Bobițele de struguri de la Mănăstirea Hilandar ajută soții neroditori să dobândească prunci

 

(Despre cele scrise mai jos am auzit întâi din gura unei prietene din București, care, urmând întocmai sfaturile părinților din Hilandar, a primit ajutor minunat de la Sfântul Simeon, Izvorâtorul de mir, dând naștere unei fetițe. Vom posta curând o mărturie detaliată a acestei minunate întâmplări – UPDATE – “Copilul meu e de două ori minune”. Cum ne-a ajutat Sfântul Simeon de la Hilandar să dobândim pe Simona Maria – LD)

(…) Sfântul Simeon, fost voievod al Serbiei la începutul veacului al 13-lea, părăsindu-și țara și sceptrul, veni în Sfântul Munte și se sălășlui în Sfânta Mănăstire Hilandar, unde își va sfârși viața ca monah. După dezvelirea moaștelor sale din mormânt a început să curgă mir, lucru pentru care a și fost numit Izvorâtorul de Mir. De asemenea, după ducerea sfintelor moaște în Serbia, a crescut prin minune, fără de sămânță o viță de vie chiar deasupra mormântului sfântului, ca binecuvântare a acestuia pentru mănăstire. Acestă viță de vie rodește până în ziua de astăzi, iar strugurii săi au harul făcător de minuni al tămăduirii nenașterii de prunci la soții care aleargă cu credință către ajutorul Sfântului Simeon. Multe nașteri minunate s-au înregistrat prin folosirea acestor bobițe de struguri de către soții neroditori. La Mănăstirea Hilandar se păstrează o arhivă specială cu aceste cazuri.

Pentru a se împlini însă dorința soților de a dobândi prunci, aceștia trebuie să urmeze cele de mai jos:

  • Pentru început să se spovedească la un duhovnic și să urmeze sfaturile acestuia.
  • Să săvârșească acasă o sfeștanie și preotul să afunde în agheasmă crenguța de viță dăruită de mănăstire.
  • Vreme de patru zeci de zile să bea în fiecare dimineață pe nemâncate din această agheasmă.
  • Pe durata celor patru zeci de zile să postească, să facă dimineața 25 de metanii până la pământ, zicând la fiecare „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii” iar seara alte 25 de metanii zicând „Cuvioase Părinte Simeon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi”.
  • Dacă au îndemn și putere, pot face și alte 50 de metanii zicând „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi”.
  • În acestă perioadă de 40 de zile nu trebuie să se însoțească unul cu altul.
  • După scurgerea celor 40 de zile, să se spovedească iarăși la duhovnic, și cu dezlegarea acestuia să se împărtășească cu sfintele Taine, cu Trupul și Sângele Domnului. Apoi să ia trei bobițe din strugurii mănăstirii, soția luând două și soțul una.
  • După toată această pregătire, să se însoțească unul cu celălalt, cu credința că sfântul va face minunea. Cu adevărat, după credința lor, Dumnezeu le va dărui rodul pântecelui.
  • Pe toată durata sarcinii soții să înceteze orice îndatorire conjugală, și astfel se vor învrednici să dobândească copii.

După reușita nașterii, părinții se vor folosi a urma cu atenție canoanele bisericii, sfaturile duhovnicului și a fi cu luare aminte să nu se însoțească niciodată duminca, în sărbătorile împărătești ori în alte sărbători mai mari, ori miercurea și vinerea (care sunt zile de post) cât și pe durata posturilor anuale. Dacă soții astfel se vor purta întotdeaua, având grijă ca toată viața lor să le fie creștinească, tainică, plină de milostenie și bunătate, vor dobândi pe lângă harul nașterii de prunci și împărăția cerurilor, cu harul și milostivirea Domnului Nostru Iisus Hristos, prin rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu și a Sfântului făcător de minuni Simeon, izvorâtorul de mir. Amin!

Cu dragoste în Hristos,
Sfânta Mănăstire Hilandar din Sfântul Munte Athos

Rugăminte: Sfânta Mănăstire Hilandar roagă fierbinte pe soții care iau bobițele Sfântului Simeon ca după dobândirea pruncilor prin rugăciunile acestora, să înștiințeze în scris mănăstirea, oferind amănunte exacte – date și nume – spre a fi înregistrate în arhiva specială a mănăstirii drept mărturie tuturor celor care tăgăduiesc minunile sfinților.

Sursă: MunteleAthos.com

Vezi și Cuviosul Simeon (Ștefan) Nemania, Izvorâtorul de mir, ctitorul Mănăstirii Hilandar
și Acatistul Sfinților Simion și Sava, slava Serbiei, ctitorii Mănăstirii Hilandar

Posted on 31 ianuarie 2012, in 04. Mănăstirea Hilandar, Simeon (Ștefan) Nemanja and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 286 comentarii.

  1. Buna ziua, dl. Laurentiu, cum fac sa dobindesc si eu o crenguta din aceea, nu am copii, nu am reusit niciodata, sunt tinara si avem probleme mari amindoi! Va rog din suflet. Multumesc, Doamne ajuta!

    • Când voi ajunge la Hilandar, prin vară, o să încerc să iau câteva, deși e posibil să dea personal doar soțului. O să mă interesez la cineva care a primit. Aveti nadejde! Intre timp cititi-i acatistul!

      • Multumesc,nu-mi vine sa cred ca mi-ati raspuns, va ramin recunoscatoare, vi le platesc, o sa am nadejde, ma agat si eu de orice speranta, nu mai am incredere in doctori, eram macelarita pina acuma dupa ei!

        O sa-i citesc si acatistul, il mai am si pe Sf Nectarie cu mine, deocamdata mi-a fost imposibil sa ajung in Bucuresti la Manastirea Radu- Voda, sa iau mir de la Sfintele moaste dar o sa ajung sa vad daca se milostiveste si de mine!
        Multumesc, o sa le astept din toata inima!

      • Nu deznădăjduiți! Domnul răspunde inimilor sincere, care stăruiesc cu nădejde în rugăciune.

      • Bună ziua! Cum as putea sa luam și noi bobite de struguri…ne dorim foarte mult un copil, am fost la o grămadă de doctori și toți nu ne supun nimic ,decât ca suntem ok atât, ajutați-ne va rog ,ne dorim din tot sufletul un copil!

      • Doamne, ajută!
        Scrieti o scrisoare pe adresa manastirii Hilandar. Cu nadejde!
        Preferabil in engleza.
        Adresa Hilandarului este:

        I M HILANDAR
        63086 Karyes
        Agion Oros
        Greece

    • Buna ziua! Si eu cu sotia mea am intampinat niste greutati si nu reusea sa ramana insarcinata. Am facut multe analize, cu mici probleme dar si cu rezolvari si chiar prin inseminare artificiala nu am rezolvat nimic. Am aflat de minunea aceastea cu bobitele de struguri de la Mănăstirea Hilandar si ne-am invrednicit si sotia a trimis scrisoare. A scris acolo un mic istoric al problemei noastre si a rugat pe sfintii parinti de acolo sa se roage pentru noi. Si nu dupa mult timp, am primit raspuns de la Sfanta Mănăstire Hilandar si 3 bobite de struguri plus o crenguta de vie. Ne-am invrednicit si cu ajutorul lui Dumnezeu am facut exact ce am primit in canon in Postul Craciunului 2014. Si Bunul Dumnezeu nu ne-a uitat. Pe 10 Februarie 2015 am primit binecuvantata veste ca sotia este insarcinata. Si acum, cu ajutorul lui Dumnezeu asteptam sa se nasca cu bine pruncul nostru in octombrie.
      Asa ca, celor care au probleme, va sfatuiesc sa faceti intocmai si sa credeti! Ca intr-adevar este o mare minune.
      Doamne ajuta si sa auzim de bine!

      • Buna seara .Doresc sa stiu in cat timp ati primit scisoare de la Hilandar .Dumnezeu sa va binecuvanteze familia !

      • Am primit bobitele si crenguta cam intr-o luna.

      • Multumesc din suflet pentru raspuns .

      • Ichim Mariana

        Buna ziua ,vrem sa facem un copil si nu reusi de ceva vreme ,avem amindoi virstele de peste 40 de ani si sansele scad pe zi ce trece ,va rugam sa ne ajutati cu acea crenguta si cu acele bobite ,multumim anticipat

      • Bună ziua! Doamne, ajută!
        Trebuie să scrieți personal scrisoare la măn. Hilandar. Aveți nădejde!

  2. Multumesc, Domnul sa te ajute neincetat!

  3. aceasta este versiunea canonica a Acatistului?

    • Îndeobște acatistele sunt un răspuns al evlaviei populare. Tradiția acatistelor nu e dezvoltată în toate Bisericile ortodoxe, de aceea unii sfinți au, iar alții nu. Biserica e datoare să întocmească slujbele (nu neapărat acatistele) pentru sfinții canonizați. Acatistele apar deobicei cu binecuvântare locală, însă nu știu în ce măsură se poate discuta despre canonicitate sau necanonicitate lor.

  4. Adresa Hilandarului este:

    I M HILANDAR
    63086 Karyes
    Agion Oros
    Greece

    Ca informație generală, precizez că toate scrisorile trimise către mănăstiri sau părinți athoniți ajung la Kareia, capitala Sfântului Munte. De acolo fiecare mănăstire sau schit își ridică corespondența. Adresa standard este aceasta:
    I M [Numele mănăstirii]
    63086 Karyes
    Agion Oros
    Greece

    IM înseamnă Iera Moni, adică Sfânta Mănăstire.
    IMM înseamnă Iera Megisti Moni, adică Sfânta Mare Mănăstire, titlu pe care-l au doar mănăstirile Marea Lavră și Vatopedi, deci doar în acest caz se scrie IMM. Pentru schituri scrieți SKETE [numele schitului], apoi restul adresei.

    • Dar cum sa ajungem acolo la pe Muntele Athos? Tare imi doresc si eu sa am un pruncusor.

      • D-na Veronica, femeile nu au acces in Sfantul Munte Athos, datorita unei randuieli vechi de o mie de ani impusa in chip minunat de insasi Maica Domnului, protectoarea Muntelui. Scrieti insa o scrisoare la Man. Hilandar (daca sunteti cununata ortodox, in Biserica) si spuneti durerea dvs. Doamne, ajuta!

