Contact

tv_iveron_1

Bine ați venit pe pagina www.sfantulmunteathos.wordpress.com 

Acest blog este dedicat iubitorilor Sfântului Munte Athos, celor interesați să cunoască mai în amănunt viața athonită, petrecerea cuvioșilor părinți aghioriți, istoricul mănăstirilor. De asemenea, veți găsi pe acest blog știri diverse, anunțuri despre pelerinaje, fotografii, înregistrări video și audio din Sfântul Munte.

Pentru rugăciunile cuvioșilor părinți athoniți, Doamne, miluiește-ne pre noi!

Laurențiu Dumitru
Președinte al Asociației Culturale Karyes

e-mail: sfantulmunteathos@yahoo.com
telefon: 0740.050.735

 

  1. Iamandii Mirel

    Felicitari , pentru gandul de a darui si celor care nu stiu prea multe despre Athos .
    Doamne ajuta !

  2. Doamne ajuta ! Imi place si ma bucur pt tot ce primim de la Monahii de la Sf Munte Athos .

  3. paraschiva moldovan

    Doamne ajuta ! Poate putem trimite si pomelnice la parinti athoniti sa se roage pt noi pacatosii, tinerii nostri, pruncii nostri. Cu toata dragostea intru Hristos.

  4. cristea marius-constantin

    Doresc sa primesc news-letter asociat vietuirii atonite!

  5. MANEA GHEORGHE

    AM LUCRAT PE MUNTELE ATHOS. NU EZITATI SA-L VIZITATI. ESTE UN LOC UNIC PE FATA PAMANTULUI, NUMIT SI GRADINA MAICII DOMNULUI. NU VETI REGRETA DACA VETI FACE PASUL PE MUNTELE ATHOS. SPER SA MA AJUTE BUNUL DUMNEZEU SA MAI MUNCESC INCA O DATA PE MUNTELE ATHOS. DOAMNE AJUTA! HRISTOS A INVIAT!

  6. Doamne ajută! vă rog cu umilință, am o prietenă ce trece prin momente foarte grele (face chimioterapie), vă rog să o pomeniți în rugăciunile voastre. Domnul să-i dea putere și credință și să o ajute să se însănătoșească. O Cheamă Fabiola. Doamne ajută și Hristos a înviat!

  7. Lucian-Alin Apahidean

    Doamne-ajuta tuturor!
    Parohia in care slujesc il are ca ocrotitor pe Sf. Cuvios Atanasie Athonitul. Oricat am cautat, nu am gasit acatisul sfantului nostru. Daca este cineva care poate sa ne ajute sa il obtinem, il rog sa trimita adresa, sau chiar fisierul, daca e posibil, pe adresa pr.apahidean@yahoo.com
    Multumesc si Dumnezeu sa va rasplateasca osteneala, pentru rugaciunile Sfantului Parintelui nostru Atanasie cel din Athos.

  8. Cum as putea trimite acatiste si pomelnice la acest Sf. Munte Athos ca sa va rugati pt mine si familia mea si daca imi puteti da niste sfaturi duhovnicesti, m-as bucura enorm de mult.Multumesc.

  9. Buna ziua,
    Eu in anul 2009 am trimis bani prin mandat postal la ING Bucuresti si apoi cu copia de la chitanta un plic cu pomelnice si a ajuns la Manastirea Prodromu, de unde ulterior amprimit o carticica care are la sfarsit aceasi procedura.
    Numai este valabil contul la ING Bucuresti/
    Puteti sa ma infornati pt ca as vrea sa mai trimit
    Multumesc anticipat
    Irina

    • Nu cunosc numărul de cont al Schitului. Cred că se găseşte pe undeva pe net, încercaţi nişte căutări google. Eventual, un număr de telefon.

    • Eu, am trimis pomelnicul si banii direct in plic – din , anul 2001 – si ,au ajuns de fiecare data fiindca primeam multumiri.Am trimis la Schitul Romanesc Prodromu ,parintelui Petroniu Tanase…….maine,se implinesc doi ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Petroniu ……….Vesnica pomenire! In locul sau a fost ales Parintele ieromonah Atanasie Floroiu.

      • buna nela, te rog spune- mi adresa la care ai trimis pomelnicul catre schitul romanesc si ce suma de bani sa pun in plic.
        multumesc

  10. mititelu ioan

    Un leac duhovnicesc. Nu pot sa exprim in cuvinte dulceata hranei sufletesti culeasa din acest blog. Domnul sa va binecuvinteze in ceea ce faceti. Pace!

  11. Doamne ajuta, doresc sa stiu cum pot face rost de cateva carti postale sau timbre din Sfantul Munte, as vrea sa le daruiesc unui monah ce si-a dorit sa ajunga acolo, dar nu a reusit. Va multumesc.

    • Se poate rezolva doar daca vorbiti cu vreun pelerin care ajunge in Munte. Nadajduiesc insa ca parintele sa ajunga el insusi pe cararile batatorite de sfintii aghioriti.

    • Carti postale , timbre, nu am … dar pot sa va trimit cateva iconite ,pe care le-am primit de acolo ?M-as bucur mult daca as putea sa va ajut! Doamne ajuta!

      • Buna ziua. Mă numesc Catalina, sunt bolnava, nu am posibilitate sa ajung la mănăstirile din Muntele Athos, mi-aș dori din tot sufletul macar o iconiță sfințită din acele locuri sfinte și nu am cum sa obtin. Am văzut că spuneți că aveți dvs și va rog mult sa mă ajutați și pe mine. Va multumesc

      • Cătălina, ca femeie, nici nu ai cum sa ajungi la manastirile de pe Sfantul Munte Athos! Acolo nu au voie nimic din ce este parte feminina, nu stiai asta? Nu conteaza dacă ai iconițe de Athos sau de la orice alta Manastire, important este sa ai credinta si sa te rogi din tot sufletul la Dumnezeu și la Sfânta Fecioara Maria! Dute la Arsenie Boca, si acolo ti-ar prinde bine! De unde esti de loc?

  12. DOAMNE AJUTÁ! ALEX sunt din Budapesta vă rog Rugaţi-vă ptr. mine şi familia mea. Nu am serviciu şi avem restanţe la bancă…mi-e frică să nu pierdem casa !!!DOAMNE AJUTä¤

  13. Numele meu este DANIEL as vrea sa stiu adresa de mail a Manastirii Hilandaru sa le transmit miii de multumirii ca sau rugat pt mine…. .Ca am fost in 2010 IN SF.MUNTE iainte de postu Pastelui prin februarie si am luat bobitele de struguri pt nastere de prunci si vreau sa va zic ca chiar DUMNEZEU a lucrat asa sa ma duc inaintea postului PASTELUI ca sa se implineasca 40 de zile de post cum e canonul dat pt a manca bobitele de struguri si chiar MINUNEA cea mare sa intamplat. si DUMNEZEU PRIN RUGACIUNIILE MAICII DOMNULUII SI SF.SIMEON SI SF. SLUJITORI AI MANASTIRII HILANDARU SI SF. PARINTE DUHOVNIC mia daruit o fetita frumoasa si sanatoasa pe numele ANATASIA. Va zic ca nu e o intimplare ci f.f.. f adevarat eu locuiesc in Botosani si mai toti doctorii si profesori dr si din Iasi mia zis mie si sotiei ca nu cred ca puteM avea copii.SI UITE ASA A RANDUIT DUMNEZEU sa ajung la SF. MANASTIRE HILANDARU sa ma pot ruga si sa ne indeplineasca dorinta. VAS RUGA DACA PUTETI SA-MI DATI UN RASPUNS CU ADRESA E-MAIL AL MANASTIRII HILANDARU PE ADRESA MEA DE E-MAIL da nyell_tryf@yahoo.com va multumesc.

  14. Doamne ajuta, as dori sa trimit si eu un pomelnic in romana, ma poate ajuta cineva cu o adresa?

  15. Buna ziua,
    as dori sa trimit rugaciuni pentru bunica mea, are 92 de ani, o cheama Ana, pentru iertarea pacatelor, pentru indreptarea sufletului ei catre iubire si cainta. Va rog sa ma sfatuiti, daca se poate cum se procedeaza.
    Va multumesc mult.
    Nicoleta

  16. Doamne Ajuta! Sfinti parinti athoniti, rugati-va pentru mine, ma numesc Catalina, nu sunt pe nicaieri, n-am loc de munca si nu-mi gasesc drumul in aceasta viata, nu stiu ce cale trebuie sa urmez, care este chemarea mea, calea mea…rugati-va, ajutati-ma, va rog mult de tot!
    Va multumesc foarte mult.

  17. Doamne ajuta! Doresc sa trimit o corespondenta unui calugar de la Sfantul Munte. Intrebarile sunt: Adresa este aceeasi la care se adauga numele manastirii respective? Daca doresc sa adaug si un pomenlnic insotit de bani, se poate in acelasi plic?
    Pot fi trimise recomandate? Multumesc mult!

    • Da, întocmai. Numele părintelui, chilia/schitul/mănăstirea și restul adresei. Banii e bine să-i trimiteți într-un cont bancar și pomelnicul prin poștă. Am postat pe blog adresa și contul a două chilii de la Schitul Lacu (a Părintelui Ștefan, respectiv a Părintelui Pimen). Doamne, ajută!

  18. Buna ziua!Va rog frumos daca puteti sa-mi dati adresa Manastirii Vatopedi,pentru a trimite o scrisoare.Va multumesc!

    • IMM Vatopedi
      63086 Karyes
      Agion Oros
      Greece

      Ca informație generală, precizez că toate scrisorile trimise către mănăstiri sau părinți athoniți ajung la Kareia, capitala Sfântului Munte. De acolo fiecare mănăstire sau schit își ridică corespondența. Adresa standard este aceasta:
      I M [Numele mănăstirii]
      63086 Karyes
      Agion Oros
      Greece

      IM înseamnă Iera Moni, adică Sfânta Mănăstire.
      IMM înseamnă Iera Megisti Moni, adică Sfânta Mare Mănăstire, titlu pe care-l au doar mănăstirile Marea Lavră și Vatopedi, deci doar în acest caz se scrie IMM. Pentru schituri scrieți SKETE [numele schitului], apoi restul adresei.

  19. Va multumesc,mult de tot…..mi-ati fost de mare ajutor.

  20. asa dorii sa trimit niste pomelnice pt sanatate familie in munte d ajuta cu cine pot lua legatura?

  21. Alina-Claudia

    Hristos a inviat!
    As dori sa trimit si eu un acatist pentru mama mea Ana -Georgeta ce este suspecta ( in plina investigatii ) de cancer ( metastaza la ficat ). Cum pot face sa trimit acatistele? Va rog sa imi raspundeti!

  22. As dori sa virez 2% din impozitul datorat pe venitul net către Shitul romanesc PRODROMU.Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii,daca acestea exista.Cand mergeti in pelerinaj si sigur treceti si pe la schit sa-l intrebati pe Staret Arhim.Atanasie Prodromitul despre datele de contact pentru cei 2%.Va multumesc si astept raspunsul dvs.Doamne Ajuta.

  23. Sa te ierte Dumnezeu pentru indrazneala ta de a batjocori cele sfinte. In primul rand, invata sa scrii corect si apoi sa realizezi cine esti. Nu poti vorbi in numele unui preot, daca tu de fapt nu esti.

    • Nu știu dacă este sau nu preot. Nu ar fi totuși singurul preot de țară fără prea multă carte. Eu am mai întâlnit.

      • Domnul Laurentiu, sa stiti ca aveti dreptate. Din pacate, exista si asa ceva, dar noua ne vine greu sa credem. Felicitari pentru acest blog!

    • Doamne Ajuta ! Din punctul meu de vedere nu ar trebui sa judecam oamenii, preotii, dupa modul in care scriu, dupa cat de bine sunt pregatiti sunt din punct de vedere profesional, ci in special dupa suflet dar mai ales dupa chemarea pe care o are sau nu persoana respectiva pentru aceasta ” nobila profesie ” de preot. Sunt si preoti destul de bine pregatiti din punct de vedere profesional dar fara prea multa chemare pentru profesie din punctul meu de vedere. Nu vreau sa judec dar acesta este adevarul ! Eu personal il cunosc pe acest preot, este un om cu un suflet bun, care are defectele, neputintele sale ca noi toti dealtfel dar care are chemare pentru preotie. Felicitari Daniel pentru ceea ce esti, pentru ceea ce faci pentru oameni ! Doamne ajuta !

