva poate sa ma ajute. Va rog mult nu evitati mesajul si va rog din suflet dati+mi si mie adresa d-nei Madalina, emailul sau contul pe facebook, sa aflu mai multe detalii in legatura cu adresa manastirii. Va multumesc din suflet.

    • Bună ziua! Găsiți adresa mănăstirii printre comentarii. Urmați și celelalte mărturii și linkuri legate de temă, s-au spus multe lucruri interesante și de folos și la comentarii. Adresa o voi trimite în privat, pe mailul dvs. Aveți nădejde!

  45. Buna seara,as vrea si eu sa iau legatura cu doamna Madalina,trimiteti-mi va rog adresa de email.Multumesc frumos

  46. Bună ziua. După o luna de asteptare am primit și noi bobițele de la Mănăstirea Hilandar.
    Ținem împreuna cu soțul postul și respectam canonul. Încheiem cele 40 de zile de post miercuri și ne vom împartasi în Joia Mare. Pînă la sărbătoarea Învierii Domnului nu avem voie sa ne împreunam, cred ca nu se cuvine conform canoanele bisericesti. Deci, nu știu cînd sa luam bobițele: atunci cînd terminam canonul, sau dupa Paste, cînd deja vom putea sa ne însoțim unul cu altul (doar ca atunci vor fi deja cinci zile după împatrășanie). De asemenea nu știu ce trebie să facem cu crenguța ve viță de vie dupa aceasta. Vă mulțumesc din suflet! Doamne ajută!

  47. Bună seara. Noi am avut aceeaşi minune.
    Avem un băiețet Simon şi am rămas portret cînd a-ți spus că are un semn de 3 bobițe.
    Simon are acelaş semn 3 bobițe pe umăr, doctorii au spus că va dispărea pe la 8/9 luni dar Simon are deja 19 luni şi a rămas tot aşa cum a fost. Acum şi eu m-am convins de unde vine acest semn. Slavă Domnului

  48. NOU! În acest pelerinaj la Muntele Athos din perioada 8-14 februarie 2018 grupul ajunge și la Mănăstirea Hilandar. E un obiectiv rar atins în pelerinajele la Sfântul Munte, nefiind în traseele obișnuite. Bărbații care vor să se alăture, găsesc toate detaliile la link: https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2018/01/11/pelerinaj-la-muntele-athos-8-14-februarie-2018-imbarcare-din-sibiu-rm-valcea-pitesti-bucuresti-giurgiu/

  49. Hristos a înviat!
    Suntem o familie tânără care de aproape 2 ani bi încearcă sa aducă pe lume un prunc. Trecând luna după luna, speranța de a deveni părinți se diminua, însă în sufletul nostru nădăjduiam ca Bunul Dumnezeu ne va asculta rugăciunile și dorința noastră cea mai arzătoare de a deveni părinți. Din întâmplare, am găsit acest blog, unde am citit despre minunile Sf. Simeon. Am rămas profund impresionata de răspunsul pe care l-au primit cei cu credință. Împreună cu soțul, ne-am făcut curaj sa scriem Mănăstirii Hilandari. Am trimis plicul la începutul lunii martie. Zilele treceau și noi ne uitam aproape zilnic în cutia poștală, în speranța că vom primi răspuns. Pe 4 mai, a fost ziua mea. A doua zi, 5 mai, o zi de Duminica, ne bate cineva la ușa. A răspuns soțul. Când am văzut în mâinile lui scrisul în greaca de pe plic, am început instant sa plâng de fericire. Eram atât de atinși în suflet și recunoscători ca Bunul Dumnezeu ne-a învrednicit de un răspuns!!A fost cel mai frumos cadou primit vreodată de ziua mea! În plic era o iconita a Sf. Simeon, o punguta cu 2 bobite de struguri și o crenguța de vie și canonul care trebuie urmat. Am vorbit deja cu duhovnicul nostru și urmează sa începem canonul. Dragilor, nu disperați! Dumnezeu și Sf. Simeon nu rămân datori cu răspunsuri. Aveți răbdare și credința că veți fi auziti!
    O sa scriu din nou după împlinirea Canonului, cu speranța de a fi devenit părinți. Doamne ajuta!

  50. Bună ziua ! Cum as putea sa iau legătura cu Doamna Mădălina?

  1. Pingback: Sfântul Cuvios Simeon izvorâtorul mir (Ştefan Nemania), mare jupan al Serbiei şi întemeietor al Mănăstirii Hilandar din Sfântul Munte Athos (13 februarie) « Sfinti si icoane

  2. Pingback: Aspirante luptatoare,gravidute curajoase si mamici invingatoare - Pagina 2777

  3. Pingback: Pentru cei ce nu pot avea copii - Asociaţia ProVita filiala Gorj

  4. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (26.02.2012) « Saccsiv's Weblog

  5. Pingback: Pentru cei ce nu pot avea copii (2) - Asociaţia ProVita filiala Gorj

  6. Pingback: “Copilul meu e de două ori minune”. Cum ne-a ajutat Sfântul Simeon de la Hilandar să dobândim pe Simona Maria

  7. Pingback: Adriana şi Adrian dau mărturie despre cum au reuşit să dobândească prunc prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria şi a Sfântului Cuvios Simeon, Izvorâtorul de Mir | Sfântul Munte Athos

  8. Pingback: Strângem mărturii despre minunile săvârșite cu soții neroditori de către Sfântul Simeon de la Hilandar! | Sfântul Munte Athos

  9. Pingback: Florentina și Daniel primesc ajutor minunat de la Sfântului Simeon de la Hilandar | Sfântul Munte Athos

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.