  5. Apostolovici Slagean

    Va rog daca se poate sa vorbesc cu un parinte de la manastire. Am primit strugurii Sf. Simeon si nu stiu ce sa facem , am mai tinut aceasta rinduiala o data dar fara rezultate.

  6. Buna
    Rinduiala poate fi tinuta doar de sotie sau trebuie obligatoriu tinuta de ambii soti?
    Sotul e permanent in delegatii si nu va reusi sa tina rinduiala.
    Va multumesc pentru raspunsul dvs.

  7. Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine va rog sa intru in posesia crengutii si a bobitelor de struguri, de 6 ani ma chinui sa raman insarcinata si familia nu e intregita fara un copil. Multumesc. ce trebuie sa fac?

  8. Buna seara!
    As vrea sa trimit si eu un acatist la schitul Sf Ana. Pot sa pun banii in plic?
    Pot sa scriu in romana sau in engleza?
    Multumesc!

  9. florea eva rebecsa

    Buna ziua,
    Eu as avea nevoie de un sfat: ne dorim f mult un copul, am trimis scrisoarea si am primit boabele dar nu putem tine intregul canon: pe toata durata sarcinii sotii sa nu aibe indatoriri conjugale! Se intampla ceva rau copilului daca partea asta nu se poate tine? Va rog sa-mi dati un raspuns daca se poate, sa stiu daca ne apucam sau dam boabele la altcineva care nu poate avea copii!
    Multumesc!

  10. Va rog sa-mi spuneti si mie cum procedez daca o sa primesc bobitele de struguri.Sotul meu nu poate sa tina post.Ce sa fac?

    • Nu știu dacă nu vrea sau nu poate. Nu sunteți singură în lucrarea asta, e o împreună lucrare. Chestiunea e delicată, rânduiala este într-un fel anume. Bine e să se țină cum trebuie, dar dacă nu se poate, faceți ce puteți, dar cu sfatul duhovnicului dvs.

    • Dinu Adrian

      Andrada daca-mi permiti un sfat, daca sotul tau este bolnav are vreo boala si este sub tratament, trebuie sa vorbiti cu preotul duhovnic si va primi dezlegare de la postul alimentar, dar sa nu uitam ca postul nu inseamna doar mancare, iar daca este sanatos nu exista „nu poate sa tina post”, exista doar „nu vrea” si in cazul acesta sfatul meu este, ca tu sa ti un post singura pentru el, cu credinta ca Bunul Dumnezeu il va lumina si va intelege ca aceasta lucrare se face in doi. Pe de alta parte, daca primesti bobitele si ai credinta mare, eu zic ca poti sa incerci si de una singura, daca te va ajuta Sf. Simeon doar el poate decide, iar tu ce ai de pierdut….. si poate ca o minune in viata voastra il va schimba si pe sot pe viitor….sau poate Sf. Simeon decide sa te ajute si in problema bebelui si a sotului, tu sa ai credinta de neclintit iar pentru restul roaga-l pe Sfant sa te ajute. Doamne ajuta si sa auzim vesti bune.

      • Va multumesc ptr cuvintele frumoase pe care mi le-ati adresat, sincera sa fiu nustiu ce sa mai zic,intr-adevar sotul are probleme si cu sanatatea are lipsa de calciu daca nu mananca ii este rau cade din picioare, el este ofiter in rezerva a fost cind era tinar de multe ori la spital dar s-a ameliorat problema doar pe moment, nu tine post, aveti dreptate nu vrea, nu poate.A suferit f. mult din cauza fostei sotii care l-a inselat cu un preot, da cu un preot si de atunci si-a pierdut nadejdea, cu foarte mare greutate l-am adus cit de cit pe calea credintei. Isi doreste si el un copil.Eu am 46 de ani si inca mai sper ca ma va ajuta Maicuta Domnului desi virsta e f. inaintata, dar nu-mi ramine decat sa ma rog. Maicuta Domnului m-a ajutat sa-mi gasesc sotul la 39 ani in momentul cind a murit mama, deci ziua de nastere a sotului este exact in ziua cind a murit mama mea.M-am rugat mult Maicutei si nu m-a lasat singura.Acum sa tin postul doar eu singura si sa maninc strugurii, cred ca asa o sa procedez.

  11. Bucurati-va Sfintii Lui Dumnezeu in Gradina Raiului si aducet-I slava Cereasca Imparatului si Imparatesei Maicuta Domnului! Slaviti sa fiti in vecii veciilor , amin!

  12. Dinu Adrian

    HRISTOS A INVIAT ! Si Doamne ajuta la toata lumea, vreau sa va marturisesc si eu minunea ce sa facut cu noi, pentru ca si altii care poate si-au pierdut orice speranta, sa stie ca nu este niciodata prea tarziu, pentru o rugaciune sincera si minunea sunt convins ca va aparea, suntem un cuplu casatoriti de 15 ani si ne chinuim de 12 ani (12 ati citit bine ) sa dobandim un prunc, timp in care am facut zeci de tratamente, doua sarcini oprite in evolutie, operati, hormoni cu pumnul si alte cele……,.cei care trec prin tratamente cunosc cu siguranta despre ce vorbesc, pierderea oricarei sperante, deci 12 ani in care am facut tot ce era omeneste (medical) posibil, iar in momentul cand am decis, ca pentru noi este un subiect inchis si am demarat actele de adoptie a 2 copilasi ( frati ), am intrat in posesia strugureilor de pe mormantul Sf. Simeon de la M.Hilandar, si am decis cu sotia sa urmam canonul de rugaciune in postul Sfintelor Pasti, iar acum la momentul in care va scriu sotia este insarcinata in 3 saptamani. Bucuria pe care o traim nu poate fi explicata in cuvinte, bucurie ce o datoram Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Fecioara Maria si Sf. Simeon de la M. Hilandar. Dragi mei,nu va pierdeti niciodata speranta, niciodata nu e prea tarziu.
    Am uitat sa mentionez, sotia a ramas gravida pe data de 9 mai, am facut calcul 40 saptamani cat ar fi o sarcina, pica exact pe data de 13 februarie, data cand este comemorat Sf. Simeon. Promit ca va tin la curent cu data veniri copilului. Doamne ajuta

    • Buna ziua,am citit despre minunea care vi s-a intamplat.Puteti sa ma ajutati si pe mine?Si eu imi doresc un copil.Spuneti-mi exact unde trebuie sa scriu,va rog.Multumesc.

  13. Buna! Ma numesc Ana si incerc de 5 ani sa raman insarcinata. Vreau si eu sa trimit scrisoare si va rog sa imi spuneti daca aveti o adresa mai completa… cu strada…am incercat sa trimit prin DHL si nu se poate… pt ca zice ca nu e adresa completa…
    Cei care ati mai trimis, ati trimis prin posta romana? Ati pus bani in plic? Nu stiu ce sa fac… as vrea sa trimit si eu scrisoarea cat mai repede…..
    va rog sa imi raspuneti daca stiti ceva…

    • Dna Ana, aceea este adresa completa a Manastirii Hilandar. Nu e vorba de nicio strada, e vorba despre una din manastirile din Sfantul Munte Athos, nu are cum sa nu ajunga la destinatie. Trimiteti prin posta, in mod obisnuit, nu prin curierat, prin curier e mai scump si mai dificil. Masinile particulare nu au acces in Munte, deci nu o pot livra la destinatie. Nu puneti bani in plic. Doar tineti cont de indrumarile / canonul ce se da. Sfatuiti-va si cu duhovnicul dvs. Daca nu aveti, trebuie sa va gasiti (preferabil acelasi si dvs. si sotul). Bobitele nu actioneaza ca un act magic, ca un hocus-pocus, e vorba de o randuiala de rugaciune, de post, tinute cu credinta.
      Puteti sa va rugati si Sf. Ana, al carei nume il purati, este stiut ca Sfintii Parinti Ioachim si Ana sunt ajutatori celor ce doresc prunci (gasiti acatistul lor pe net). Doamne, ajuta!

  14. Va multumesc mult Dnul Laurentiu pentru raspuns…eu si sotul meu incercam de 5 ani sa avem copii si nimic…dupa multe tratamente,2 inseminari,o fertillizare in vitro am obosit…..problemele medicale sunt la mine…si e greu,e f greu sa accepti faptul ca nu se poate..asa mi s-a spus..sa ma gandesc si la posibilitatea asta…
    Numai cei care sunt in situatia noastra inteleg ce durere mare si ce tristete ai in suflet cand nu poti avea copii…si ai prieteni,si pe cei din familie care au..si te duci la tot felul de evenimente(cu drag) si totusi parca plangi in interiorul tau si te doare…am ajuns la faza in care daca vad o mamica cu un carucior imi vine sa plang…
    Oricum la doctor nu ma mai duc..poate ca trebuia sa ma rog mai mult,sau mai cu credinta..nu stiu..dar cred ca o sa avem un copil.sau doi sau cat o sa vrea Dumnezeu..
    Am scris o scrisoare in romana si una in engleza si asa o sa le trimit cum mi-ati zis…sper sa primesc raspuns..eu sper sa ne trimita bobitele sau daca nu simplul fapt ca se roaga pentru noi e f bine….
    Doamne Ajuta!

    • Ana, eu te inteleg perfect pt ca sunt in aceeasi situatie. Mi-ar placea sa discutam mai mult… Sa ne asculte Dumnezeu cererile! Doamne ajuta!

  15. Am trimis azi scrisoarea..prin posta..asa cum mi-a zis d-nul Laurentiu….mi-au zis de la posta ca intr-o saptamana ajunge..sper sa primesc raspuns,ca ne dorim ffffff mult un copil,sau doi sau cat o sa vrea Dumenezeu sa ne dea…acum sunt mai increzatoare si parca am si eu o speranta..adica avem si noi
    Virginia vrei sa iti dau mail-ul meu sa vorbim?
    Doamne ajuta!

  16. Daca as putea,le-as indeplini la toate femeile, care isi doresc sincer un copil si pe care le doare atat de mult faptul ca nu au,dorinta asta….dar se pare ca asta nu depinde numai de noi…

  17. Pt Virginia:pisiscoanca@yahoo.com…asta e mail-ul meu…mai vb acolo…..sper sa ne auzim numai cu vesti bune!

  18. am trimis scrisoarea joia trecuta…adica acum vreo 10 zile…sper din tot sufletul sa primesc raspuns..sper ca nu s-a pierdut scrisoarea pe drum si sper ca a ajuns….