    • Doamne ajuta ! Parintele Rece Daniel, este intradevar preot iar satenii din sat. Coroana, jud. Constanta ar trebui sa fie mandrii ca il au ca slujitor al Domnului printre ei deoarece se zbate pentru parohia sa, se zbate sa ii apropie cat mai mult pe oameni de Dumnezeu cu ajutorul Sfintilor, a ” moastelor ” provenite de la anumiti Sfinti. Cati dintre preoti se zbat asa pentru enoriasii lor ? Inainte de a-i judeca pe altii din prisma modului in care scriu ori se exprima, este bine ca mai intai sa ne vedem pe noi insine, deoarece nimeni nu este perfect, multi dintre noi facand greseli ortografice atunci cand scriem in graba.

      La un preot ar trebui sa conteze in primul rand ”chemarea fata de preotie” pe care nu o au toti preotii din pacate si abia apoi restul.

      Doamne ajuta !

  24. am 41 ani si sint de meserie electrician mechanic instalator sanitar as dori daca cineva ma poate ajuta sa gasesc ceva de munca pe muntele athos email tviorel20@yahoo.com

    • V-am răspuns pe email. Doamne, ajută!

    • Ciordas Catalina

      Eu nu pot accesa email-ul pe care mi-l trimiteti, fac click oriunde pe el si nu merge. As vrea sa ma dezabonati si de la a mai primi comentariile altora pe email. Multumesc.

      • Articolele se primesc automat datorita abonarii. Ele se pot citi si din mail ori dand click pe titlul albastru direct din blog.
        Pt a va dezabona exista optiune la sfarsitul fiecarui articol care se trimite spre dvs.
        In legatura cu notificarile legate de comentarii nu stiam ca exista si optiunea asta. Probabil si la sfarsitul acestor mesaje exista optiunea de a nu mai primi notificari in legatura cu comentariu. Astea in general se bifeaza strict legat de un subiect/articol anume.

  25. Sandu Dobre

    Va salut cu respect! Am fost pe munte in 2010 ,si sper din tot sufletul sa pot ajunge cu un grup de frati si in acest an.Dorinta mare a sotiei mele este daca pot ajunge nu conteaza platesc cat este nevoie la manastirea Capsocalivia unde se afla inmormantat Parintele Porfirie.Stiti cumva exista posibilitatea de a putea indeplini dorinta sotiei mele? Astept cu nerabdare raspunsul de la d-voastra.Cu respecta Sandu Dobre -Constanta

  26. ioana constantin

    Buna ziua. Va rog sa imi dati si mie date de contact ale unui parinte de pe Sf Munte cu care sa pot coresponda. Va multumesc mult. Doamne ajuta!

    • Din păcate, eu personal nu cunosc părinți care să țină corespondență. Sigur că există, dar cel mai bine e să trimiteți scrisoare la vreunul din schiturile românești, iar cine-i rânduit să se ocupe de corespondență, o să vă răspundă. Cum se scrie adresa unei mănăstiri sau schit, aveți în șirul de comentarii de mai sus, la această postare.

  27. sterea camelia

    Buna seara, am scris si eu o scrisoare azi manastirii Hilandar… Doamne ajuta… sper sa aiba grija Domnul si de mine.

  28. Doamne ajuta! Va rog sa-mi spuneti cum pot ajunge in Sfantul Munte pentru a lucra la o manastire! Multumesc!

  29. Este valabil ce ati scris si daca vreau sa trimit o scrisoare la manastirea Hilandru?
    nu stiu adresa

  30. Va multumesc. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

  31. Buna dimineata prieteni,

    As dori sa-mi transmiteti adresele de e-mail,a tuturor preotilor si calugarilor de nationalitate romana care slujuesc la biserici si manastirile de pe Sfântul Munte Athos, astept raspuns cu incredere si speranta!

    cu aleasa consideratie
    Vasile Grigoras, presedinte ONG

    • Bună ziua! Monahii aghioriţi nu petrec timp pe internet, iar cei care din binecuvântate pricini au cont de email, nu au adrese publice. În general corespondenţa cu părinţii din Athos se face clasic, prin scrisori.

  32. Contul bancar de la Schitul Lacu este nou, e valabil si acum.

  33. am scris conturile bancare pentru schitul lacu.cu stima.

  34. BARNA ALINA IRINA

    Doamne ajuta! Suntem doi tineri care ne chinuim de 5 ani sa avem copii. Am auzit ca se poate scrie o scrisoare la o manastire in legatura cu bobitele de struguri de la via Sf. Simeon. Ne dati si noua adresa? Doamne ajuta! Multumesc mult!

  35. BARNA ALINA IRINA

    Multumesc frumos. Sper sa auzim de bine. Doamne ajuta! In ce limba sa scriu scrisoarea?

  36. BARNA ALINA IRINA

    MULTUMESC FRUMOS. NOI SUNTEM DIN ITALIA, CREDETI CA NE TRIMITE BOBITELE SI IN ITALIA?

  37. ma bucur , vorbeste romana dar Muntele Athos, ma poti sa scriu si sa vb lb. Romana?,
    cum pot sa trimit laliturghie , acatiste si pomelnicul?

  38. Domnule Laurentiu, Doamne ajuta! Muntele Athos fascineaza cam toate religiile lumii, interpretarile lor, treaba lor… Vin totusi cu o mare rugaminte, parintii mei, Gheorghe si Elena, ambii decedati, nu prea au fost ortodocsi practicanti, mama a facut f. multe avorturi, a murit tanara in spital, iar tata, cu toate ca era un om drept, tare urat injura de cele sfinte… Eu ii mai trec pe pomelnice, ma rog pentru ei zilnic, apropo, amandoi au murit nespovediti, neinpartasiti. Cu respect v-as ruga sa ma sfatuiti la care manastire sa-i trec pe pomelnic, cum se procedeaza cu banii si daca pot primi niste iconite de Sfantul Munte.
    Cu stima,
    Ghita Doru

  39. Adrian Madularescu

    Buna ziua si Doamne Ajuta !
    Domnule Laurentiu as avea si eu o rugaminte la dvs., ma puteti ajuta cu informatii referitoare la un pelerinaj in sf. Munte Athos, pelerinaj pe care as vrea sa il fac cu un prieten al meu pe cont propriu. Am vrea sa stim , daca se poate, cum obtinem permisul de intrare in sf. Munte (trebuie programare telefonica inainte sau se poate obtine pe loc, sau alta modalitate); odata ajunsi in sf. Munte, cum putem rezerva cazare la manastiri (se poate la fata locului sau se programeaza inainte), orice alte detalii folositoare. Dorim sa facem acest pelerinaj pe jos si ne-ar ajuta foarte mult sfaturile dvs. Multumesc anticipat pentru raspuns, Adrian

  40. Doamne ajuta! Stiti cumva daca as putea cere un metanier de la vreo manastire de pe Sfantul Munte?

  41. Multumesc ! Doar daca imi puteti zice si adresa unor schituri romanesti va rog..

    • Sunt doar doua schituri romanesti: Lacu si Prodromu. Ca sa ajunga la Lacu trebuie sa precizati unde anume, la ce chilie, fiind viata de sine, cu chilii dispersate pe doi versanti ai unui deal. La Prodromu este relativ mai simplu. Indiferent unde scrieti, treceti numele chiliei/schitului/manastirii si aceasta completare de mai jos, comuna tuturor, pt ca intreaga corespondenta ajunge intai in capitala:
      63086 Karyes
      Agion Oros
      Greece

    • Zafeiris Georgios

      I like it very much; is is something that lits you higher and and gives you the opportunity to breath with out stress and bless almighty God. George Zafeiris.

  42. BUNA ZIUA AM O MARE RUGAMINTE DACA POATE CINEVA SA IMI TRIMITA ULEI SFANT DE LA CANDELA SFANTULUI NECTARIE ,O ICONITA SI ACATISTUL SFANTULUI NECTARIE . VA MULTUMESC DIN SUFLET.

    • aspazia nektarios

      Buna ziua,

      Va rog sa-mi trimiteti numele, adresa si telefonul D-voastra. Pot sa va trimit ulei din candela Sfantului Nectarie. Mess: agios_nektarios@yahoo.com

      • Buna ziua si Doamne ajuta, daca se poate as vrea si eu un pic de mir de la Sf Nectarie sau ulei.

      • Asociatia Sf Maria

        Aceeasi rugaminte am si eu – Ghita Doru, Tohan Blocuri, Zarnesti, Str. Pompiliu Dan, nr.5, Bl. hi, Sc. A, Ap. 1, Brasov
        Cu multumiri!

      • Doamne ajuta,as avea mare nevoie de ulei sfintit de la Sf Nectarie si o iconita cu sf Nectarie.Adresa mea este Geapana Marcela ,Hindenburgstraße 42/1 ,88499 Riedlingen ,Germania.cum sa va trimit banii pentru expeditie etc.
        marcela.geapana@gmail.com. Cum pot trimite pomelnic la Sf Munte?
        Va multumesc din suflet.
        Marcela

  43. Buna seara,

    Daca ma poate ajuta cineva, as dori sa primesc si eu un metanier, ulei sfant de la candela SFANTULUI NECTARIE ,o iconita si Acatistul SFANTULUI NECTARIE. Eu nu stiu ce sfinti (moaste) se gasesc in Sf. Munte Athos ca sa primesc ceva de la ei (daca ma ajuta cineva doar), am foarte multe probleme si nu-mi gasesc linistea si pacea in sufletul si viata mea.

    Va rog din suflet, sa ma ajute cineva!

    Multumesc!

  44. Sunt nedeplasabil si din pacate nu pot ajunge la vreo manastire. As dori si eu daca nu cer mult, ulei sfint dela candela Sf. Nectarie, o icoana si un acatistier. Adresa este Balazs Iosif, loc. Richis, nr 244, Jud. sibiu, cod 557047. tel. 0269-258.467. Iertati-ma pentru indrazneala. Va doresc sarbatori linistite plina de har. Doamne ajuta.cu stima, Iosif.

  45. Domnule Laurentiu Dumitru, va multumesc in nume propriu pentru postarile puse pe acest blog in cursul anului, din care am avut toti de invatat. Eu va doresc sarbatori fericite si linistite intregi familii. Cu deosebit respect, Iosif. Doamne, ajuta!

  46. Sunt Ioana care am introdus comentariul in data de 17 noiembrie 2013 la ora 20:24, va las adresa mea de email: ioana_albastreala@yahoo.com.

  47. Doamne ajuta, Ioana. Iti dau o adresa de la Schitul Lacu din Muntele Athos.

    Monah Pimen Vlad,
    Schitul Lacu, PO BOX 146.
    Karyes 63086
    AGION OROS
    GREECE
    nr de telefon 0030.-694-657-22-66
    Poti suna si vorbi romaneste, la fel poti scrie romaneste. E schit romanesc. Doamne, ajuta.

  48. Buna ziua, d-le Laurentiu Dumitru
    Va rog sa-mi spuneti, in masura in care este posibil, daca pentru a intra in Sfantul Munte este neaparat nevoie de o rezervare prealabila? Cu alte cuvinte putem obtine permisul de intrare in Sfantul Munte in dimineata sosirii in Ourianopoli (fara o rezervare prealabila) ?
    Va multumesc mult.
    Cu mult respect, Aurelian C.

  49. Va multumesc mult pentru raspuns.
    Mult succes in activitatea Dvs.
    Numai bine!

  50. AR TREBIU SA SE GASEASCA O CALE CA SI FEMEILE SA AIBA PRIVILEGIUL DE A AJUNGE

  51. Buna ziua, d-le Laurentiu Dumitru. Daca sunteti amabil, va rog sa-mi spuneti daca la Sf. Manastire Vatopedi este cineva cu care se poate vorbi in romaneste. Cu stima, Iosif.

  52. Va multumesc din suflet.

  53. Marian Dicianu

    Buna ziua si Doamne Ajuta !
    Doresc sa plec in saptamana alba cu inca 7 prieteni pe Sf. Munte si intentionam sa cerem gazduire si la Manastirea VATOPEDU . Cum ar fi indicat sa facem solicitarea de gazduire astfel incat sa fim primiti toti opt ? Diamonitirion primim de la Schitul Prodromu.
    Multumesc anticipat pentru sfaturi!

  54. Marian Dicianu

    Multumesc ! Am scris de pe 14 ianuarie. Inca nu am primit raspuns , dar sper din suflet sa ne primeasca pentru o noapte. Imi doresc de anul trecut sa ajung la Manastirea Vatopedu, Si, daca stiti , cum este drumul de la Vatopedu la Zografu peste munte?