    • buna ziua, as dori sa trimit si eu zilele astea scrisoare..oare acum e perioada pentru crengutze si bobitze? va multumesc. au trecut 7 ani si nimic…nici un bebe. Doamne ajuta!!!

      • Pentru bobite si crengute nu exista o perioada anume, au tot cursul anului, pentru ca le aduna si ele se stafidesc, Parintii le pun in pliculete si le trimit acelora care au nevoie. Incercati cu incredere in ori ce perioada a anului, dar nu uitati sa trimiteti neaparat numele ambilor soti, pentru ca se vor ruga pentru voi. Sotia mea a intrat in luna 6, cu Simeon 🙂 Doamne ajuta !

      • Slava lui Dumnezeu, dl. Adrian! M-as bucura daca ati avea bunavointa sa scrieti un text putin mai amplu legat de minunea aceasta traita prin mijlocirea Sf. Simeon si Sava, sa putem posta spre folosul cat mai multora. Daca doriti, desigur. Doamne, ajuta!

      • Cum va spunea si dl. Adrian, orice perioada e buna. Scrieti cu nadejde! Si asteptam sa impartasiti curand vestea cea buna si cu noi! Doamne, ajuta!

  19. Raluca Mihaela

    Doamne ajuta pt toata lumea. Am tinut postul asa cum scrie,am facut metaniile, nu am avut relatie conjugala in timpul postului,dupa terminarea postului am urmat ca la carte cele scrise de la Manastirea Hilindari. Postul nu e greu de tinut; pt noi care a fost primul post tinut a fost chiar usor spre mirarea noastra. Postul l-am tinut in iulie 2013 si l-am incheiat in8 august. Suntem acum in octombrie si minunea nu vrea sa apara. Am vorbit cu duhovnicul,acatiste si facem in continuare tot ce ne sta in putinta. De 4 ani este chinul asta si tot nu reusim. Analizele toate sunt f bune,postul l-am tinut dar ma rog la Dumnezeu sa nu imi pierd credinta si speranta. In timpul postului relatia noastra a fost f frumoasa,ca niciodata pana atunci. Ce pot sa mai fac? Numai bine si Dumnezeu sa ne calauzeasca pasii

    • Eu zic sa tineti in continuare, pomenind cu nadejde pe Sf. Simeon de la Hilandar in rugaciunile particulare. De asemenea, e bine sa tineti si posturile Bisericii, pt ca inteleg ca l-ati incheiat pe acela pe 8 august, dar deja eram in postul Adormirii Maicii Domnului (1-15 aug.). Cu nadejde, cu rabdare! Poate ca trebuie sa mai asteptati putin.

  20. Ne dorim si noi un copil.as dori si eu adresa manastiri. Va multumesc

  21. buna ziua domnu laurentiu.as dori sa va cer un sfat,cum pot lua legatura cu dv.florentina.

  22. buna ziua din nou,imi cer scuze tot ieu sunt,nu am reusit sa iau adresa dv de emayl,cred ca am sterso sin greseala,tin sa mentionaz ca nu prea ma pricep pe calculator,dar voi invata repede.vas ruga sa o mai trimiteti incodata daca se poate.

    • Pai ziceam ca v-am scriu deja eu. Trebuia sa verificati casuta dvs. de email si sa-mi raspundeti. Dar daca nu ati gasit, va dau mailul meu, ca sa-mi scrieti dvs.: sfantulmunteathos@yahoo.com

      • se pare ca imi da eroare.am sa va povestec totul aici.incep cu inceputul,am un copil dintro alta relatie,in prezent sunt cu alta persoana de 10 ani.anul trecut am avut probleme de sanatate si a trebuit sa ma operez,mi sa scos ovarul drept si din stingul am ramas cu un sfert.in tot acest timp miam dorit un copil.dupa operatie,miam facut niste analize,mi sa spus ca nu voi mai avea ciclu,deoarece rezerva de ovar nu poate sa mai produca,am crezut ca pica cerul pe mine,am zis gata nu mai am nici o sansa.am plins in fata icoanei si am zis,doamne maica domnului miam pierdut sansa.mi se ofera ultima sansa,fertilizarea,merg la medic,doamna doctor zice,pai nu poti face fertilizare ca nu ai ciclu,nu vreau sati iau banii.si cine imi imprumuta mie ovocit,e puscarie curata.am renuntat,am zis gata,dupa citeva luni ,am fost la manastirea lainici.ma rog la maica domnului.te rog vreau sami vina ciclu.dupa doua zile apare minunea.merg la prislop la manastire si ma rog la parintele arsenie.dupa vreo 4 zile,visez ca sunt la crucea parintelui arsenie si aud o voce.teai vindecat.in tot acest timp am zis rugaciunea parintelui,arsenie,spun briul maicii domnului si tin post cit pot ieu.intro zi ma uitam la manastirea hilandar si citeam minunile cu bobitele de struguri.ma gindeam oare sa scriu si ieu.dar zic nu pt ca nu am voie,nu sunt casatorita legal.seara mam pus la culcare si mam inchinat de 25 de ori.zicind.doamne isuse cristoase miluiestema pe mine pacatoasa,asta am facut pt prima data,am citit tot de aici din povestile oamenilor ajutati.si seara in data de 5 septembrie visez.ma uitam in fata si il vad pe isus hristos.merg la iel si ma pune sa zic o rugaciune catre maica donului.dar parca imi pierise vocea,nu aveam putere si tot ziceam,apa,apa.imi intinde un pahar cu apa chiar mintuitorul si miam dat cu apa la gura.am citit rugaciunea,iar apoi ma ia de mina si imi spune vei avea un baiat ,dar sa nu uiti sai pui numele gabriel,dar ieu ii spun,am vrut o fata si iel spune nu,vei avea un baiat,pina sa ma trezesc tot imi spunea sa nu uit sai pun nume gabriel.si apoi iam pupat mina si am vazut pe mina o taietura in forma de cruce,parea veche.

      • V-am raspuns pe mail. Doamne, ajuta!

  23. domnule laurentiu,acum ma intreb ce sa fac in continuare,ieu cred in dumnezeu din tot sufletul stiu ca mi se va indeplini acest vis.mare minune va fi,findca doctorii nu miau dat nici o sansa.dar cred in dumnezeu.acum vreau sa va intreb ce rugaciuni sa mai citesc.

  24. este in regula.multumesc frumos.

  25. buna ziua.multumesc pt raspuns.Legat de casatorie in toti acesti 10 ani nu am dorit sa ma casatoresc tocmai din cauza ca nu iam facut un copil.mai ales cind am ajuns sa ma operez nici atit nu am mai vrut.da mam gindit in toate felurile la acest vis,am promis lui dumnezeu ca atunci cind voi afla ca voi avea un copil am sa ma casatoresc.citeodata ma gindesc ca e un raspuns la rugaciuni,tot este posibil cu voia lui dumnezeu.vom trai si vom vedea.am sa va tin la curent cu tot ce se intmpla.nu vreau sa fiu condamnata pt ce am visat.cu timpul am sa povestesc si celelalte vise din trecut.nu e prima data cind visez.dar celelalte au avut alta semnificatie.da si binenteles ca ma simt o pacatoasa ca traiesc in concubinaj,cine stie poate in viitor se vor schimba lucrurile.multumes pt tot,nu aveam cui sa povestesc.sunt multumita de rspunsul dv.

    • dna Florentina, mi-e greu sa va raspuns aici la chestiuni atat de personale, de aceea v-am scris in privat, ca sa nu va expun si sa putem acolo coresponda, insa daca nu e o problema pentru dvs. a spune in public, va raspund si eu tot aici.
      Inteleg ca v-ati incurcat pe cararile vietii, insa de buna voie ati ales asta. Spuneti „nu am vrut sa ma casatoresc pt ca nu i-am facut un copil”… Eu ce pot sa mai spun?! Ordinea fireasca este intai Nunta, apoi viata conjugala si nasterea de prunci. Cine nu doreste sa traiasca in firescul vietii in Hristos, are mai apoi de suferit. Indreptati lucrurile, puneti-le in randuiala, apoi toate se vor aseza cu pace! Domnul sa va ajute si sa va intareasca!

  26. VA MULTUMESC PT TOT,MA VOI GINDI BINE,SI VOI FACE SA FIU PLACUTA INAINTEA LUI DUMNEZEU.

  27. Buna ziua, domnule Laurentiu, am primit darul de la Dumnezeu, pe data de 8 noiembrie de Arhanghelii Mihail si Gavriil, am fost la spital cu ambulanta mi sa facut rau, nu stiam de ce chiar de sf. Arhangheli, cind colo sa aflu acum ca sunt insarcinata, asa cum am visat ca voi avea un baiat gabriel. A fost un semn ca am fost la spital si bineinteles ca nu banuiam ca voi ramane insarcinata, acum am 4 saptamani, merg pe 5 sapt, iar dupa sarbatori ma voi casatori asa cum am promis. Si bineinteles ma rog si de acum inainte, Dumnezeu sa ajute pe toata lumea, Amin.

  28. Buna Florentina,citindu-ti povestea ma regasesc si eu in ea.Sunt divortata,cu un singur ovar,celalalt mi-a fost extirpat in urma unei operatii de chist.Nu am ramas niciodata insarcinata .Acum sunt intr-o noua relatie si-mi doresc f mult un copilas .Nu stiu ce sa mai fac,eu in schimb imi doresc sa ma casatoresc dar nu vrea partenerul,eu menstruatie am lunar ce pot sa mai fac?imi doresc ca in pantecele meu sa creasca o bucatica si sa pot da viata,am inceput sa ma rog ,citesc acoperamantul maicii domnului,sf nectarie,acatistul sf parinti ioachim si ana si tot rasfoiesc internetul sa vad ce pot sa mai fac,parca nu mai am rabdare,as vrea parca sa se intample o minune.Da-mi un sfat ,te rog.Multumesc si doamne ajuta si sa ai o sarcina usoara.

    • Dna Miha, gandul meu e sa ajungeti intai la Nunta, apoi sa va rugati pentru dar de prunci buni. Ganditi-va bine! Copilul are nevoie de parinti, daca „partenerul” dvs. nu vrea sa-si asume casatoria, el oricand ar putea sa plece si sa va lase cu copilul. Sunteti convinsa ca vreti sa mergeti in viata impreuna cu el, daca nu are constiinta crestina si nu isi asuma sa traiasca crestineste, sub taina Casatoriei, preferand curvia, desfranarea? Nu cred ca e firesc a cere Sfintilor sa va binecuvinteze concubinajul cu un prunc. De multe ori suferintele copiilor vin din faptul ca s-au nascut din desfranare, la betie sau au fost conceputi la sarbatori mari. Nu va jucati cu lucrurile astea. Cereti Domnului si sfintilor un sot bun, iar mai apoi copii.

  29. violeta muntean

    Cum pot sa fac rost de bobite de struguri? va rog, ajutati-ma!

  30. Doamne ajuta! Stiu ca tema principala a acestor postari este cea a zamislirii de prunci insa pe mine ma preocupa in primul rand intemeierea unei familii prin casatorie. Lupt de mult timp pentru acest vis dar se pare ca n-am gasit inca o cale potrivita. Va multumesc anticipat! O seara binecuvantata!

  31. Mi-ar fi de mare folos daca m-ati putea indruma spre o manastire din Sfantul Munte si eventual ce pomelnic ar fi bine sa trimit. Va multumesc

  32. Dumnezeu sa ajute pe toate femeile care vor copii. eu am 39 de ani si de 6 ani sunt casatorita. in primul an am avut o sarcina oprita din evolutie,si de atunci n-am mai ramas. nu stiu ce sa mai fac. analizele sunt toate bune. de un an tin toate posturile, merg miercurea si vinerea la maslu,duminica la sf liturghie,am duhovnic, in fiecare zi citesc un acatist,iau anafura si aiazma, tin candela aprinsa non stop,ma spovedesc si impartasesc mereu,fac 24 de matanii zilnic,fac milostenie ,merg la manastiri. chiar nu stiu ce sa mai fac.deocamdata nu am nici un rezultat. vreau sa incerc si cu aceste bobite. as dori sa trimit si ceva banuti,dar nu stiu cum. va multumesc.

  33. oprea rus flavia ioana

    Doamne ajuta! Imi cer iertare pentru deranj si timpul pretios care mi-l acordati ! Sunt castorita de 5 ani , si tot de atunci incercam sa avem macar un ingeras. Sotul meu este preot si chiar daca el spune mereu sa ne multumim cu ce ne da Dumnezeu , si ca El stie mai bine ce avem nevoie…parca sufletul meu e distrus de nerodire. Am tinut toate posturie, si am facut canoane speciale pentru rodire, dar pana acum in zadar. As dori sa stiu cum as putea avea si eu acele bobite roditoare. Dumnezeu sa va daruiasca pace si implinire sufeteasca.

  34. camelia sterea

    Bunaseara…cu ajutorul bunului nostru Dumnezeu ..am ajuns la finele perioadei de post. si rugaciune .de 40 de zile…deja minunea pentru mine e simtita…m-am schimbat…sint mai linistita…constientizez ca ajutorul in absolut toate problemele…trebuie cerut numai de la Tatal Ceresc ,Domnul nostru Isus , ..Sfinta Treime…vreau sa spun ca am reusit sa tin postul impreuna cu ….un barbat catolic…credincios …care dragii mei…ei care nu sint obisnuiti cu postul…a postit 40 de zile si s-a rugat Mintuitorului , Sfintei Fecioare Maria si Cuviosului parinte Simeon….in seara asta am luat bobitele de struguri trimise de la manastirea Hilandar…va fi asa cum va decide Bunul Dumnezeu , Domnul nostru Isus si Sfintul Duh…..Oricum sufletul meu a avut de cistigat enorm din experienta asta….am invatat ca nimic nu vine fara rost …si ca Dumnezeu ne vorbeste in fiecare zi …..noi tre sa invatam sa-l ascultam…..in perioada asta de post in biserica s-a apropiat un preot de mine incepind o discutie despre importanta ..rugaciunii individuale…era un mesaj de la Domnul ptr mine….preotul acesta nu stia ca eu ma rugam si posteam…dar a fost solul Domnului ….

  35. As putea sa tin doar eu conalnul deoarece sotul meu numai vrea copii? Am promis Sfantului Simeon ca voi face cunoscut minunea cu bobitele si la alte familii amarate ca nu au prunci…Doamne ajuta!

  36. ma iertati am vrut sa scriu CANONUL…bobita cumva i-as da-o sa nu stie as gasi o metoda…asa daca se poate…MII DE SCUZE…

  37. Pot sa ţin doar eu canonul catre Sfântul Simeon si sa luam amândoi bobiţele?deoarece sotul nu îşi mai doreşte copii.Momentan citesc doar acatistul poate mă vă ajuta şi pe mind Sfinţii Simeon şi Sava.As dori un răspuns daca se poate…mulţumesc anticipatDoamne ajută!

    • Dna Damaris, sunteti convinsa ca, ramanand insarcinata, sotul nu va face presiuni asupra dvs. sa avortati?

      • Impotriva avortului suntem amandoi…ii cunsoc conceptiile si cred ca NU ma risc daca as mai avea copii deoarece ei sunt binecuvantarea familiei.Va multumesc ca mi-ati raspuns! Ce ziciti dumneavoastra sa le scriu preotilor de la Athos sau sa fac doar Acatistul Sfintilor Simeon si Sava?

  38. Vă rog să mă pomeniţi şi pe mine şi pe soţul (Andrei) în rigăciunile dumneavoastră.Mulţumesc anticipat!Doamne ajută,tuturor !

    • Buna seara, si noi ne dorim f mult un copilas, dar eu am probleme mari, doctorii ridica din umeri spunand ca nu se poate face nimic.

      As vrea sa incerc si eu cu bobitele de struguri. Numai Dumnezeu poate face minuni.

      As avea o intrebare: postul trebuie tinut chiar daca nu se tine canonul in perioada unui post? Pot sa tin doar eu post, fara sa tina si sotul meu?

      • Posturile randuite de Biserica e bine sa le tineti cu sau fara canon. Canonul se tine cu post sau se incepe in perioada postului, cum o sa randuiasca duhovnicul dvs. Cat despre intrebarea legata de sot (pe care, din pacate, am auzit-o deseori) ce as putea spune? Sa inteleg ca el nu-si doreste asa tare copii, ca nu e credincios sau ca nu crede in posibilitatea minunilor? Bine ar fi sa-l tina si el…

  39. Multumesc pentru raspuns. Am vorbit cu sotul meu si e de acord sa tinem amandoi post, pentru ca amandoi ne dorim copilasi si niciun sacrificiu nu e prea mare. Voiam sa va mai intreb cam cati bani sa trimit la manastire, o suma aproximativa sa-mi spuneti macar.

  40. manole florentina

    Buna seara, ma numesc Manole Florentina Geanina si locuiesc in comuna Valea Calugareasca din JUDETUL PRAHOVA.Eu si sotul meu ne dorim din suflet un prunc.Va rog din suflet sa imi spuneti si mie cine ar putea sa imi dea si mie o crenguta de vita de vie si trei bobite de struguri de la SFANTA MANASTIRE DE LA HILANDAR.CRED IN MINUNEA LUI DUMNEZEU DIN SFANTUL MUNTE ATHOS. AMIN.

    • Dna Manole Florentina, trebuie sa scrieti dvs. o scrisoare pe adresa manastirii Hilandar. Preferabil in engleza.
      Adresa Hilandarului este:

      I M HILANDAR
      63086 Karyes
      Agion Oros
      Greece

      • Buna ziua.Am trimis o scrisoare pentru a primi bobitele de struguri si crenguta de vie pe 14 august 2014.Cred ca a ajuns la dumneavoastra si le voi primi.
        Muscalu Ionica,Tulcea,Romania.

        Multumesc frumos.

      • D-na Ionica, probabil a ajuns la Mănăstirea Hilandar (nu „la noi”, aici e un blog administrat din România). Aveți nădejde că veți prmi răspuns, chiar dacă întârzie. Doamne, ajută!

      • Multumesc frumos pentru raspuns,astept raspunsul deoarece pe 24 iunie 2014 mi s-a oprit sarcina din evolutie cu 3 saptamani inainte de nastere.

  41. manole florentina

    Multumesc din suflet domnule Laurentiu Dumitru . sa va dea DOMNUL sanatate .asa sa ne ajute DUMNEZEU ,AMIN.

  42. Fătu Ovidiu

    Buna seara! ma numesc Ovidiu, iar in luna mai anul acesta implinim 3 ani de cand suntem casatoriti. In aceasta perioada am incercat sa avem copilasi pe care ni dorim foarte mult. Am fost depistat cu probleme de fertilitate. Am aflat de la un prieten preot despre minunile savarsite de Sfantul Simeon si nadajduiesc in puterea lui Dumnezeu si rugaciunea sfintilor ca vom avea si noi copilasi. Saptamana trecuta am scris o scrisoare manastirii Hilandar si nadajduiesc ca vom primi plicul cu bobitele de struguri si crenguta de vita de la Sfantul Simeon. Ma rog lui Dumnezeu sa ne ajute si sa ajute pe toti cei care isi doresc copii.
    Doamne ajuta!

    • Dl. Ovidiu, asteptam sa va intoarceti candva aici cu un mesaj legat de ajutorul primit de la Domnul prin mijlocirea Cuv. Simeon de la Hilandar! 🙂

      • Promit ca am sa va tin la curent. Pana atunci ne rugam sa ajunga pliculetul cu bobitele de la Sfantul Simeon si il rugam sa ne ajute sa avem copilasi.

      • ana raileanu

        Domnul Laurentiu, ne dorim si noi cu ardoare un copilas, pe perioada de post si rugaciune, sa renuntam cu totul la investigatiile medicale?

      • Dna Ana, minunea apare acolo unde posibilitatile medicale s-au epuizat. Daca sterilitatea dvs. se poate trata, atunci tratati-o! Daca nu izbutiti astfel, apelati si la cele de dincolo de fire. Dar sigur ca va puteti Sfantului Simeon pentru ajutor!