    • Dl. Marian, v-am raspuns inca de pe 14 ianuarie pe adresa dvs. de gmail, iar acum am mai dat un forward raspunsului meu. Verificati eventual si folderul „spam”. As fi scris si aici, dar nu am ingaduinta vatopedinilor de a face publica adresa, desi, e drept, multi o stiu.
      Drumul Vatopedi – Zografu este lung de vreo 2-3 ore, insa este poate cel mai frumos traseu athonit. Trebuie sa fiti atent la indicatoare, mai ales dupa ce iesiti din gradinile Vatopedioului. Marele Gala Galaction are cateva impresii deosebite despre acest traseu, facut de el insa calare pe catâr: https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/02/27/de-la-vatopedi-spre-zografu-insemnarile-lui-gala-galaction/

      • Marian Dicianu

        Multumesc ! Am primit mail-ul Dvs. si am scris de pe 14 ianuarie la manastire , ce-i drept in romana. Astept in continuare raspunsul de la Sf. Manastire VATOPEDI !
        Sper sa am ocazia sa fac drumul de la Vatopedi la Zografu.

  55. Buna seara! As dori si eu sa trimit un pomelnic la sfintitii parinti din Muntele Athos. Daca imi puteti da o adresa… Si as vrea ulei de la candela Sf. Nectarie si o icoana a Maicii Domnului de la sfintitii parinti. Sunt in Italia… cum as putea obtine? Ma puteti ajuta? Doamne ajuta!

  56. va multumesc din suflet DOAMNE AJUTA o sa trimit pomelnic si bani la sfinti parinti din Muntele Athos .Doream mult o icoana din SF.Munte Athos .in Italia sant Biserici Ortodoxe unde se pot cumpara icoane dar eu vroiam din SF. Munte .As dori sa va spun ca am o carte cu viata SF. Nectarie am crezut ca o parte din moaste sant in SF, Munte cum stiu ca SFANTUL NECTARIE a cerut DOMNULUI ca SF. Moaste sa fie raspandite in toata lumea . m ultumesc inca o data un sait unde putem intra si putem vedea Minunile din SF Munte Athos DOAMNE AJUTA multa sanatate si tot binele dvs Laurentiu Dumitru

  57. MARIA TOCILEANU

    BUNA ziua as dori sa stiu ce acatiste si ce psalmi se pot citi pt potolirea unor tulburari la serviciu

  58. Domnule Laurentiu Dumitru, iertati-mi intrebarea: Se pot trimite ( in scris) si spovedanii? Iertai-ma daca am gresit.

  59. Buna seara,
    Domnule Dumitru salutam initiativa D-vs de a deschide aceasta pagina .tot respectul pentru munca D-vs, iar informatiile postate , mie personal imi sunt de real folos.Voi trimite si eu pomelnice .Nu stiu cum as putea primi si eu o icoana .

  60. Mulţumim pentru binecuvântarea pe care ne-o daţi prin aceste licăriri de lumină din Sfântul Munte! Nu am ajuns încă acolo, cu toate că îmi doresc enorm, dar sper ca viitorul să îmi aducă acest privilegiu. Ne puteţi da mai multe detalii despre slujbele athoniţilor, tipic, rânduieli etc? Sunt preot şi mă interesează această parte a credinţei noastre. Să aveţi binecuvântarea Domnului în tot ce faceţi.

  61. Doamne Ajuta !Doresc si eu sa va rog daca puteti sa-mi dati adresa Manastirii Sfantului Nectarie din Eghina…si sa ma sfatuiti cum as putea sa trimit o scrisoare ,prin care sa pot primi Ulei si mir de la Sfantul Nectarie…multi oameni au primit ulei de la Manastirea Sfantului Nectarie…si nu stiu cum au procedat…sunt constient ca Dvs va ocupati cu informatii referitoare la Muntele Athos ,dar poate ma puteti ajuta si pe mine…ca nu am de la cine sa obtin aceasta informatie…Va multumesc !

    • Dl. Danut, am dat o cautare pe google si am gasit asta:
      HOLY TRINITY GREEK ORTHODOX MONASTERY (AGIOS NEKTARIOS)
      AEGINA ISLAND, GREECE, 18010
      Scrieti in engleza si spuneti ce problema aveti! Lasati-va si adresa, sa stie unde sa va raspunda. Doamne, ajuta!

      • Gherasim Daniela

        Doamne ajuta !
        Am descoperit, cu ajutorul dvs., adresele schiturilor romanesti de la Sf, Muntele Athos. Doresc sa trimit un acatist si nu sunt lamurita cum trimit banii. Am citit ca pot fi trimisi in plic, mi-ar fi mai usor, dar pot trimite lei sau euro ?
        Va multumesc anticipat pentru raspuns !

      • Dl. Daniela, nu e preferabil sa trimiteti in plic. La categoria „Ajutor pentru Muntele Athos” veti gasi si conturi unde puteti trimite bani pentru doua din chiliile romanesti de la Schitul Lacu. Pomelnicul se trimite in plic, prin posta clasica.

  62. Buna ziua la toata lumea, Inger Pazitor si Post usor. V-as ruga, daca doriti, sa pomeniti in rugaciunile Voastre familia mea: Tatiana, Agafia, Maria, Nicolae, Augustin si pe mine Alexandra. Avem o perioada cu multe incercari, pe care le acceptam ca sa se implineasca Voia Domnului, dar ca sa putem trece mai usor prin ele Va rugam sa faceti o mica pomenire si pentru noi. Daca are cineva din Voi, la fel de rugaciune, nu ezitati sa ne anuntati. Multumesc.

  63. GABRIELA MARIN

    BUNA ZIUA SI DOAMNE AJUTA MA NUMESC GABRIELA SI LOCUIESC IN AMERICA AS DORI FOARTE MULT SA POMENITI IN RUGACIUNILE VOASTRE FAMILIA MEA ,GEOARGE,ANDREEA,EDUARD SI CLARISSA NUMELE DE FAMILIE MARIN SI MI-AS DORI SA POT PRIMI ULEI SFANTIT DE LA CANDELA SF.NECTARIE .DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE,AMIN

  64. Toti avem nevoie de ajutorul tuturor sfintilor in aceste vremuri grele, de cumpana pentru multi dintre noi, asa ca acum, in Postul Pastelui, haideti sa ne rugam cu totii la sfintii nostri sa ne ajuta sa o scoatem la liman si de aceasta data, asa cum ne-au ajutat mereu pentru ca acolo sus CINEVA NE IUBESTE NECONDITIONAT!

  65. Buna ziua! As dori va rog sa ma informati cum as putea sa intru in posesia diamonitirului. Cui ar trebui sa ma adresez? Exista o adresa catre care am putea solicita eliberarea acestui permis?

  66. Diaconescu Catalin Gabriel

    Doamne ajuta-ne !

  67. catalin gabriel

    Maica Domnului sa va aiba in paza!

  68. Doamne ajuta-ne! Hristos a inviat!

  69. P. Sofronie

    Știi Maica Teodora (Videscu) adresa de e-mail?
    mulțumesc

  70. P. Sofronie

    Multumesc

  71. Pt inceput as vrea sa va multumesc f mult domnule Laurentiu Dumitru pentru toata aceasta munca ce o depuneti pentru a ajuta pe toti cei ce sunt insetati si infometati de dragoste pentru Dumnezeu.In prezent locuiesc in Cipru si cam de 2 ani viatza mea s-a schimbat radical dupa ce l-am cunoscut personal pe Preasfintia sa Mitropolitul Athanasie de Limassol.Schimbari in bine s-au petrecut in viatza mea,Preasfanta Maica de Dumnezeu Nascatoare, mi-a ascultat rugaciunile si m- a invrednicit a intelege pasul ce trebuie sa il fac dupa foarte multa lupta trupeasca si sufleteasca.Si anume sa aleg a trai in monahism.Cu ajutorul Sfintei Maicute si a Domnului nostru,in curand voi ajunge la Muntele Sfant – Agion Oros pt a ramane acolo daca imi va fi permis,sa traiesc pt a-L lauda pe Domnul Dumnezeul nostru si pe PreaCurata si Binecuvantata Maicuta Noastra de Dumnezeu Nascatoare.Sunt constient ca am ales un drum greu si anevoios insa din dragoste pentru Dumnezeu am trecut si trec peste orice durere sau incercare.Sa imi fie cu iertare fratilor pentru aceasta indrazneala de a posta aceste ganduri aici,insa fac acest lucru cu speranta ca multi vor intelege ca nu conteaza unde te afli,ce statut social ai,ce ai facut in viata ta….caci daca ales esti si ai chemare,nimic potrivnic nu-ti va sta in cale.Multumesc Bunului Dumnezeu pentru indelunga rabdarea Lui cu mine pacatosul.Slavit fie Numele Lui acum si in veci,Amin. P.S.- Domnule Laurentiu Dumitru orice sfat sau indrumare si din partea dumneavoastra in legatura cu acest mesaj,este mai mult decat binevenit! Va multumesc anticipat. ( Adresa mea de email tecksan_2006@yahoo.com)

  72. Doamne ajuta tuturor crestinilor, vreau doar sa confirm minunea pe care Dumnezeu a facut-o cu noi dupa ce am scris la Manastirea Hilandar am primit-o pe Sofia. Sotia a ramas insarcinata si nascut o fetita sanatoasa si frumoasa, avand o sarcina foarte sanatoasa si usoara. Sfantul Simeon ne-a ajutat iar fetita este bine. Sotia nu putea sa tina sarcina si a suferit depresii mari, nu mai vorbesc de tristetea pe care amandoi am acumulat-o de mai bine de 10 ani, dar iata ca Dumnezeu in final s-a indurat de noi.

    • Hristos a Inviat!
      Îmi spuneti, va rog frumos, după cât timp de la terminarea canonului a rămas soția dvs insarcinata? Și noi am făcut canonul și au trecut 4 luni de atunci și nimic. Mulțumesc mult

  73. doamne ajuta , as dori sa stiu adresa manastirei Hilandar din Muntele Athos , daca o stie cineva , va rog sa o postati pe site …… multumesc.

  74. As dori si eu cartea de bucate a parintelui Epifanie Mylopotamitul, ” Arta culinara a Sfantului Munte, tradusa in limba romana. Va multumesc

  75. Doamne Ajuta ma poate ajuta cineva as dori si eu ulei de la candela SF. Nectarie si un metanier din SF Munte va rog din suflet . Eu sant in italia , multumesc si Doamne Ajuta

  76. buna ziua
    va rog mult,sa-mi dati si mie nr de contact de la shitul Prodromu, intrucat cel cu 23294 nu raspunde (de o luna de zile). Am nevoie de o invitatie pt Diamontiriu si de gazduire. Multumesc. Doamne ajuta

  77. Doamne ajuta! Am nevoie de o informatie la Skitu Prodrom se poate primi Binecuvantare pentru doua cazari?

  78. Draga Laurentiu, Hristos sa-ti rasplateasca pentru efortul minunat pe care il depui cu acest site. Iti multumesc!

  79. Elena Alina Naistorescu

    Buna ziua se poate pune si pomelnice la dv si daca da asi dori sa imi spuneti cum se procedeaza.Doamne ajuta

  80. Marian Dicianu

    Buna seara ! Ce mai stiti despre starea de sanatate a Parintelui nostru drag, Iulian Prodromitul ? Maica Domnului sa-l ocroteasca si sa-l insanatoseasca !

  81. Doamne ajuta ! Ma bucur pentru tot ceea ce faceţi si va multumesc mult. Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca stradania dvs. Imi plac toate fotografiile dvs.pe care le publicati si nu numai. Am si eu o rugaminte daca se poate evident. Imi puteţi permite sa descarc si eu unele din fotografiile dvs.pentru a le introduce in anumite clipuri pe care intenţionez sa le fac despre Sfantul Munte Athos ? Va multumesc anticipat ! Doamne ajuta !

  82. Vă mulţumesc din suflet încă o dată si vă doresc Sărbători fericite !

  83. DOINA MARIA VELE

    DOAMNE AJUTA! Si va multumim din suflet pentru tot ce publicati despre SFANTUL MUNTE ATHOS. Am si eu o intrebare. Locuim in Barcelona, dar sotul meu doreste din tot sufletul sa mearga si el anul acesta in SFANTUL MUNTE ATHOS. Se presupune ca in luna august ar avea un pic de concediu si nu stiu cu sa faca sa plece din Barcelona deoarece concediul e cam scurt si nu va putea sa mearga in tara!! Va multumesc DOAMNE AJUTA!

    • Dna Doina, v-am răspuns detaliat pe email, dar mesajul s-a întors înapoi. Adresa de email nu mai e validă sau a fost scrisă greșit. Scrieți, vă rog, adresa de mail corect și revin cu răspuns în legătură cu posibilitățile ce le are soțul dvs., venind din Barcelona!

  84. DOINA MARIA VELE

    Va multumesc ,am sal rog pe fiul meu sa vada ce se intimplaca de
    nu intra email. Am sa revin din nou DOAMNE AJUTA.. Si va multumesc din suflet.

  85. Buna seara si Doamne ajuta!Va rog mult,daca aveti posibilitatea sa-mi dati si mie adresa Manastirii Sf.Mare Mucenic Pantelimon din Sfantul Munte Athos.Vreau sa trimit un acatist si nu am gasit-o pe nicaieri.Mii de multumiri!

  86. duminica – au program de liucru pentru eliberarea permisului de intrare in sf. munte athos (diamonitiriu) ?,
    duminica – circula feribotul in sf. munte ?
    avem intrare duminica si …..
    multumim

  87. Doamne ajuta

    va rog sa imi trimiteti adresa de email a manastirii Vatopedu unde as vrea sa trimit un pomelnic pentru rugaciuni la Sfanta Icoana a Maicii Domnului Pantanassa de la care as dori si putin mir sau ulei de la candela, daca se poate sa scriu in limba romana.
    As vrea sa trimit si o suma de bani.

    Va multumesc,

    • Mai degrabă v-aș sfătui să folosiți poșta clasică. Adresa de email nu e publică, dar pot să v-o dau pe email. Scrieți-mi la mailul de contact. Adresa poștală a mănăstirii Vatopedi:
      IMM Vatopedi
      63086 Karyes
      Agion Oros
      Greece

  88. gratiela Ioana

    Buna seara si Doamne ajuta.Multumim pt informatiile pe care le postati aici.Suntem o familie de romani ortodoxi casatoriti in Italia.Analizele medicale nu imi dau prea mari sanse de a ramine insarcinata dar am incredere in Dumnezeu ca ne va ajuta.As dori sa trimit o scrisoare la Manastirea Hilandar pt a primi bobitele si o crenguta de vita, si am vrea sa contribuim cu niste bani la ajutorul manastirii .Pt un pomelnic de 40 de zile cit ar trebui sa trimitem.Sau daca trebuie sa platim pt bobite .Putem sa punem banii in plic?Va multumesc pt rabdare si astept raspuns.Gratiela

  89. As dori cartea Dialoguri la Athos Vol 2 despre rugaciunea lui IISUS
    Tel 0742928303

  90. doamne ajuta tuturor!am si eu o intrebare.doresc sa trimit un pomelnic pentru 40 de zile.imi spuneti va rog si mie adresa si cat ar trebui sa platesc.va rog fm

  91. Buna seara! Dorim o slujbă de sănătate cu Acatisul şi Paraclisul Maicii Domnului Pantanasa pentru un bolnav.Cum putem comanda slujba?

  92. Buna ziua , as dori sa trimit o scrisoare. catre manastirea Hilandar, dar nu am adresa corecta, daca ma puteti ajuta, multumesc anticipat.

  93. Buna ziua,intentionez sa organizez un pelerinaj pe sfantul munte,7 persoane,am nevoie de un organizator,ma puteti ajuta?Plecarea ar fi pe 20 Aprilie,si am dori sa ne intoarcem in data de 23,practic sa intram in 21 pe munte,sa inoptam 2 zile si in 23 iesirea din munte.Eventual ce obiective trebuiesc vizitate,unde putem cere gazduire.

  94. Constantin

    Buna ziua,
    Am o intrebare pentru dumneavoastra.
    Doresc sa aflu niste informatii despre CRUCEA pe care obisnuia sa o poarte la gat pe sub hainele sale Sf. Atanasie Atonitul (c. 920 – c. 1003) de la manastirea Marea Lavra / Muntele Atos.
    Care este semnificatia cand aceasta cruce se pune la gat unei persoane normale. (nu este preot, calugar sau figura bisericeasca). In ce contexte obisnuieste sa se faca acest gest de catre preotul de la altar?
    Pentru mine este foarte important sa aflu aceste raspunsuri. Imi puteti raspunde in privat la adresa de mail: irimiacc@gmail.com
    Va multumesc!
    Cu stima,
    C.

  95. Ioan Budai

    Hristos a Înviat!
    Doresc să cumpăr icoana Pogorîrii Duhului Sfînt de Rusalii.
    O aveți în portofoliu?
    Iona 0722281484

  96. Hristos A Inviat ma puteți ajuta va rog cu adresa postala de la Manastirea Vatopedi si de la Schitul Prodromul pt trimiterea unei scrisori. Multumesc cu drag in Hristos

    • Dl. Mihai, v-am răspuns la email. Pentru Prodromu este aceeași adresă, doar că trebuie să scrieți – SKITI PRODROMOU, eventual numele persoanei căruia îi scrieți, dacă este cazul.

  97. Motan Constantin

    Dumnezeu sa va binecuvinteze sfintilor parinti si sa va calauzeasca pe fiecare zi in drumul vieti dumneavoastra,binecuvantarea lui Dumnezeu cu oicu toti Amin.Motan Constantin.

    • Buna ziua. Cum as putea cumpara mir de la sf. Nectarie si de la Icoana Sf. Pantanassa?

      • Untdelemn sfintit de la Sf. Nectarie gasiti la Man. Radu Voda din Bucuresti unde Sfantul are particele de moaste.
        Altfel, nu stiu ca cineva sa comercializeze ceea ce se ofera gratuit de catre parinti.
        O solutie e sa rugati pe cineva care viziteaza Eghina, respectiv Muntele Athos, sa va ajute.

  98. Doamne ajuta!!! asi dori un sfat duhovnicesc pt mine, mi-am dat sanatatea peste cap, de la decesul mamei si sotului..stiu ca sunt si pentru pacatele facute in timpul vietii!!! Mai rau este ca am cazut intr-o descurajare pt ca nu mai pot iesi din casa, sau sa fac prea mult efort, sau emotii de orice fel pt ca am mari probleme cu ochii (dureri, imi lacrimeaza si mi se inchid) simt niste spasme in jurul ochilor si sprincenelor si a gitului. Poate ma poate sfatui un parinte ce rugaciuni sa fac, cu multumiri, Dorina

    • Dl. Dorina (desi v-ati semnat Adrian si se intelege gresit), va recomand sa va cautati un duhovnic cu care sa discutati pe-ndelete toate cate vi se intampla. Pacatele, oricare ar fi ele, se iarta. Aveti nadejde! Cautati asadar un duhovnic. Nu exista viata in Hristos fara un duhovnic povatuitor! Doamne, ajuta!

  99. Doamne ajuta!!! Doresc sa trimit o scrisoare Parintelui Spiridon de la Manastirea Xiropotamu; mi-a spus un prieten ca daca am ceva pe suflet, pot scrie Parintelui si imi trimite sfat. Multumesc

  100. Va rog sa im spuneti cum procedez. O trimit cu posta pur si simpu sau cu o masina care mg in Athos? Multumesc!

  101. Claudia Böeck

    Buna ziua Domnul Laurentiu,locuiesc la München si imi doresc mult o iconita din Muntele Athos..de unde o pot cumpara?…e vreo posibilitate sa imi trimita cineva de la Muntele Athos…multumesc mult.

    • Buna ziua. Noi nu ne ocupam (deocamdata) cu vanzarea de icoane de la Muntele Athos. Nu stiu o solutie pt moment. E si dificil asa, fara detalii. Sunt iconite de la 2-3 euro la mii de euro. Trebuie sa stiti exact ce anume va doriti.

  102. Buna seara, dl. Mihai. Va raspund in cateva minute pe emailul dvs (de pe xnet.ro). Verificati, va rog, si la spam!

  103. Honciuc Andreea

    Buna ziua,

    As dori sa scriu o scrisoare catre manastirea Hilandar intru ajutor pentru dobandirea de prunci. Imi puteti spune in ce limba sa scriu scrisoarea? Multumesc! Doamne ajuta!

  104. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti si va dea intelepciune deplina!

  105. Buna ziua …eu si sotul meu ne dorim fregar mult copii si m-ar interessa cum as putea sa intru si eu in posesia unei crengute de vita de vie …?multumesc

  106. Mariana Dorobantu

    Doamne ajuta!Am fost placut surprinsa sa vad ca cineva are aceasta initiativa ,de a ajuta oamenii sa trimita pomelnice in Sfintul Munte,dar vreau sa va rog ceva daca se poate.Eu traiesc in Finlanda si-mi este imposibil sa trimit bani prin mandat postal.M-ar ajuta mult daca asi obtine un numar de cont unde sa trimit banii si o adresa de mail unde sa trimit pomelnice.Poate ma puteti ajuta.Va multumesc mult,si astept raspunsul dumneavoastra.
    Mariana Dorobantu
    marianasmaranda78@yahoo.com

  107. Parinte, eu nu las un raspuns, ci vreau sa intreb? I-mi permite-ti?
    Sunt fumatoare si ma-i si beu din cind in cind. Duhovnicul meu mi-a dat canon ca sa ma las, dar nu am puterea necesara inca. Nu ma pot impartasi, oare drept este? Eu trebuie sa raman pe dinafara golita in suflet ca nu ma pot spovedi si impartasii crestineste, doar ca sunt asa de pacatoasa?Isus a iertat si femeia usuratica, eu nu pot fi iertata ?
    Va rog sa-mi spune-ti ce trebuie sa fac pt. a putea sa ma impartasesc cu sfintele Taine!

  108. Petru Stefanoaia

    Buna ziua si Doamne ajuta.Domnul Laurențiu sunt o persoana care momentan locuiesc la Londra si îmi doresc de foarte mult timp sa ajung la Sf Munte Athos (având niste probleme un picut mai grave asa)am fost si la Sf Nectarie din insula Eghina dar la Muntele Athos nu am reușit sa mai ajung,dacă ma-ți putea ajuta despre cum se poate obține permisul de intrare,dacă as putea sa ma cazez la mănăstiri acolo si toate informațiile de care as mai avea nevoie pt a putea ajunge acolo(ce ar trebui sa fac înainte de a ajunge acolo?)va multumesc din suflet si astept cu nerăbdare un răspuns si toate informațiile de la dumneavoastră. Doamne Ajuta

  109. NIHIL SINE DEO,DOAMNE AJUTA.Dl Laurentiu Dtru,ca roman si teolog si totodata presedinte al Asociatiei Culturale Karyes,doresc sa tinem o legatura frateasca spiritual ortodox romana, despre ‘SITUATIA DEZASTROASA in care a ajuns NEAMUL ROMANESC-Cauze,efect si REMEDII,incredintat fiind de o veche fraza romaneasca-„Da Doamne romanilor mintea cea de pe urma”,caci de peste 25 de ani de la asa zisa „revolutie anticomunista” poporul roman/societatea romaneasca inca NU ZARESTE PADUREA DIN CAUZA COPACILOR. Si o alta veche vorba”Dumnezeu iti da,dar nu-ti baga si in traista” sper sa avem parte de cele mai constructive idei si argumente spre slava lui DUMNEZEU intru SALVAREA si MANTUIREA NEAMULUI NOSTRU ROMANESC.Inchei cu un APEL de CONSTIINTA catre toti romanii de pretutindeni:”Invins nu esti atunci cand sangeri,/Si nici cand ochii’n lacrimi ti’s/Cele mai crancene infrangeri,/sunt renuntarile la vis.INDEMN-Radu Gyr.”Cu respect Cristian.

  110. Va rugam din suflet sa pomeniti pe monahia Nimfodora, ierom. Iuvenalie, monahia Lucia, monahia Magdalena, monahia Mitrodora. Avem nadejde in sfintele rugaciuni care sa fac acolo.

  111. Domnul Laurentiu,

    Imi cer scuze!!! va rog!

    As avea o intrebare personal pentru dv. Imi puteti trimite o adresa de email un de sa va scriu. Cred ca dv. m-ati putea ajuta cu raspunsul la intrebarea mea. Locuiesc in California.
    Va multumesc anticipat!
    Slavit sa fie Dumnezeu!
    Viorela

  112. Bună ziua! Unde pot trimite un pomelnic?

  113. constantin

    Cum poti ramane in Muntele Athos pe o perioada mai indelungata, de exemplu cateva luni?

  114. Ale Tale ,dintru ale Tale.Tie-ti aducem de toate si pentru toate!Multumim pentru rugaciunile dumneavoastra pentru noi ,deoarece cu cat se va duce o viata mai inalta in manastiri ,in rugaciune ,post si iubire fata de credinciosi,cu atat se va intari credinta si viata duhovniceasca in randul mirenilor.