  43. buna ziua. datorita postarilor dvs mi-am recapatat speranta…..sunt casatorita de 2 ani dar nu reusim sa facem un copil, nu stiu daca este genetic deoarece sotul meu mai are 2 surori casatorite care nu au copii. Multi oameni mai in varsta imi povestesc ca in familia sotului meu ar fi vorba de un blestem aruncat de un preot deoarece bunicul sotului meu cu un grup de oammeni ar fi umilit foarte tare respectivul parinte si acesta ar fi citit cv pe ei. Acuma nu stiu daca exista asa cv dar eu as face orice pt un copilas.Cat de curand am sa trimit o scrisoare si o sa ma rog cu ardoare in asteptarea minunii

  44. Fătu Ovidiu

    Buna ziua D-nul Dumitru! Hristos a inviat!
    Am promis in urma cu cateva saptamani ca voi reveni cu noutati. Am scris scrisoarea catre Manastirea Hilandar la inceputul lunii martie. Au trecut cateva saptamni si….niciun raspuns. Credeam ca nu sunt vrednic de ajutorul Sfantului Simeon. In saptamana ce precede saptamana patimilor am decis sa mai scriu o data, dar de aceasta data am atasat pe langa scrisoarea in limba engleza si pe cea in limba romana. Pot spune ca nu mai aveam rabdare, asa suntem noi oamenii uneori vrem ca totul sa se petreaca foarte repede, sa ni se raspunda imediat oricaror cereri.In aceasta perioada nu am incetat sa ma rog Sfantului sa se milostiveasca spre noi si sa primim de la el bobitele.
    Mare mi-a fost bucuria luni cand m-am intors de la liceul, unde imi desfasor activitatea ca profesor, sa constat ca in cutia postala am un plic. Eram sigur ca a ajuns plicul de la Muntele Athos. Am deschis repede cutia postala si.. mare minune… plicul cu bobitele si crenguta de vie au ajuns. Nu va pot descrie in cuvinte ce bucurie am avut in suflet. Mi-am dat seama ca Sfantul Simeon ne va ajuta in acest drum de a putea avea copilasi. Pot spune ca am primit adevaratul medicament pentru neputinta mea. Inainte cu o saptamana ma imbolnavisem din cauza medicamentelor pentru fertilitale incat am fost nevoit sa merg de urgenta la spital si sa fiu spitalizat cateva zile. Daca medicamentele nu ma pot ajuta numai Dumnezeu ne va putea ajuta.
    Va indemn pe toti: aveti credinta multa in Dumnezeu si in ajutorul Sfintilor. Conteaza foarte mult participarea la slujbele bisericii si impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului si rugaciunea staruitoare si sa nu deznadajduim!
    Am sa va aduc vesti dupa ce vom indeplini canonul si vom lua bobitele de struguri de la Sfantul Simeon!
    Tuturor va urez multa sanatate si nadejde in ajutorul lui Dumnezeu si al Sfintilor!

    • Adrian Dinu

      Dl. Ovidiu, va dorim si noi sa aveti un post cu folos si sa intariti randurile celor ce au fost ajutati de iubitul nostru Sfant Simeon.

  45. Hristos a Inviat la toti! La noi,insa,istorioara suna cam trist deocamdata.De 7 ani suntem casatoriti si nu avem copilasi.Am trimis scrisoarea la manastire in luna februarie si am primit-o cu bobite ,mare mi-a fost bucuria,am tinut postul Pastelui impreuna cu sotul,ne-am rugat la Sf.Simion,am batut metanii,asa acum ne-a fost scris sa facem,dupa aceea am luat ambii bobitele,dar,iata ca deja au trecut doua luni si nu am prins insarcinata,incep sa deznadajduiesc,am avut ultima speranta in bobite ,dar…,intirzie sa apara minunea la noi.Tragem nadejde ambii ca poate-poate mai tirziu va fi marea minune,pina cind asteptam…

  46. Buna ziua,

    Am si eu nevoie de acele bobite, incerc de 5 ani sa raman dar fara nici un rezultat…
    In toti acesti 5 ani am fost la doctori, m am rugat si am plans in fiecare luna cand vedeam ca nu se implinea dorinta mea…imi e frica ca o sa mi pierd mintile,…
    Ce scriu in acea scrisoare si trebuie sa dau bani?

    Multumesc de raspuns

  47. In urma cu apx 1 an jumatate,am citit marturiile celor care au fost ajutati de sf Simeon ptr dobandire de prunci si am trimis si eu o scrisoare sf Manastiri.Raspunsul l-am primit relativ repede,am tinut post si am respectat regulile din scrisoare(ce-i drept doar eu am tinut post,sotul nu)….dar rezultatul intarzie sa apara…

    • Adrian Dinu

      Dna. Ina sa ma iertati, spuneti ca ati respectat „regulile” din scrisoare…… in primul rand, cred ca nu ati inteles ce este cu adevarat un canon de rugaciune, va spun acestea pentru ca si eu am trecut prin asta si in al doilea rand „regulile” au fost tinute pe jumatate…… dar nu va mahniti si nu cadeti in deznadejde, Dumnezeu va contorizeaza fiecare pas spre El….. un sfat, rugati-va mai intai pentru sot si apoi pentru copil…….. stiu dorinta este mare, acum va doriti un bebe, dar NU DEZNADAJDUITI, cu siguranta mai sunt de parcurs niste pasi…….Doamne ajuta !

      • Imi cer scuze ca nu m-am exprimat corect.. Considerati ca sunteti in masura sa ma judecati sau sa imi da-ti sfaturi?Eu doar mi-am impartasit experienta,nu am cerut pareri.Multumesc!

      • Din raspunsul lui Adrian nu razbate nicio urma de judecare, dimpotriva. Si-a exprimat un gand legat de ceea ce ati postat public. A scris onest, facand cateva precizari pertinente, fara sa va acuze de ceva. Si eu sunt intru totul de acord cu nuantele cuprinse de Adrian in raspunsul sau.

  48. as vrea sa va intreb in legatura cu scrisoarea pt bobitele de struguri: eu nu stiu sa scriu foarte bine in engleza, are ceva daca scriu in romana?

  49. multumesc de raspuns. asa am sa fac

  50. Sunt casatorita, am incercat si noi sa avem un bebe, dar cum nu se primea am decis sa facem un control medical amanuntit… Si rezultatele analizelor m-au dat gata, sotul meu are sindromul Klinefelter(adica lipsa totala de spermatozoizi). Medicii nu mi-au dat nici o sansa ca pot deveni mama de la sotul meu, doar prin FIV de la donator… E oribil, imi iubesc foarte mult sotul, sunt intr-o stare de nu va pot reda. Spuneti-mi va rog din suflet, se poate intimpla vre-un miracol cu bobitele de struguri???

    • @doamna Lidia ,Ce este imposibil la oameni este cu putinţa la DUMNEZEU….eu una zic ca puteti sa le scrieti preotilor din mănăstirea Hilindari sa va dea bobiţele de struguri…..chiar poate sa se intampla aceasta minune mult asteptată…aveti nădejde și bucuria va veni la timpul rânduit de Bunul Dumnezeu.Doamne ajuta!

  51. Buna ziua. Am citit si eu toate comentariile de aici. Si eu imi doresc foarte mult un copil, dar nu vrea sa vina… Am trimis si eu o scrisoare la Manastirea Hilandaru si am primit raspuns intr-o luna. M-am bucurat foarte mult cand sm vazut plicul in casuta postala. Am inceput postul si ma rog in fiecare zi la Dumnezeu sa ne bucure si pe noi cu aceasta minune. Doamne ajuta!

  52. @Domnul Laurentiu .Sfinți Simeon si Sava mi au ascultat rugăciunea….o consider minune desi nu am luat bibitele…MARE ESTE DUMNEZEU INTRU SFINTII LUI.Va multumesc pentru rugăciuni.Domne ajuta tuturor!

  53. dl Laurentiu am o fetita de 9 ani cu altcineva.din 2006 cand am plecat in grecia unde si locuiesc de asemenea, l-am cunoscut pe sotul meu cu care sunt casatorita religios din 2011 dar noiincercam sa facem copii din 2009 cand am fost si la medici care ne-au dat tratamente 1 an iar din 2010 ne-au sfatuit sa facem inseminare artificiala 6 la numar,iar dupa nici un rezultat ne-au spus sa facem inseminare in vitro.acum pe data de 27.10.2014 am facut cea de-a treia inseminare in vitro acum astept sa treaca cele 12 zile sa fac testul.noi suntem foarte credinciosi tinem posturile mari (paste si craciun) rareori si cel din august iar eu acum de ceva timp tin post miercurea si vinerea.bineanteles eu si sotul frecventam biserici si manastiri foarte des,ne ducemin fiecare duminica la biserica (eu nu ma duc doar cand am probleme,iar sotul nu se duce daca va trebui sa se duca la munca|)am fost cat de curand la Kato Xenia unde este braul Maicii Domnului pe care mi s-a spus de acolo sa-l port mereu si port si in ziua de azi.De ieri am citit comentarii la acest sait si m-a impresionat enorm.Acum vreau sa va intreb daca pot scrie si eu o scrisoare (ce trebuie sa scriu) sa mi se trimeata si mie crenguta de vita de vie si bobitele de struguri si pe ce limba sa scriu greaca engleza sau romana?D=voastra ce ma sfatuiti sa fac?

  54. dl.Laurentiu puteti sa va rugati pentru mine si sotul meu (Nicu) in rugaciunile d-voastra.Va multumesc mult,astept si raspuns v-am scris si pe email.Doamne ajuta tuturor.

  55. Buna ziua. Si eu impreuna cu sotul meu am tinut randuiala canonului si inca nu s-a intamplat nimic. Drept este ca au trecut doar 12 zile de la finalizare. O fi oare prea devreme? Va multumesc pentru raspuns.

  56. as dori si eu sa am copii prin binecuvantarea Sf. Simion, am cateva intrebari ma puteti ajuta cu sfatul dvs?

  57. Doamne ajuta. Cum se poate face donatie in bani la Manastirea Hilandar ?
    va multumesc .

  58. Buna ziua, as dori foarte mult din toata inima sa vizitez manastirea Hilandar, as dori sa intreb daca este posibil, am mare nevoie…

    • Dna Maria, femeile nu au acces în Muntele Athos, aceasta este rânduiala locului de 1000 de ani. Dar nu e greu să primiți bobițele din via de la Hilandar. V-am scris și pe mail, inclusiv despre icoană. Verificați eventual și la spam.