  115. Hristos A Înviat. Eu mă Numesc Aur Vlad Claudiu şi aş vrea numărul de telefon din Schitul Prodromul pentru a vorbi cu părintele stareţ al Schitului Prodromul. Vă mulţumesc.

  116. Schitul Prodromu, pentru arhondaric tel. 23770 23294 sau secretariat tel. 23770 23788

  117. liliana mocanu

    vreau sa trimit un pomelnic..unde pot?

  118. Doamne ajuta!
    Daca obisnuiti sa trimiteti periodic cate un newsletter va rog sa adaugati si adresa mea de mail in baza de date! Multam fain!
    Aurelian

  119. Cum pot sa ma inscriu la Athoniada?

    • Greu de spus. Nu știm care sunt exact demersurile. Rugați pe tatăl dvs să scrie o scrisoare de intenție pe adresa școlii (preferabil în engleză).
      Athonias Academy
      63086 Karyes
      Agion Oros
      Greece

  120. Buna ziua!
    Am trimis o scrisoare recomandata, cu aviz de primire in data de 05 Iulie si îmi spune ca este in oficiul Postal de destinație din data de 8 Iulie. Presupun ca asta înseamnă ca a ajuns in Kareia. Va merge cineva sa o ia de acolo? Pt ca cred ca sunt 15 zile cât va sta in acel oficiu Postal, după care o întoarce la expeditor dacă nu o ia destinatarul. Cum sa procedez sa ajungă la Schitu Prodromu? Menționez ca am pus-o pe numele ARH. Atanasie Promodritu.
    Va mulțumesc anticipat!

    PD : In fiecare zi faceți minuni cu acest site. Felicitări si multuriri pt ajutorul acordat !

  121. Buna ziua,

    As dori sa aflu si eu adresa de la Manastirea Hilandar, pentru a trimite o scrisoare cu rugamintea de a primi bobitele de struguri ai Sfantului Simeon impreuna cu canonul pe care v-a trebui sa il indeplinim, eu impreuna cu sotul meu. Doamne ajuta!

    • Adresa mănăstirii Hilandar :
      I M HILANDAR
      63086 Karyes
      Agion Oros
      Greece

      Cred că la acest moment nu mai au. Știu că a scris o persoană și i s-a spus să revină în luna septembrie după ce vor recolta bobițele viei.

  122. Va multumesc mult pentru raspuns. Atunci voi scrie o scrisoare in luna septembrie. Dumnezeu le randuieste pe toate spre folosul duhovnicesc al fiecaruia. Doamne ajuta! Si fie ca Bunul Dumnezeu sa ne mantuiasca pe toti. Amin!

  123. TELEFOANELE DE CONTACTALE Sf.MĂNĂSTIRI SÎNT: 23770 23797,
    Reprezentanta Karyes:23770 23281
    Locuinta Tesalonic:2310 228160
    Bucurii
    Iona

  124. BUNUL DUMNEZEU LE RANDUIE PE TOATE LUI NE RUGAM DE LA EL PRIMIM LINISTE SI PACE..DOAMNE AJUTA..

  125. Mulţumesc Ţie Doamne că am găsit acest blog. Dă-mi putere să pot citi cât mai multe din el.
    Felicitări administratorului blogului acesta şi multă sănătate!
    Doamne ajută!

  126. Buna ziua. Si eu am trimis o scrisoare la manastirea Hilandar acum doua luni, si inca nu am primit un raspuns. Ma rog in continuare. Doamne Ajuta, si sanatate multa tuturor!

  127. Preotu Georgeta

    As dori să trimit un acatist. Cum să procedez?

  128. pentru sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie se mai organizeaza ceva ?

  129. Cum as putea obtine o panglica de la manastirea Vatoped, tinuta langa braul maicii d.lui? Daca scriu la manastire in limba romana?oare as putea sa primesc prin posta ?

  130. Buna seara, as dori sa stiu si eu in cât timp ajunge o scrisoare la Sfantul Munte Athos, la Mănăstirea Hilandar.

    • Probabil că în mai puțin de două săptămâni ajunge. În fapt, cred că vă interesa în cât timp ați putea primi un răspuns. Știu persoane care au primit răspuns cam într-o lună jumătate de când au trimis scrisoare. Dacă după două luni nu primiți răspuns, gândul meu e să retrimiteți.

  131. MA ROG LA MAICA DOMNULUI SI TATAL CERESC PENTRU SANATATE CREDINTA,INPLINIREA DORINTELOR SI MAI MA ROG PENTRU AMI INTEMEIA O FAMILIE CA SINGUR E FOARTE GREU.MULTUMESC MAICI DOMNULUI SI TATALUI CERESC AMIN AMIN AMIN..

  132. Bună ziua, suntem o familie născută în fața lui Dumnezeu în urma cu 5ani de zile (24 sept 2011), cu multe încercări, dar incompleti, deoarece nu avem un copilaș…Am citit în postările anterioare despre adresa Man. Hilandar si am încredere că este perioada potrivită și pentru noi, spiritual vorbind si al sezonului( strugurii s-au copt) si după o scrisoare la Sf. Mănăstire Hilandar, Sf.Simeon se va milostivi de noi și ne va dărui un copilaș care să ne lumineze viața. Felicitări pentru blog, răbdare și inima mare!

  133. Doamne ajuta! Se pot trimite pomelnice? La ce adresă?

  134. Doamne ajută ! Aș dori să știu dacă va apărea vreo carte cu articolele reunite ale domnului George Crăsnean sau una cu minunile la care a fost martor de-a lungul vremii la Sf. Munte.

  135. Buna ziua!,m ar interesa si pe mine dacă stiti adresa Mănăstirii Vatoped pt a trimite o scrisoare?.Doamne ajuta!

  136. BUNA ZIUA MA NUMESC COSTACHE.VA ROG DIN SUFLET SA VA RUGATI SI PENTRU MINE IN ACEASTA LUNA ,OCTOMBRIE PENTU SANATATE SI PLINIREA DORINTELOR SI DE AMI GASI SUFLETUL PERECHE CA SINGUR E FOARTE GREU.MULTUMESC SI DOAMNE AJUTA…AMIN

  137. Vreau sa platesc un acatist la Muntele Athos. Eu sunt in Anglia. Ma puteti ajuta?

  138. Avem o problemă. Soțul meu are cancer și va fi operat mâine 5/12/2016. Domnul să ne ajute și să fie bine. Îl cheamă Eugen.

  139. Buna seara. As dori sa va intreb daca in perioada iernii (sfarsitul lui decembrie-inceputul lui ianuarie) circula vaporul care leaga Ouranopolis de portul Dafni. Va multumesc.

    • Doamne, ajută! În fiecare zi circulă ferryboat pe ruta Ouranoupoli – Dafni, cu excepția zilelor când se întâmplă să fie valuri mari. Noi, spre exemplu, organizăm pelerinaje la Athos în orice perioadă din an.

  140. Marica Florian

    Doamne ajuta , as dorii foarte mult sa gasesc un loc de munca in Sfantul Munte Athos , la gradina , la trapeza , orice ascultare care imi este data pot sa o duc la bun sfarsit , cu ajutorul lui Dumnezeu si al Maicii Domnului . Va las un nr de telefon : 0747 429 000 . Va multumesc ….

  141. Vasilescu Simona

    Suntem casatoriti de 3 ani si ne dorim foarte mult copii, va rog sa ma ajutati cum as putea sa primesc o cordeluta de la braul Maicii Domnului de la mănăstirea Vatoped.
    Doamne ajută!

  142. Marian Dicianu

    Doamne ajuta! Am inteles ca s-au schimbat formalitatile de obtinere a DIAMONITIRION . Intentionez sa merg la Skitul Lacu cateva zile si nu stiu care este adresa/link-ul de la Parintele Stefan pentru completarea datelor pentru DIAMONITIRION . Va rog sa ma ajutati cu informatii! Multumesc anticipat

  143. Felix Trușcă

    Doamne ajută! Am dori să știm dacă este adevărat ce se spune în cartea „Cocalarul și vinul sfințit „, considerând că aveți mai multe informații despre această carte, mai ales în privința dezlegării calugărilor afurisiți din Muntele Athos.

  144. Am o problema mai delicata in familie si as dori sa iau legatura cu un preot daca se poate prin corespondenta. Va rog sa ma ajutati cu o adresa sau cu o informatie despre Muntele Athos sau despre preot. Multumesc. Doamne ajuta.

  145. Doamne Ajuta ! As avea nevoie de adresa de email de la schitul Prodromul pentru diamonitir. Daca puteti va rog sa imi trimiteti pe email. Multumesc. Doamne Ajuta

  146. Daca aveti nevoie de oameni la lucru sunt dispus sa va ajur , fără bani nr meu este acevrea sa ajut cu mare drag .sa nu îmi trimiteţi ri asta 0747304887 ,

  147. As dori daca poate cineva sa ma ajute cu o adresa precisa a unui preot de la sf munte Athos sau cu un nr. de telefon al unui parinte . Multumesc. Doamne ajuta.

  148. Va rog frumos sa pomeniti la sfintele rugaciuni pe Sorin-ioan si Maria.va multumesc din suflet.

  149. Crinuta Elena

    Cum pot trimite un acatist ? Doamne Ajuta !

  150. unde pot gasi carti ale domnului FLORIN MARINESCU?

    • Pe site-ul Editura Universității Alexandru Ioan Cuza (Iași) http://www.editura.uaic.ro/index.php sunt câteva titluri:

      Documente româneşti din arhiva mănăstirii Simonopetra de la Muntele Athos
      Documente româneşti din arhiva mănăstirii Xiropotam de la Muntele Athos. Catalog, vol. 1
      Documente româneşti din arhiva Mănăstirii Xiropotam de la Muntele Athos. Catalog, vol. II
      Documente românesti în arhiva mǎnǎnstirii Xenofon de la Muntele Athos

  151. Cum as putea intra in posesia unei mici iconite cu Sf. Maria Pantanassa?

  152. Codrut Raduta

    Doamne ajuta!
    Am mai fost la Prodromu si procedam in urmatorul fel: le trimiteam un fax la nr cu 3294 la sfarsit, cu rugamintea si copie dupa cartea de identitate. Apoi, in Ouranopoli gaseam diamonitirionul. Acum sunt in Grecia, dar nu reusesc sa trimit faxul, nu raspunde. La fel, celelalte numere, cu 4108 si 3788. Ma puteti ajuta cu un nr de fax actualizat sau cu adresa de mail? Multumesc mult, Doamne ajuta!

  153. nu am primit nimic nici in spam nici pe email

  154. Multumesc mult. vreau o iconita mica de buzunar pentru pace, liniste, buna intelegere in familie si luminarea MINTII

  155. Buna ziua am trimis un mail de pe adresa sabinaaikiusa va rog cititi e urgent (apel la rugaciune )

  156. Viorel-Marin Vacariuc

    Doamne ajuta,
    Daca este cu putinta, as dori sa merg la inceput de Ianuarie (2018) la Sfantul Munte. Credeti ca as putea obtine viza ‘diamonitirion’ din partea unui schit romanesc si sa merg pe cont propriu ? Daca da, ma puteti ajuta, va rog frumos, cu un numar de telefon, fax sau e-mail ?
    Va multumesc frumos,
    Doamne ajuta !

  157. Bună ziua! As dori sa iau legătură cu un călugăr român de pe Muntele Athos. Mă puteți ajuta?
    Vă mulțumesc!

  158. Sunt peste 10 ani de cand am inceput sa scriu la SF.MUNTE., la PRODROMU si la VATOPEDU . Dupa ce am primit BRAUL M.D. si l-au vazut preotii din C.ARGES, m-au facut sa inteleg ce DAR aduc M.D. , si au inceput „SA CURGA ” cererile pt HRAMURI , de 3-4 ori pe an …..ajungand sa impart 3-400 de pliculete cu o bucatica din SF.BRAU si o rugaciune primita tot de la SF.MUNTE !!!!!!!!!!Asa cum am gasit lurnalist care imi aducea MATERIA PRIMA necesara, in Arges am gasit patroni, care m-au ajutat la xerox,cu sute de copii, gratis, sau sute de pungulite pt ambalat !!!!!!! Apoi , munca mea de 2 zile pt ambalare !!!!!!!! Dar……..bucuria a venit cand AM PRIMIT TELEFON DE LA VATOPEDU !!!!!!! Apoi…….am inceput sa sun si sa vorbesc acolo………In timp……M-am convins ca CINEVA, ACOLO SUS, ARE NEVOIE DE MINE PE PAMANT !!!!!!