  59. Buna ziua,

    Ieri am trimis si eu scrisoare catre muntele Athos.Sunt foarte increzatoare ca vom primi bobitele de struguri si ca Dumnezeu ne va binecuvanta si pe noi cu un copilas.Am trimis o scrisoare doar in limba romana.Era obligatoriu sa scriu si in limba engleza?
    Multumesc frumos.

    • Dna Alina, dacă nu priți răspuns, scrieți în engleză. Viețuitorii mănăstirii sunt sârbi, nu știu dacă acolo vorbește cineva românește. Însă pt cei ce scriu din România, ei trimit un print cu rânduiala ținerii canonului în limba română.

  60. FLORENTINA

    O mare mijlocitoare pentru nastere de prunci e si Sfanta Irina din Hrisovalant, alaturi de Sf.Simion si Sava,Sfantul Nectarie…..https://sfantairinahrisovalanta.wordpress.com/about/

  61. Buna ziua, crede-ti ca am vreo sansa sa raman insarcinata daca tin intocmai canonul? Medicii imi dau slabe sanse… a mai ramas ultima speranta aceea de a fi mama sa-i rog pe preotii de acolo sa-mi trimita acele trei bobite. M-am consumat foarte mult cand am primit trista veste si nu e drept, altele ii arunca si altii ii doresc.

    • Dna Anca, dacă sunteți căsătorită în Biserică, atunci scrieți cu nădejde și veți primi bobițele. Discutați cu duhovnicul (sper că aveți!) și cu soțul și rugați-vă Domnului, Maicii Domnului și Sf. Simeon de la Hilandar să vă dea darul nașterii de prunci. Domnul să va ajute și să vă întărească! Nu mai gândiți că nu e drept. Toate au un rost, și așteptarea și rugăciunea stăruitoare și nevoia de a striga spre Domnul.

    • Dna Anca, nu deznadajduiti si ganditi-va cine este cel mai mare medic si alergati cu incredere la EL … tine-ti canonul cu nadejde, noi l-am tinut si acum ne bucuram de Simeon cel vesel are 1, 5 luni este o minune de copil. Si noua ne spuneau doctorii ca nu avem sanse dar am facut 12 ani de tratamente…. am refuzat defiecare data sa credem ca „nu sunt sanse ” cine sunt ei sa va spulbere cel mai frumos vis…. nu le permiteti asta… continuati sa credeti si demonstratiile ca se insala „din nou” si nu au dreptul sa spuna
      nu sunt sanse… au dreptul sa spuna doar atat .. „ma iertati dar eu sunt depasit, mai mult nu pot sa fac” asteptam vesti … Doamne ajuta

  62. Buna ziua,

    Am trimis scrisoare de o luna, catre Sfantul Munte,dar inca nu am primit si noi bobitele.
    Daca ne poate ajuta cineva care merge acolo si este dornic sa ne ajute cu ele,va rog sa ne contactati.
    Multumesc anticipat!

  63. Buna ziua, si eu am trimis scrisoare catre Manastirea Hilandar acum 3 saptamani si nu am primit nimic inca. Scrisoarea estre scrisa doar in lb. romana. Oare sa mai astept sau sa mai trimit o data si in limba engleza? Va multumesc.

    • Trimiteți scrisoarea în limba engleză!

      • Buna ziua,

        Imi cer scuze ca deranjez. Am o nelamurire. Suntem in perioada in care tinem canonul de rugaciune , rugundu-l pe Sfantul Simeon sa mijloceasca pentru noi. Intrebarea mea este daca in zilele din luna in care femeia nu poate intra in biserica , e permis sa iau aghiazma si sa fac metanii.
        Multumesc.

      • Va raspund cu cuvintele Pr. Petru Pruteanu, unul dintre cei mai buni profesori de liturgica.
        „Eu consider că femeia în perioada ciclului trebuie să intre în Biserică şi să ia anafură şi agheasmă. Acestea sunt sfinte, şi sunt sfinţite anume pentru a fi date celor care nu se pot împărtăşi (nu pentru cei care nu vor)”.

        Deci eu zic ca puteti lua si agheasma si, desigur, puteti face si metanii, cel putin legat de metanii nu e niciun dubiu.

        Sa aveti folos si raspuns de la Sf. Simeon, din mila Domnului,

  64. Doamne ajuta!
    Va scriu aceste cateva randuri ca o marturie a celor intamplate.
    In urma cu un an am tinut postul de 40 de zile cu canonul de rugaciune al Sfantului Simeon. Am primit bobitele de struguri si am urmat intocmai sfaturile parintilor de la Hilandar. Cu rugaciuni la sf. Simeon si la Maica Domnului anul acesta in luna Mai 2015 a venit pe lume fetita noastra Maria. Un copilas frumos si sanatos care ne-a umplut sufletele de bucurie.
    Dupa 9 ani de asteptari nu e deloc coincidenta faptul ca Sf. Simeon si Maica Domnului asculta rugaciunile noastre si nici o osteneala nu ramane fara raspuns. Am tinut toata randuiala postului in lunile( iulie-august 2014) iar in luna septembrie a aceluiasi an am primit vestea minunata ca vom deveni parinti. Am fost foarte bucurosi si intotdeauna am avut acel gand ca Dumnezeu face minuni iar Sfintii Parinti si Maica Domnului sunt mijlocitori in rugaciunile noastre. Dumnezeu sa va ajute la fiecare dintre voi sa va implineasca dorinta de a deveni parinti.

    • Doamne ajuta, Anca
      Am gasit marturia ta si tare as vrea sa iau legatura cu tine. De 8 ani, eu si sotul meu incercam sa avem un copil. Anul trecut am primit aceste bobite de la un preot si am tinut canonul de rugaciune in Postul Craciunului, din pacate minunea nu s-a implinit inca. Acum, ma tot gandesc ca poate nu am facut bine ceva. Oricum, daca gasesti mesajul, mi-as dori sa iau legatura cu tine sa ne impartasim experientele.

      • Buna ziua,

        Am si eu nevoie de ajutorul dvs pentru dobandirea de prunci…va rog ajutare

        ce pot face? unde scriu si ce scriu?
        Multumesc

      • Bună ziua. Adresa e postată deja aici, dar pentru o mai mare vizibilitate, o mai postez încă o dată. Scrieți cu nădejde!
        I M HILANDAR
        63086 Karyes
        Agion Oros
        Greece

  65. Buna ziua,Eu si sotul meu avem probleme si nu putem avea si noi un bebelus. Am facut analize, tratamente… dar in zadar.Va cer ajutor, ajutatine si indrumatine. Va multumesc

  66. Buna seara…as dori si eu sa cumpar acele boabe de struguri,dar nu stiu cum sa procedez….ne puteti ajuta intr-un fel?

  67. Buna as dori sa apelez la dumneavoastra pt a lua boabe de struguri daca va rog sa ma sfatuiti cum se procedeaza corect ce e bine de facut cat timpp etc si o adresa de unde se comanda va multumesc.

  68. Cei care au trimis scrisori la Sfanta Manastire, cum ati scris?In limba romana sau in engleza?
    Multumesc

    • Dna Kamy, scrieti in engleza. Nu uitati sa va treceti si adresa dvs, sa puteti primi raspunsul. Doamne, ajuta!

      • Buna .Am primit bobitele anul trecut si va asigur ca am scris in limba romana .Nu mai duceti in eroare oamenii ! In Hilandar sunt si calugari romani ! Deci …scrieti cu nadejde in lb romana !

      • Dna Mariana, părintele ce se ocupă de corespondență este cu siguranță sârb, căci obștea este sârbească. Știu că unii doritori scriu în românește și primesc răspuns, așa cum știu că unii nu primesc. Cei de la Hilandar ai coli printate în mai multe limbi cu canonul ce trebuie ținut (inclusiv în limba română) de aceea le e ușor să trimită chiar dacă nu știu limba. Eu am spus că e preferabil să se scrie în engleză!

  69. As dori sa ma sfatuiasca cineva daca ar fii bine sa se puna si bani alaturi de scrisoare caci parintele care ne-a spus despre aceste bobite a mai spus sa punem ceva bani dar nu stiu exact pentru ca am citit mai sus ca bobitele nu se cumpara si nu as vrea sa supar pe nimeni. Este bine daca postul se tine in ppstul pastelui sau al craciunuil sau trebuie tinut separat.
    Va multumesc pentru raspuns.

  70. As dori sa stiu daca ma puteti ajuta as dori sa trimit o scrisoare la manastirea hilandar pentru ca eu si sotul meu incercam sa avem un copil insa nu sa intamplat si suferim foarte mult la fel ca toti care impartasim aceasta dorintaa si nu se implineste am fost sfatuiti de un preot sa trimitem o scrisoare si nea mai spus sa pune ceva bani insa eu nu as vrea sa supar pe cineva caci nu as vrea sa creada ca vreau sa le cumpar deoarece am citit ca aceestea se primesc si nu as vrea sa se inteleaga gresit.va multumesc .

  71. nu inteleg cum accepta crestinii sa faca ferilizare in vitro.fertilizarea in vitro inseamna nenumarate avorturi simultan. mi se pare dramatic ca tocmai crestinii sa recurga la asamenea metode.interesati-va inainte de a fi de acord cu orice procedura medicala.

  72. florentina

    As dori sa trimit la manastirea aceasta un pomelnic.Cum sa procedez?

  73. florentina

    As dori un raspuns …..ma iertati! Doamne ajuta!

  74. florentina

    Multumesc frumos! Doamne ajuta!

  75. Buna seara ma numesc Brestian Loredana am trimes o scrisoare la Mănăstirea hilandri de la muntele Athos akm o săptămana as dori sa va întreb in cât Timp ajunge. Scrisoarea la Mânăstire si apoi răspunsul in România !!

  76. Buna ziua!
    as dori si eu aceste bobite.
    Cat sa mai astept oare?
    Am trimis scrisoare la adresa cu recomandata de primire si am primit raspuns ca s-a primit acolo!