  159. Buna seara, ma numesc Ciprian Zlampa sunt din Maramures. Momentan locuiesc in Londra si as dori sa mi spuneti de unde e plecarea si cum as putea eu de aici din Londra sa pot sa plec intr-un pelerinaj la Muntele Athos
    Va multumesc!

  160. Buna seara. Imi puteti comunica o adresa de email de la schiturile romanesti din Sf Munte Athos? Va multumesc

  161. Cum pot trimite pe mail pomelnic la pr. Irineu de la Manastirea Vatopedu? multumesc

  162. Multumim mult iubitorilor de Dumnezeu.

    Domnul si Maica Lui au fost/sint/vor fi cu noi in veci. Amin.

    Doamne iti multumim pentru tot!
    Prea Sfinta Maica si Fecioara te voi preacinsti toata viata mea. Amin.

  163. Doamne ajută! Am nevoie de mir de la icoana Pantanassa, unde pot trimite o scrisoare. Dati mi o adresa? Multumesc.

  164. Hristos a inviat, num meu e Vasile, va rog sa mi sp daca merg in sf munte intr o perioada de 3,4 saptamani..se poate face pe jos ?in schimb cazarea ramane valabila din partea manastirilor chiar daca diamonitiriu expira dupa 4 zile,parerile st impartite si vreau sa mi sp daca stitii amanunte?rezervarile se fac de catre cel in cauza in engleza si romana sau fax e singura varianta sigura in ciuda fapt ca nu cunoastem limba greaca…as vrea sa stiu ,in pelerinajul acesta merg singur,sper sa nu fie probleme,va rog daca avet info sigure sa mi sp…multumesc..

    • Adevărat a înviat!
      Sunt multe de spus, dar o să încerc să punctez pe scurt câteva răspunsuri.
      Da, diamonitirionul expiră în a 4-a zi în Sfântul Munte. Se poate sta și mai mult în Muntele Athos, dar DOAR cu încuviințarea unui Stareț care să-și asume prezența dvs acolo dincolo de expirarea vizei (în situațiile acestea pelerinii intră cumva în rânduiala și ascultarea locului care i-a primit, dar probabil pot și vizita alte așezăminte).
      În general pelerinii sunt cazați o singură noapte într-un anumit loc, mai apoi trebuie să-și urmeze programul zilei spre o altă destinație. Desigur, nimic nu e bătut în cuie, de aceea le spun cu titlu de generalitate.
      Viza intermediată de vreun așezământ românesc, în principiu, nu se oferă dacă nu aveți rezervările rezolvate în prealabil. Cred că e extrem de anevoios să faceți 20 de rezervări consecutive într-o anumită ordine prestabilită.
      Sunt mănăstiri, schituri și chilii unde nu e o mare tragedie că ați depășit valabilitatea vizei, dar teoretic puteți găsi și locuri unde să vă atragă atenția că e viza expirată, să nu vă primească (ex. Xiropotamu, Iviron) și să fiți îndemnat să vă îndreptați spre port.
      Rezervările se cer în limba greacă, engleză sau română la așezămintele noastre (unele telefonic, altele prin email, uneori fax).

      • Am inteles ce a ti sp,dar daca rog pe pr de la schitu rom pt rezervari sigure oare se poate? Un aspect important zic eu…eu am mai fost acu 10 ani ,am f cu trenu din bucuresti, insa sambata cand am ajuns dimineta,mi s a facut rau,ameteala,voma..durere de cap..,ar fi o stare generala de presiune,sau a f un rau de miscare,de apa..etc.. Cu trenu la cuseta…,inca o intreb..cum se procedeaza at cand vrei sa trimiti ceva prinoase prin posta la schitu romanesti,adica daca posta clasica isi face datoria?cum pot lua legatura cu pr spiridon de lg xiropotamu..?iertati deranjul, imi puteti rasp pe email meu…

      • Nu știu dacă cineva își asumă să se ocupe de atâtea rezervări pentru multe zile, dar puteți încerca.
        Da, se pot trimite pachete prin Poșta Română.

  165. Doamne, ajută! Aş dori sa trimit o scrisoare la Athos, dar nu ştiu la ce mănăstire aş putea scrie în engleză sau română. ( in afara de schiturile romanesti )Dacă există vreo adresă de email a vreunei Mănăstiri si doriti sa mi-o dati, m-as bucura mult.
    P.S. În luna noiembrie, i-am scris Pr Pimen Vlad în legătură cu o problemă foarte gravă si nu am primit niciun raspuns. Parintele raspunde de obicei la scrisori? Ma gandesc ca poate nu a ajuns scrisoarea, caci vorbim totusi de Posta Romana. Doamne, ajuta si nenumarate multumiri.

    • Încercați telefonic la părintele Pimen : 00306946572266
      Mailuri ar fi, dar nu cred cred că vor răspunde în română, poate în engleză.
      V. tabelul are ai multe pagini – https://marturieathonita.ro/instructiuni-pelerini/

      • Doamne ajuta, revin cu situatie posibila sau chiar sigura,am vb cu un pr din sf munte roman si mi a sp in legatura cu diamonitiru, adica cel facut de schit lacu nu ar in totalitate recunoscut la manast grecilor, insa daca rezervarea se face la tesalonic are ar avea intaietate generala la toate manast grecilor pt cazare…oare chiar se tine cont asa? Va rog dac stiti mai multe vs rog sa mi sp multumesc..

      • Cred că sunt necesare rezervări indiferent cum se obține viza – prin Tesalonic (număr limitat la 100 pelerini / zi) ori prin invitație din partea vreunui așezământ athonit. Și, de asemenea, cred că e validă tot 3 nopți. Ideea e că sunt cumva obligați să primească pe cei ce vin – oficial – prin Salonic, dar posibil să prefere cu rezervare în prealabil. Dar dacă părintele v-a spus așa, probabil că așa o fi. Nu înseamnă că intrările prin invitații nu sunt recunoscute, doar că sunt necesare cazările făcute în prealabil.

      • Doamne Ajuta! Ma numesc Ion, sunt un meserias bun in constructii interioare si exterioare. Mult as dori sa-mi gasesc un lucru pe Sfantul Munte. Va rog daca se poate sa ma ajutati. Multumesc!

      • Doamne, ajută! Dacă se întâmplă să auzim că ar fi de lucru undeva, vă voi scrie un email!

  166. paslaru mircea

    buna ziua !
    exista un formular sau un site unde pot cere unei manastiri eliberarea unei vize (Diamonitirion) pentru o persoana?

    • Schitul Lacu vă poate ajuta cu invitație pentru obținerea vizei, dar trebuie să vă faceți în prealabil o cazare în schit și să aveți confirmarea părinților pentru rezervările din celelalte nopți din Athos.

      • Doamne ajuta, va rog ce program liturgic au la schitu lacu si prodromu/sau pana la ce ora se poate caza un pelerin la schitu prodromu/cand se inchide poarta? multumesc..

      • Părinții (cam peste tot, nu neapărat la români) recomandă ca pelerinii să fie până în jur de ora 15.00 la cazare.

  167. Buna Ziua,noi luptam de 5 ani pentru un Prunc,dar nu se primeste…da-tine un sfat o povata..Done ajuta.

    • Adresa mănăstirii Hilandar :
      I M HILANDAR
      63086 Karyes
      Agion Oros
      Greece

      Scrieti in engleza sau romana si nu uitati sa treceti adresa dvs postala. Aveti nadeje! Doamne, ajuta!

      • simion tarita

        Buna ziua,as dori Bobite de la via sfintul mormint Simeon…luptam de 5 ani pentru un copilas dar nu se primeste,si mia spus un preot sa apelam la Manastirea Sf.Mormint din muntele Athos.Adresa noastra este(16 Stralem mews park,Clonsilla Dublin 15.IRELAND.

      • V-am scris mai sus adresa și v-am răspuns și pe email. E vorba de Mănăstirea Hilandar (nu Sf. Mormânt) din Sfântul Munte.

  168. Gabriela Dragoi

    Buna ziua, am dori o adresa unde putem trimite pomelnice Doamne ajuta

  169. Prisacaru Alin ionut

    Doamne ajuta!

    Ma puteti ajuta cu informatii cum pot face rezervare la Schitul Prodromu?

    Multumesc

  170. Doamne ajută! Știe cineva adresa pentru mânăstirea Surotti? Aș vrea să trimit un mic colet. Vă mulțumesc frumos!

  171. stoican gabriel

    as dori sa ma calugaresc in sfantul munte athos la schitul prodromu

  172. Doamne ajuta! Imi puteti trimite va rog frumos adresa de mail de la manastirea Vatopedu?

  173. buna cum as putea sa primes o panglica de la briul maicii domnului.am auzit ca doar la aceasta manastire o pot gasi insa eu ma aflu in moldova si finantele nu imi permit sa ajung la muntele athos.va rog sa ma ajutati.eu o achit si drum si livrare.doar sa ajunga la mine.am mare nevoie de ea.ma confrunt de multi ani cu infertilitatea si doar asta e ultima solutie.

    • Buna Maria,Briul Maici Domnului nu este ultima solutie,ultima solutie este sa iti gasesti un Duhovnic sa te Spovedesti din toata inima Si cu parere de rau de tot ce Ai pacatuit de la virsta de 7 ani Si pina acuma,sa ti posturi aspre Si sa te rogi din suflet lui Dumnezeu,Isus Hristos Si Sfinta Maria,Si eu am Briul Maici Domnului si cu tot acest Briu viata mia fost un calvar Si pina nu am facut ce ti-am scris mai sus viata mea nu sa schinbat,am vrut totul dintro data dar nu sa putut a trebuit sa invat sa am rabdare si atunci Bunul Dumnezeu mia aratat ca este linga mine,pina noi nu sintem linga Bunul Dumnezeu cu sufletul atunci nimica nu ne va merge in viata,pot sa spun ca Dumnezeu exsista multa lume nu crede dar daca vrei sa iti miarga bine in viata date aproape de Bunul Dumnezeu Si vei vedem ca asa va fi cu tot respectul Angelica. Doamne Ajuta.

    • Nihil Sine Deo

      Doamne ajută 🙏
      Lasă-te purtata de Domnul Nostru Iisus Hristos si pe bratele Maicii Domnului.
      Vei deveni mama, dar trebuie sa ai mare încredere în Dumnezeu.
      Poate nu a fost momentul până acum; stie Dumnezeu mai bine.
      Am cateva prietene care nu puteau face copii si s-au lăsat în voia Domnului.
      Una dintre ele,care nu prea era cu biserica, a mers la PR Ilie Lăcătușul..si dupa ce s-a rugat la el, i-a spus că, dacă intr-adevar PR este Sfânt, sa faca o minune si sa afle ca pana la sf. lunii este însărcinată si ea ea ii va pune numele lui copilului. La sfârșitul lunii prietena mea a aflat că era însărcinată în 3 săptămâni. O mare minune. Este cadru medical so știa că din punct de vedere medical nu putea face copii. Are o fetiță acum care-i poartă numele PR Ilie Lăcătușul.
      O altă prietena, nu putea face copilași. S-a rugat la Sf Nectarie si la Sf Efrem cel Nou si bineinteles la Maica Domnului. Deși pe lângă problemele medicale, vârstă era înaintată, a aflat că este însărcinată cu tripleti. A nascut 3 fetițe minunate atunci cand nu se aștepta.

      Listă continuă cu minuni!
      Credeti!
      Nu deznădăjduit!
      Rugati-va sa se faca voia Domnului.
      Rugati-va la Sfinți și Maica Domnului și rugăciunea voastră va primi raspuns atunci cand nu va așteptați.
      Veti vedea!!!

      Cu incredere!
      Ceea pt oameni este imposibil, pentru Dumnezeu nu este!!!

      Spovedanie, Sf Împărtășanie, Sf Liturghie, un pic de rugăciune zilnică, post miercurea si vinerea, daca se poate si lunea.

      Nu aveti îndoieli.
      Pe pielea mea Dumnezeu mi-a îngăduit să am parte de multe minuni..Deși nu sunt vrednică de asta…

      Mancane-ar Raiul pe toti!
      Doamne ajută 🙏🙏🙏

    • lasa ti un numar de telefon sa putem lua legatura si va trimit eu gratis

    • POT EU SA ATI TRIMIT

  174. Buna Ziua, stie cineva unde pot gasi un pusnic, va multumesc pentru ajutor. Doamne Ajuta!

    • Întrebarea e dacă ați încercat să discutați cu un duhovnic iscusit problemele cu care vă frământați. Spun asta pentru că e posibil să aveți rezolvarea frământărilor mai aproape de dvs, un viețuitor în pustie fiind greu de găsit și abordat…

      • Buna ziua Domnu Laurentiu Dumitru cu un Duhovnic vorbesc din 2016 dar atunci cind Ai in jurul tau oameni negativi e putin cam greu sa ma lupt cu ei de una singura eu sint in Canada Si aicea Preoti nu sint cum sint cei de la Muntele Athos sau un pusnic,cind le povestesti de probleme eu nu stiu cum le eau daca ii rogi sa iti faca niste dezlegari pentru de toate pentru 40 de zi le nu au timp Asa ca cu Posturile mele Si Spovedanie poate ca gasesc sa ma rog cu cineva mai puternic sa pot reusi spre urma Pozitiva.Poate ca numai un Pusnic sau Calugari vor avea Timp de rugaciuni in fiecare zi,aici vinerea ma duc la Sfintele Masluri ma simnt ca Si un nou nascut a doua zi o iau de la capat nu mie bine mie rau merg la Doctori imi fac analizesi toate sint bune,nu gasesc pe cineva care sa fie cu mine sa se roage in fiecare zi.Dar merg inainte cu puterea lui Dumnezeu dar am o frica de un singur lucru am un baiat de 14 ani sint mama singura daca ceva se va intinpla cu mine el cui ii va ramine.

      • Nu inteleg de ce comentariul meu nu a aparut pe site???
        Se adresa doamnei Angelica si asa in general…
        Multumesc!

      • Nu v-am șters niciun comentariu. Probabil nu s-a trimis.

      • nu mai trimite nici un mesaj la adresa mea LAURENTIU DUMITRU

      • Ciprian Aioanei, eu nu vă pot dezabona. Aveți la sfârșitul postărilor ce le-ați primit prim email opțiunea de dezabonare.

    • un pusnic de aceea este pusnic!sa nu vada picior de om…cu probleme si framantari lumesti

  175. Buna ziua ! Cum as putea face rost de o panglica de la Brâul Maicii Domnului?

  176. Buna ziua! O vecina mi-a spus ca a primit o frunza de finic de la sf. Sava pt nastere de prunci dar trebuie tinut post. Nu stiti cum se tine postul? Doar lunea, miercurea si vinerea timp de 40 de zile sau se tine post toate cele 40 de zile? Care e canonul?

    • Buna ziua!
      In aceiasi situatie m-am aflat si eu, de a nu avea copii. Dupa 5 ani de incercari, Domnul S-a milostivit de noi. Pot sa va recomand sa mergeti daca aveti posibilitatea la manastirea Ghighiu (jud. Prahova), acolo este o icoana facatoare de minuni ai Maicii Domnului. Multa rabdare si incredere ca Domnul va v-a ajuta. Doamne ajuta!

  177. Minzarescu denis

    Sunt o mama vaduva de aproape 9 ani.AM un copil care are aproape 18 ani.ANul viitor trebuie sa sustina bacalaureatul dar nu prea vrea sa invete.As dori sa trimit un acatist in dorinta de a va ruga pentru el.imi puteti spune cum sa procedez?

  178. mihai ionut cristian

    buna ziua. mici informatii cum se ajunge din Barcelona la Athos? exista un vapor sau un anume transport direct? ma tot chinui de cateva zile a gasesc ceva economic,dar nu gasesc nici scump macar cursa directa sau indirecta. Ceva puncte de plecare din Spania macar? Va multumesc.

  179. Și eu am cerut. Nu mi-a răspuns.

    • Buna in luna noiembrie va aduc,din Muntele Athos braul Maici Domnului.

    • Doamna Cristina, da, îmi cer scuze. Nu reușesc să răspund la toate mesajele care îmi apar aici, pe mail ori pe pagina dedicată de fb care are de acum peste 500.000 de abonați. Într-o vreme am reușit personal să trimit prin poștă din panglicile ce le aveam adunate din pelerinajele mele în Athos, dar din păcate nu am reușit să aduc câte mi s-au cerut de-a lungul timpului. Acea panglică atinsă de racla cu Cinstitul Brâu al Maicii Domnului de la Vatopedi se dă pelerinilor închinători de către părintele ce prezintă odoarele mănăstirii. În general se oferă o singură panglică de persoană (înfășurată și sigilată într-o punguță de plastic), uneori, insistând și spunând că mi s-au cerut, am primit mai multe,dar nu suficiente. Alteori am cerut și de la ghizii noștri.
      Mă bucur că dl. Matei s-a oferit să vă trimită. Dacă din oarecare pricini nu reușește, scrieți înapoi aici și vă trimit eu în decembrie când ajung din nou în Sfântul Munte. Doamne, ajută!

  180. Pavel Anamaria

    Buna ziua,as dori sa trimit si eu un acatist si niste bani la orice manastire din muntele athos.
    Cum sa procedez?
    Multumesc frumos!

  181. Buna ziua,as dori si eu un sfat va rog frumos ,am un neam care umbla cu farmece si mie frica sa nu imi puna ceva prin casa ,eu sunt foarte credincioasa.Ce ma sfatuiti sa fac?
    Multumesc frumos!

  182. Leordean Vasile

    Doamne ajuta.
    Suntem un grup de 12 persoane din Timisoara si dorim sa mergem in perioada 14-19 Noiembrie 2019 in Sfântul Munte Athos. Ce variante aveți? Mulțumesc!

  183. Feresuaru Gabriel

    Bună seara

    Numele meu este Feresuaru Gabriel şi am 59 de ani. Am un fiu , Feresuaru Rareş – Gabriel , care a absolvit acum trei ani cursurile Facultăţii de Teologie la Sibiu.
    A ales să devină monah şi din ultimele informaţii pe care le am este într-o mînăstire sau la un schit de la Sfîntul Munte.
    Ca părinte îmi doresc enorm să-l revăd , să-l vizitez sau să-i scriu dar nu ştiu la care aşezămînt sau la ce adresă poştală .
    Eu am lucrat 27 de ani în Germania , am revenit în România şi pot face călătoria la el de îndată ce primesc acel permis de acces şi am o adresă…un nume de călugăr…

    Mă puteţi ajuta în acest sens ?

    Cu respect şi plecăciune ,

    Feresuaru Gabriel

  184. Berar Cristian

    Care sunt itinerariile celor 2 variante de Pelerinaj la Muntele Athos (16 – 22 ianuarie 2020)?

  185. Buna ziua. D.l Laurentiu va rog sa-mi dati adresa chiliei Sf. iosif de la Partos, chilie care se face acum aproape de manastirea Vatopedi. Vreau sa scriu o scrisoare.

  186. as dori 3nopti cazare la vatopedu ,prodrom si sf pantilimon cum se procedeaza si cu cine se ia legatura ,perioada 27-04-2020 30-04-2040 . Pentru rugaciunea cuviosilor parintilor nostri ,Doamne miluieste-ne pe noi , doamne ajuta la toti parintii de pe muntele Athos

  187. cojocaru aiexandru

    Cand ajung pe munte, sunt cei mai fericit si uit de toate necazurile. Maica Domnului si iisus ne vegheaza si merge cu noi deschizandu-ne calea.

  188. După multe căderi, am ajuns la deznădejde. M-am spovedit, dar nu știu dacă Dumnezeu mă va mai ierta. O tristețe fără margini m-a cuprins și un regret enorm. Nu știu cu cine aș putea lua legătura ca să mă repună spre nădejde.

    • Dl. Emanuel, Duhovnicul și rugăciunea, asta este cheia. Să fiți încredințat că ceea ce ați mărturisit la spovedanie cu zdrobire de inimă, iertat este! Dumnezeu v-a iertat. Nu mai priviți în urmă.
      Vă recomand să citiți acest text al Sf. Efrem Sirul. Luați de aici putere, nădejde! – https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2019/01/28/sfantul-efrem-sirul-cuvant-catre-cei-ce-in-fiecare-zi-pacatuiesc-si-in-fiecare-zi-se-pocaiesc/

      • Mulțumesc mult pentru răspuns. Da, poate mai este o șansă. M-aș bucura să putem vorbi într-o zi.

      • Emanuel
        Este extrem de important sa gasesti un duhovnic bun. Multa rugaciune si post cit este posibil.
        Incearca sa faci lucruri care iti plac sau care te relaxeaza…o carte buna, o muzica placuta, un animalut (pisica, ciine mic) de care sa te ocupi si de la care primesti multaa dragoste…
        Azi este mai greu ca oricind sa fii pe linia de plutire si sa iti gasesti linistea sufleteasca… prea mult rau ne inconjoara iar oamenii, multiiii, au devenit neoameni…
        Sa ne gasim corespondentul la trairile si simtirile noastre este extrem de greu. Se raspunde cu rau la bine si tot asa.
        Incearca sa citesti Psaltirea si alte materiale religioase, acatiste la Domnul Iisus si Maica Preasfinta si la alti sfinti. Asistat in fiecare duminica la Sfinta Liturghie, cind simti momente rele iti iei in imagine o icoana a Domnului Iisus sau a Maicii Domnului si te concentrezi pe asta.
        Cit poti de mult sa spui „Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, milueieste ma pe mine pacatosul”. asa esti in conexie cu Dumnezeu. Depresia profunda este de fapt un atac al demonilor si numai fiind in conexie cu Divinitatea nu te poate ataca. Sa nu uiti ca intr o lume sint foarte multe necazuri sau tragedii si ca multa lume sufera din alte motive…
        Dumnezeu si Maica Lui sa te aiba in paza Lor si sa iti dea sanatate si liniste sufleteasca..

  189. Mulțumesc mult. Duhovnicul e bun și smerit, dar e și destul de solicitat. M-a trimis să merg la un ierarh pentru dezlegare, am fost, ierarhul m-a primit și m-a ascultat cu multă atenție și bunăvoință. Dar mi-a spus că păcatele contra Duhului Sfânt nu vor fi iertate și, de asemenea, că Dumnezeu iartă o dată, de două ori, dar nu așa, la nesfârșit. Repet însă, m-a ascultat și mi-a vorbit cu multă blândețe. Și mi-a spus că dacă lucrurile merg bine pentru mine, în direcția pocăinței, mă pot împărtăși de Sfintele Paști. La sfârșit, mi-a citit o dezlegare și alte câteva rugăciuni. Însă eu mă tot gândesc la avertismentele sale și de aceea sunt neliniștit. Desigur, orice rugăciune și pomenire din partea cuiva mi-ar ajuta. Mă tot gândesc cum să intru în legătură cu un rugător puternic din Sfântul Munte. Nu e ușor.

    • Orice ar fi, nu deznădăjduiți!

      „Nu lipsa păcatelor aduce pacea inimii, nu lipsa păcatelor aduce sfinţenia, ci inima smerită, adică inima care primeşte toate câte i se întâmplă, chiar şi păcatele, şi în toate vede lucrarea lui Dumnezeu.
      Pacea inimii înseamnă să ştii să nu te clatini atunci când vin păcatele asupra ta.
      Că zice David „de şapte ori va cădea dreptul şi se va ridica” şi „fericit bărbatul căruia nu-i va socoti Domnul păcatul”.
      Auzi, fericit nu cel ce nu păcătuieşte, ci cel căruia Domnul nu-i va socoti păcatul! Dar cui nu-i socoteşte Domnul păcatul, oare sunt privilegiaţi din ăştia? Celui ce se spovedeşte Domnului cu nădejde, zice mai departe David, de aceea va veni către Dânsul tot cuviosul (v. Psalmul 31).”
      (Ieromonah Savatie Baştovoi)

    • Emanuel, din ce localitate esti? Tu esti destul de bine, eu nici duhovnic n-am, nici biserica, nici nimic… sunt foarte si preadeznadajduita…

      • Biserica ortodoxă se gaseste peste tot, chiar și la țară. Un duhovnic poate mai greu, dar nu imposibil. Trebuie cerut sfat și altora mai experimentați: ei cum au găsit duhovnic? Cred că și rugăciunea ajuta. Trebuie mers fiecare duminică și sărbătoare la Sfânta liturghie, cred că și Psaltirea ajuta, precum și rugăciunea catre Maica Domnului. Trebuie luat legătura măcar telefonic cu un duhovnic cunoscut, există pe internet o listă cu duhovnici renumiți, la unii se gaseste și numărul de telefon mobil, trebuie căutat după nume. Există o broșură intitulată Pocainta, alta despre Mersul la biserică. Pe Ascetic experience sunt articole interesante, se poate lăsa și un pomelnic. Sper să fie de folos.