  77. Zapototchi Alexandru

    Doamne ajuta ! As dori si eu aceste bobite pentru un pr. Diacon care iti doreste sa aiba copilas va rog

  78. Domnul Laurențiu da la întrebarea mea dc numi răspundeți ??

    • Scuze, m-am încurcat în multe comentarii de aici. Majoritatea știu că primesc răspuns. Prin vară aflasem că nu mai aveau bobițe și am recomandat unora să retrimită scrisoare în toamnă, când se va culege via de la mormântul Sfântului. Nu știu exact ce să vă spun. Nu știu de ce unii nu primesc răspuns.

      • Va mulțumesc frumos doamne ajuta am trimes 3 scrisori si nici un răspuns de aproximativ de 3 luni de zile o sa mai încerc ultima scrisoare de Crăciun Dumnezeu Cu mila Amin !!

  79. Slava lui DUMNEZEU si sfintilor Sai!!!
    Marti, pe 22 noiembrie, am primit si noi mult asteptatul raspuns de la manastire… Am primit canonul, o iconita si 2 bobite cu butucul de vie!
    Credem, speram si ne rugam Domnului sa ne trimita binecuvantarea Sa si noua si tuturor celor ce-si doresc copii!
    Doamne ajuta!

  80. Da As vrea sa va întreb daca ma duc la sf muntele Athos mănăstirea hilndar călugări pot sa mi dea bobitele ??

    • Desigur, dacă au în acea perioadă veți primi. Ieri mi-a scris cineva pe email că a primit răspuns (bobițele), iar o altă persoană a spus același lucru aici, la comentarii.

      • Domnul Laurențiu as vrea sa ma duc acum de Crăciun daca mai au bobițe ?? Doamna Vanda in cât timp ați primit răspuns eu am trimes de aproape 3 luni ..

      • MULTUMESC!
        IN SEARA ZILEI DE 25 NOIEMBRIE SAMBATA AM PRIMIT BOBITELE!
        DOAMNE AJUTA!
        VA MULTUMESC!

      • Slava lui Dumnzeu astăzi 26 Noiembrie am primit bobițele de la mănăstirea hilindar mulțumim doamne ajuta la toată lumea!! Domnul Laurențiu in canonul dat de la Mânăstire scrie ca trebuie sa țină post decât soția ??

  81. Doamne ajuta la toata lumea!
    Am observat ca in luna noiembrie a anului 2016, intre 20 si 30 noiembrie,mai multe familii au primit bobitele de la Manastirea Hilandar, printre care si noi. Deocamdata noi nu am primit darul mult asteptat, dar avem rabdare si nadejde. Daca vreo una dintre familiile care au primit bobitele s-a invrednicit de acest dar, le-as multumi daca ar impartasi cu noi aceasta bucurie. Va multumesc!

    • Doamne, ajută! Da, aveți răbdare și nădejde! Astăzi este prăznuit Sfântul Simeon de la Hilandar. Și noi mai așteptăm încă mărturii de la cei ce au prtimit ajutor de la pentru cărticica ce nădăjduim să intre în tipar în luna martie 2017.

      • Buna ziua,
        Am trimis si noi scrisoarea pe 12 ianuarie 2017 si deja pe 13 februarie 2017 am primit mult asteptatele doua bobite. Vom incepe odata cu Postul Pastelui. Doamne, ajuta tuturor!

  82. Doamne ajuta!
    Sfintul Simion ne-a auzit rugaciunea mea si a sotului. Sa va ajute Dumnezeu si pe Dvs! Scrieti numaidecit manastirii Hilandar. Va dorim ca Dumnezeu sa va intareasca credinta si sa va dea multa rabdare! Aveti incredere doar in Domnul!

    • Dna Anny, v-am scris un email. Verificati eventual si la spam.

      • Buna seara!Si noi am primit in noiembrie bobitele si am urmat canonul,dar deocamdata nimic. Dupa marturiile pe care le-am citit aici ar fi trebuit sa se intample pana in postul Pastelui.Voi ce crrdeti?Noi ne rugam in continuare si avem incredere in Dumnezeu.

  83. Nu le putem trimite scrisoare pentru altceva? De ex: sa se roage pentru X sau Y?

  84. florentina

    SĂ NE RUGĂM PENTRU ELENA,UN INGERAS IN TRUP:
    Am primit si un cont pentru cei care vor să ajute familia. Contul bancar a fost deschis de doamna preoteasa:
    RO37BRDE170SV34151271700, titular Patra Ramona
    Aici găsiti informatii actualizate, pe blogul surorii Elenei:
    http://insemnarile-mariei.blogspot.ro/

  85. Madalin Moga

    Mai este valabila adresa? As vrea sa trimit si eu scrisoare.daca poate sa imi raspunda cineva.multumesc

  86. Madalina Moga

    Am mai trimis o scrisoare unde am povestit problema din cauza caruia nu putem avea copii,Dar am pus si niste bani (ma gandeam sa fie pt pomelnic) rugandu-i sa se roage pt noi. Nu am cerut sa ni se trimita bobitele ci doar sa se roage.ne dorim foarte mult copii si nu mai stim ce sa facem

  87. Madalina Moga

    Am trimis scrisoare in 29.05.2017 si ieri, 23.06.2017 am primit 2 bobite.Doamne ajuta tuturor.

  88. Doamne Ajuta! Noi incercam de 9 ani (4 cununati ) doctorul a zis singura solutie este in vitro , dar asta nu este o solutie pentru noi din punct de vedere crestin. Noi tinem posturile, si miercurile si vinerea , duhovnic avem care stie prin ce trecem , Dumnzezeu stie cel mai bine ( ce e mai bun si de folos ) . Noi suntem in USA , credeti ca vor trimite si aici. Numai bine . Doamne Ajuta !

  89. @emilia rugati-va si SF.EFREM CEL NOU E MARE FACATOR DE MINUNI!

  90. Avem mare rugaminte sa ne spuneti ce trebuie sa citim la cine sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne binecuvinteze casnicia cu prunci?

  91. @GALINA: aici pe blog domnul Laurentiu Dumitru a postat Acatistul SF.SIMION SI SAVA care va ajuta cu siguranta…cu binecuvantarea duhovniculuiputeti da de sufletul mamei, Sf.Fanurie 9 turte(puteti sa le si cumparati ) si a zecea zi o placinta (drept multumire pt ajutor) si se citeste 10 zile acatistul Sf.Fanurie;SF.Nectarie impreuna cu SF.EFREM CEL NOU SI SFANTA IRINA DIN HRISOVOLANT sunt pt.nastere de prunci.Va las un nr de telefon al Pr.Stefan Argatu(fiul PR.ILARION ARGATU) sa va dea sfaturi si sa se roage pt voi;pe mine acest om a lui Dumnezeu m-a ajutat foarte mult:0237.25.69.38. Raspunde de la ora 22-24 (seara).DOAMNE AJUTA SA VA DEA DOMNUL PRIN ACESTI MARI SFINTI PRUNCI MULTI SI SANATOSI!

  92. Azi am primir cele 2 bobite si crenguta, am trimis scrisoare pe 1 august . Nu mi este clar cum sa procedez cu crenguta, spuneti mi va rog.Daca sotul nu poate sa tina post cu mincarea cum sa procedez , se poate sa tin doar eu?

    • Vă răspund detaliat cât de repede. Am cerut sfatul dnei Mădălina, cea pomenită în articol la link (mama Simonei Maria), să-mi spună exact cum a procedat dumneaei.

    • Scuze pentru raspunsul intarziat, dna Galina.
      Asadar, intai de toate, cei care primesc bobitele, au in plic o hartie printata, de obicei in limba materna a destinatarului. Este explicat clar ce trebuie facut. Este foarte important sa se faca totul sub „supravegherea” duhovnicului, pt ca se sfinteste si aghiasma din care se consuma timp de 40 zile de catre cei doi.

      Cat despre post, au mai fost cazuri, s-a mai sus, nu toti sotii sunt dispusi sa tina post, unii nici nu concep, insa din dragoste pentru sotii, dorindu-si atat de mult copilul, ar putea face ascultare de duhovnic… El, duhovnicul, este cheia, el stie ce poate duce fiecare si ce sa sfatuiasca pe fiecare din cei doi, vazand si hartuita de la manastire, sa stie despre ce e vorba. Daca nu se poate altfel, tineti doar dvs. Mergeti inainte, cu nadejde!

  93. Maria Liliana Pătrănescu

    Doamne ajută vreau și eu să scriu o scrisoare către Mănăstire pt ajutor de prunci am 39 de ani și Dumnezeu până acum nu ma binecuvântat cu copilași. Dacă poate cineva să îmi dea adresa completă și cum trebuie sa fie făcută scrisoarea pt a ajunge cu siguranță la mănăstire, mulțumesc din suflet. Doamne ajută!

    • Adresa mănăstirii Hilandar :
      I M HILANDAR
      63086 Karyes
      Agion Oros
      Greece

      Scrieti in engleza sau romana si nu uitati sa treceti adresa dvs postala. Banuiesc ca sunteti casatorita (in Biserica). Doamne, ajuta!

      • Crenguța când se scufunda în apa se lasă acolo sau doar se spala apa cu ea, se lasă în aghiazma 40 de zile și se bea aghiazma așa ? Cum au făcut cei la care a dat roade? Mulțumesc!

  94. Buna ziua am trimes 3 scrisori recomandate din septembrie si n-am primit nici un răspuns va rog frumos sami dati un răspuns oare au ajuns scrisorile sau nu mai sunt bobite!! O zi bună si sărbători fericite !!

  95. Ana Maria Moldovan

    Buna , as dori sa stiu cum as putea sa iau si eu bobițele de struguri. Va multumesc

  96. Maria Liliana Pătrănescu

    Bună ziua vă rog cine mă poate îndruma să pot lua legătura cu mănăstirea și pt a obține bobițele de strugurii , vă mulțumesc din suflet , îmi sunt tare necesare

  97. NOU! În acest pelerinaj la Muntele Athos din perioada 8-14 februarie 2018 grupul ajunge și la Mănăstirea Hilandar. E un obiectiv rar atins în pelerinajele la Sfântul Munte, nefiind în traseele obișnuite. Bărbații care vor să se alăture, găsesc toate detaliile la link: https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2018/01/11/pelerinaj-la-muntele-athos-8-14-februarie-2018-imbarcare-din-sibiu-rm-valcea-pitesti-bucuresti-giurgiu/

  98. Buna ziua , am trimis scrisoare in limba romana la manastire in luna decembrie si in 30 ianuarie am primit raspuns cu cele 2 bobite de struguri si o bucatica de vie…vrem sa incepem in postul Pastelui…Doamne ajuta tuturor!

  99. Sfântul Nectarie schimbă vieţi.

    Cei care doresc ulei din candela ce arde langa racla cu Sfintele Sale Moaste(Manastirea Radu Voda-BUCURESTI) sunt rugati sa lase un mesaj Privat (sectiunea Mesaje LA:PAG DE FACEBOOK SFANTUL NECTARIE SI SF.IOAN RUSUL-( Numele, prenumele, strada, nr. , oras, judetul, tara) sau pe adresa de mail sfantulnectarie@yahoo.com

    * Voi trimite dupa data de 15 Iulie ( vom citi si acatistul Sfântului 40 de zile)

    *Nu se plateste!

    ~Sfantul Nectarie este grabnic vindecator de cancer si de alte boli grave. Sunt nenumarate marturii ale celor ce au fost vindecati de diferite boli prin ajutorul primit de la Sfantul Nectarie. Femei care au dobandit prunci, gasirea unui loc de munca, renuntatea la anumite vicii, intemeierea unei familii, pace in familie, indreptarea vietii, linistea sufleteasca, ajutor in toate nevoile.

    *Marturii despre minunile facute de Sfantul Nectarie celor care si-au pus nadejdea in ajutorul Sau si care s-au rugat pentru vindecarea lor si a celor apropiati..se regasesc pe aceasta pagina sau pe situl http://www.eviasieghina.ro

    https://www.facebook.com/SfantulNectariesiSfantulIoanRusul/

    Vindecarea vine si din candelă…

    *Uleiul de la candelă este sfinţit. Candelele din biserici, care ard la Sfintele Icoane ori la Sfintele Moaşte, oferă credincioşilor ulei sfinţit drept binecuvântare. Nu de puţine ori s-a dovedit că uleiul din candela sfinţilor are puteri tămăduitoare. Vindecarea se datorează efectului ungerii cu acest ulei sfinţit, ca taină a însănătoşirii trupului.

    Sfântul Nectarie face necontenit minuni! Credeţi şi veţi fi ajutaţi!” Lumină LiNA

  100. Bunà ziua parinte eu am împrumutat prietenului meu bani multi sà cumparam o casà dar ma mintit si nu recunoaste lucrul acesta zice ca nu eam dat nici un ban ce sa citesc pentru a recupera aceasta paguba va multumesc o zi binecuvîntatà !

  101. Buna ziua.D.l Laurentiu va rog sa-mi dati si mie adresa Parintelui Athanasie de Limassol, ucenicul Sf. Paisie.

  102. Bogdan elena Denisa

    Buna ziua ma numesc Bogdan elena Denisa si sunt casatorita de 3 ani si plec pe 4 si am incercat sa fac un copil si nu pot ramne gravida..am fost la multi doctori si paris si in romania si nimic ..atat de mult ne dorim un copil si nu putem. Ma voi ruga si zi si noapte la maica domnului sa imi dea si mie un copil..doamne te rog dami si mie sa fiu mama.

  103. Bogdan elena Denisa

    Buna ziua ma numesc denisa si sunt căsătorită de 4 ani aproape si incerc sa am si eu un copil si nu pot am fost la o grămadă de doctori si nimic..cum pot sa iau legatura sa procur si eu bobele. Imi doresc enorm de mult un copil si nu pot astept un raspuns domne ajuta!

  104. Paduraru Iulia

    Buna ziua.Ma numesc Iulia si vroiam sa va impartasesc si experienta noastra.Dupa 9 ani de casatorie,dupa multe incercari nereusite de a obtine o sarcina,cu ajutorul Sfantului Simeon am reusit sa avem minunea mult dorita,fetita nostra Ecaterina,Intr-o zi m-am sunat mama mea si mi-a zis ca a vazut la tv o emisiune despre Sf Simeon si bobitele de strugure de la mormantul lui,La inceput am fost sceptica dar am citit mult apoi si am zis sa incercam asta fiind ultima speranta.Am trimis scrisoarea,si am asteptat cam 3 sapt.Deja imi pierdusem speranta ca voi mai primi un raspuns.Intr-o zi,cand imi luasem de tot gandul de a mai primi vreo scrisoare,pur si simplu m-am dus sa verific cutia postala si surpriza,,,un plic mai gros in posta,Brusc totul s-a luminat in jur.Am deschis,am citit.Ne mutasem in casa noua si urma sa facem sfintirea casei.Atunci am pus boabele de strugure in apa sfintita de preot.Nu pot spune ca am urmat cu strictete toti pasii de acolo,intrucat au fost multe ispite,dar va pot spune ca la 40 de zile dupa ce am inghitit bobitele amandoi,am aflat de minunea ce avea sa vina,micuta Ecaterina,
    Zi de zi ma uit la ea si ii multumesc Sfantului pentru ca o tinem in brate,pentru ca e sanatoasa.Cea mai mare minune si cea mai mare binecuvantare pe care o puteam avea este ea.Cand aud pe cineva care isi doreste,mereu le povestesc de Sfantul Simeon,mereu imi fuge gandul la el si multumirile se indreapta spre el.Vreau sa le trimit calugarilor o scrisoare de multumire dar parca mereu apar piedici.

  105. SFANTA SOFIA DIN KLISSOURA -(SUNT MAI MULTE PARTI-5) AJUTA SOTII NERODITORI SA DOBANDEASCA PRUNCI https://www.youtube.com/watch?v=2qENQqMfOf4&t=10s&fbclid=IwAR0Oy5oMlMyLUCxWAEqkqNT3t2s6fyTjqlnPLz1ShJvs0pJ_Z4nkl9mEWiI

  106. Craciun Ionica

    Doamne ajuta . Ma numesc Craciun Ionica si am 48 de ani .Nu am copii si mi-am dorit foarte mult . Am fost internata in spital si nu stiau doctorii cauza , dupa ce m-au operat mi-au spus ca am ovare polichistice . Va rog sa imi spuneti in ce limba sa scriu si eu la manastire pentru a primi strugurii si crenguta . Va multumesc si ma iertati .

    • Bună ziua, adresa Mănăstirii Hilandar este:
      IM HILANDAR
      63086 Karyes
      Agion Oros
      Greece
      Puteți scrie în engleză.

      • Doamne ajutã mã numesc Ancuta Baba suntem o familie fericitã dar nu pe deplin,ne lipseste un copilas .Citas acatiste si ma rog la Dumnezeu si la Mãicuta sfântã sa ne ajute sã aves copi. Am sa trimit o scrisoare la mãnãstire cu speranta sa ne trimitã bobitele, citind comentarile mi_a dat sperantã.O sa revin cu povestea mea ,o zi bunã la toatã lumea!

  107. https://www.youtube.com/watch?v=7ul9AgLo4bo -SF.MARE MC.EFREM CEL NOU AJUTATOR LA NASTERE DE PRUNCI SI MARE FACATOR DE MINUNI (5 MAI)

  108. https://youtu.be/ahG3zwI-1dU nu are legatura asa mare cu subiectul insa uneori noi femeile si din cauza unei crime nu mai avem o perioda a prunci… facand aceasta pravila Dumnezeu me va da binecuvantarea prin Sfintii Simion si Sava, Sf Efrem cel Nou, Sf. Nectarie, SfIoan Rusul Sf Ana si Sf Ioachim si nu in ultimul rand Maica Sfanta.

  109. Acum cu atatea restrictii si vaccinuri totusi sa indraznim sa mai nastem prunci? Fara vaccinul anti-covid care e pecetea nu ne vor primii la nascut ..ce sfat ne dati? Eu am doi copilasi si chiar mi-ar face placere sa mi-o maresc.

  110. caldare ada

    Buna ziua , doresc si eu bobite de struguri de la sf manastire Hilandar , pentru baiatul si nora mea. Cum trebuie sa procedez , unde trebuie sa ma adresez ? Va multumesc anticipat.

  111. Buna ziua.as dori sa știu cum se procedează ce trebuie sa fac .Menționez faptul ca locuiesc in Anglia.

  112. Buna ziua. V-am lasat si eu azi de dimineata un email , avem si noi nevoie de acele bobite de strugure.
    Astept raspuns daca se mai pot trimite de acolo la oamenii care au nevoie .
    Va rog frumos un raspuns.

  1. Pingback: Acatistul Sfinților Simion și Sava, slava Serbiei, ctitorii Mănăstirii Hilandar « Sfântul Munte Athos

  2. Pingback: Sfantul Simeon (13 februarie): MINUNEA cu BOBITELE DE STRUGURI de la Manastirea Hilandar, ce ajuta sotii neroditori sa dobandeasca prunci « Saccsiv's Weblog

  3. Pingback: “Copilul meu e de două ori minune”. Cum ne-a ajutat Sfântul Simeon de la Hilandar să dobândim pe Simona Maria « Sfântul Munte Athos

  4. Pingback: DISTRIBUITI! Bobițele de struguri de la Mănăstirea Hilandar ajută soții neroditori să dobândească prunci

  5. Pingback: “Simeon, minunea Sfântului”. Noi, Irina şi Florin, dăm mărturie pentru aceia care nu cred în minunile sfinţilor | Sfântul Munte Athos

  6. Pingback: Adriana şi Adrian dau mărturie despre cum au reuşit să dobândească prunc prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria şi a Sfântului Cuvios Simeon Izvorâtorul de Mir | Sfântul Munte Athos

  7. Pingback: Adriana şi Adrian dau mărturie despre cum au reuşit să dobândească prunc prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria şi a Sfântului Cuvios Simeon, Izvorâtorul de Mir | Sfântul Munte Athos

  8. Pingback: Strângem mărturii despre minunile săvârșite cu soții neroditori de către Sfântul Simeon de la Hilandar! | Sfântul Munte Athos

  9. Pingback: Viaţa Sfântului Sava (Rastko) Nemanja, arhiepiscopul Serbiei şi ctitorul mănăstirii Hilandar (14 / 27 ianuarie) | Sfântul Munte Athos

  10. Pingback: Florentina și Daniel primesc ajutor minunat de la Sfântului Simeon de la Hilandar | Sfântul Munte Athos

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.