      • Imi cer scuze.
        Un duhovnic bun este greu de gasit, citeodata imposibil. Ma refer la cei care numai traiesc in Romania. Dar un duhovnic la care sa mergi gasesti,oriunde in lume.
        Ideea asta de spovedanie via telefon este…deplasat (nu am alt cuvint acum in minte). Spovedania este una din cele 7 Taine. Spovedania se face sub patrafirul duhovnicului (daca poti stai in genunchi, daca nu esti bolnav) si este ceva intre tine si duhovnic, ascultat fiind de Domnul Iisus. Deci acatiste, spovedanie online sau cell phone…numai sint ordotoxe.
        In Romania sint biserici si preoti multi, gasesti ce iti trebuie daca faci ceva effort.
        Mers la Sfinta Liturghie in fiecare duminica, spovedit, impartasit, rugaciuni la Maica Domnului, Domnul Iisus, sfinti, post, fapte bune cit poti, milostenie cit poti, Psaltirea, Noul Testament.
        Exista (si ma bucur ca am gasit asta) preoti la Doxologia.com care raspund on line la intrebarile crestinului. Toata aprecierea.
        Un duhovnic te invata tot ce ai de facut. Scrie si la preotii de pe site ul Doxologia.

        Scuze Emanuel. Nu inteleg exact „pacate impotriva Duhului Sfint”…poti sa dai lista cu aceste pacate. Cred ca sint cele mai grave. Poate:crima…si altele…
        Vrajitoria este un pacat grav.

        Doamne ajuta ne sa gasim fiecare dintre noi, care Te iubim, calea adevarata spre mintuire.

        Slavit sa fie Dumnezeu!
        Prea Sfinta maica si Fecioara te voi adora/venera toata viata mea. Amin

      • Nu mă refeream la spovedanie online, ci la căutarea unui duhovnic prin intermediul internetului și apoi la contactarea acestuia prin telefon, pentru o discuție. Există o listă cu duhovnici renumiți pe internet, poate fi un punct de plecare pentru Ioana

  190. Multumesc Emanuel.
    Te rugasem, daca poti si vrei, pentru mintea mea, da mi lista cu pacatele impotriva Duhului Sfint.
    Citesc materiale despre religie, si am cautat sa ma lamuresc clar care sint aceste pacate din viata omului, si nu imi este clar.
    Da am inteles. gasesti pe Internet un duhovnic, mergi la el si daca este ce vreai ramii la el.
    Multumesc
    Post cu folos duhovnicesc!

    • Căutați va rog „Indreptarul de spovedanie” scos de protos. Nicodim Măndiță, e ieftin, se găsește la multe biserici, e cel mai bun îndreptar (părerea mea) și găsiți în el tot ce va trebuie! Succes maxim, Doamne ajuta!

    • E o problemă delicată. Un călugăr cu multă experiență de la o mănăstire aspră zicea că sinuciderea e acest păcat.Celelalte lucruri se mai pot îndrepta,cu timpul, dar dacă îți pui capăt zilelor nu mai poți îndrepta nimic. Eu când am scris despre lista cu duhovnici de pe internet m-am gândit la Ioana, ea ar putea găsi acolo pe cineva care să o sfătuiască. Cred că trebuie neapărat să o ajutăm cu rugăciunea, până își rezolvă problema.

      • Da. Am inteles Emanuel. Multumesc pentru lamurire!

        Am inteles si despre duhovnici gasiti online. Ideea este ca mergi la acel duhovnic si daca este pentru sufletul tau, ramii la el. Sigur spovedania nu se poate rezolva via Internet sau cell phone.
        Dumnezeu si Prea Sfinta Maica sa o ajute pe Ioana sa isi gasesca un duhovnic bun.
        In zilele acestea nu este usor. Sigur este extrem de greu sau imposibil daca nu locuiesti in Romania.
        Dumnezeu sa ne ajute pe toti cei care iubim Divinitatea. Amin
        Post binecuvintat!

  191. Multumesc mult Adam.
    Am indreptar de Spovedanie de la manastiri. Sint O.K. Personal incerc sa stiu cit pot mai mult despre caile si metodele care ajuta la rezolvarea problemelor curente de viata si la mintuirea sufletului omenesc.
    Multumesc.
    Post binecuvintat!

  192. Vă rog dacă puteți să îl pomeniți și pe Teodor, precum și pe cei cu coronavirus. Din partea unui duhovnic e această cerere. Vă mulțumesc.

    • Teodor si toti cei afectati de coronavirus Domnul Iisus si Maica Lui sa ii aiba in paza Lor. Amin

      Doamne apara ne de tot raul care a innundat omenirea…Maica Preasfinta cu Preasfint Acoperamintul tau apara ne de boli si de toate necazurile. Amin

      Slavit sa fie Dumnezeu. Amin

  193. Oprescu ana maria

    Se poate trimite on line pomelnic daca da ce cont au la muntele Athos si cum se poate proceda sa reusim sa trimitem online

  194. OANCHES Mircea

    In place foarte mult Sfantul Munte Athos, am fost in 2017 cu parintele Argatu Alexandru.

  195. Monea Adrian

    Hristos s a inaltat! Doamne ajuta!
    Cu as putea sa obtin un permis pt intrare in Sf Munte pt o singura persoana …de transport ma descurc.
    Am mai fost in 2013 cu inca trei pers
    Acum as dori sa merg singur
    Va multumesc!

  196. Schitul Prodromul are adresa de email?

  197. Viorel Constantinescu

    As vrea din suflet și îmi doresc să devin călugăr mam săturat de toată răutatea din lumea asta simt că nu îmi mai găsesc locul merg mereu la biserica chiar de curând mam inpartasit va rog dacă ma puteți ajuta sa devin călugăr va mulțumesc Doamne-ajută

    • Vorbiți cu duhovnicul dvs. El vă cunoaște bine și știe dacă sunteți pregătit pentru o astfel de viață. Apoi, cu binecuvântarea lui, va trebui să cercetați unele mănăstiri să vedeți în ce loc și lângă ce oameni simțiți că v-ați potrivi.

      • Viorel Constantinescu

        Va mulțumesc din suflet voi cere binecuvântarea unui duhovnic dar ar fi o problema eu sunt în cypru nu în România ce îmi recomandați eu sunt din iași România

      • Vedeți ce vă zice inima. Sunt mănăstiri ortodoxe și în Athos, și în Grecia, Cipru sau România.

  198. Beatrice Cristina

    As vrea si eu sa iau si eu parte la o conferinta, sa fac o intrebare Parintelui (on-line)

  199. Viorica Mihalache

    Sarut mana Parinte,
    Ma numesc Viorica,sunt din București.as vrea sa trimit un acatist la așezământ romanesc din Sfântul Munte Athos , va rog din suflet sa imi scrieți adresa și cum sa procedez cu bani
    Sa fiti binecuvantat !
    Va mulțumesc frumos !

  200. Carmen scurtu

    Doamne ajuta,

    Va rog frumos sa ma sfatuiti cum as putea trimite un acatist la Schitul Sfanta Ana din Sf Munte.

    Va multumesc,
    Carmen Scurtu

  201. Szabadi Marius

    Bună seara, as dori o informație, se poate sa ma alătur grupului venind din alta tara, pentru un pelerinaj. Dacă da, as dori sa știu și costurile și mai multe informații. Va mulțumesc.

  202. Doamne ajuta…as vrea sa stiu daca este posibil sa trimit pomelnice.

  203. Doamne ajuta. As dori să fac rost de Panglica atinsă de Brâul Maicii Domnului și de Bobitele de Strugurii de la Hilandar. Puteți să mă ajutați? Multumesc mult.

  204. Diana Mocanu

    Aș dori o adresă unde să pot trimite o scrisoare către un călugăr român de la muntele Athos pentru a mă ajuta să scap de farmece, vrăji și blesteme.
    Amin!

  205. Fesnic Anuta

    Am dori 20 kg de tamiie in cutii de 200 g
    Noi sintem in ouranopol .comanda aceasta ar fi lunar .Sint din Rominia si avem o firma de obiecte bisericesti :Greekrom cluj
    Am avea si oferta din u.k de icoane pret f.bun
    Va rugam un pret de angro la tamiie / kg

  206. Gina Chiuzbaian

    Doamne ajuta!

  207. Buna seara. sunt Efrim Iuliana si va multumesc din suflet v-ati rugat pentru mine . Si va rog in continoare sa va rugati pentru mine Iuliana pentru baiatul meu George Iulian si pentru nepoata mea Antonia Anais pentru sanatate.si mai sm o rugaminte am un nepot pe muntel Atos la manastirea Vartoped care sa calugarit pe numele lui care la avut Racolta Vasile Adrian acum este Monah Bunul Dumnezeu sa-l bine cuvinteze sunt nasa lui de botez si as vrea sa stiu cum este daca este bine va multumesc Doamne ajuta Amin!!

  208. Popescu Celina

    Doamne ajuta.
    Va rog puteti sa imi dati si mie link-ul pentru Zoom ,sa pot intra si eu in live cand intra parintele staret Efrem de la Vatoped? Va rog

  209. Doresc sa trimit in pomelnic PTR rugaciuni la manastirea vatopedul, imi cere la posta numele unui Monah de acolo, dar nu stiu, ma puteti ajuta?Va Rog. Multumesc

  210. Da asa este. Mi-ati spus de ieromonah Chiril. Multumesc.

  211. Doamne ajută. Îmi spuneți vă rog cum pot obține o panglică atinsă de Braul Maicii Domnului? Mulțumesc anticipat.

  212. Doamne ajuta,
    Am.o rugaminte/ intrebare?
    Cum as putea lua legatura cu Parintele Efrem? O adresa de email? Telefon?

  213. Buna ziua și Doamne ajuta
    As dori sa intru in posesia panglicii Brâului Maicii Domnului
    Am soțul bolnav de cancer și vreau sa îl ajut ,știu ca Brâul Maicii Domnului vindeca și cancerul.
    Va mulțumesc

  214. Doamna ajuta!

  215. Pomelnic pentru vii SILVIU, STEFANIA, STELIANA, REXON, MARIA, TEODORA, BRANDON, ANDREEA, ALIN, ILEANA, ANA, SINDURA, RAUL, MONICA, ELVIRA, IONICA, MARIANA, EMANUELA, ADELINA, AMADOR.

  216. Doy la gracia por las oraciones que estáis haciendo para nosotros pecadores

  217. Sarut mana doresc foarte mult sa iau legatura cu Parintele Efrem Vadopedinul de la manastirea vadopedu va rog tuturor sa ma ajutati cu un raspun in dragostea Domnului Iisus doresc foarte mult braul Maici Domnului pentru dombandirea de prunci am nevoie de o indrumare Doamne ajuta

  218. Minunat!

  219. Fulger Manuela

    Doamne ajuta!Sunt din Romania ,si mi -as dori cu ajutorul lui Dumnezeu sa vorbesc prin email cu un sfant parinte dintr_o biserica de la Athos.Multumesc din suflet! Fulger ManuelaFulger

  220. Cum pot face rost de panglică atinsa de Braul Maici Domnului? As vrea sa cumpar si eu. Doamne ajuta!!

    • Doamne, ajută! Nu se cumpără, se oferă gratuit de părinții de la Vatopedi.
      filoxenia@vatopedi.gr

      • Am o intrebare importanta si urgenta: Cum se foloseste panglica Maicii Domnului? O foloseste cea care a primit-o, se poate da si la alta persoana, adica la mama? Cum se utilizeaza, cat timp? Se poate spala in cazul in care, Doamne fereste, se murdareste? Va rog, dati-mi raspunsuri!

      • Codruta Cojocaru

        Bună ziua, eu sunt despărțită de 8 luni de prietenul meu, exista vreun ajuto de la Sfântul Munte care sa ma ajute sa ma impac cu el? Asa cum e panglică pt a rămâne însărcinată?

      • DOAMNE AJUTA!RUGACIUNEA TA TE POATE AJUTA SA FI IMREUNA❤

  221. Cum putem gasi o lista cu datile sinaxelor parintelui Efrem Vatopedinul?
    Cum putem trimite pomelnic direct?

    Multumesc

  222. Buna ziua,

    As dori sa stiu si eu cum sa fac sa obtin panglica se la Braul Maicii Domnului si bobite de struguti de la Manastirea Hilandar.

    Multumesc!

  223. Codruta Cojocaru

    As dori și eu sa iau legătura cu un preot roman din Sf Munte Athos. Ma poate ajuta cineva cu o adresa de e mail sau un număr de telefon?

  224. Buna ziua,mă poate ajuta cineva cu o panglicuță de la Brâul Maicii Domnului și bobite struguri?

  225. La adresa data mai sus de dl Laurențiu mailul se scrie in lb engleza?

  226. Multumim din suflet. Sa ajungeti cu bine si sa aveti Sarbatori bunecuvantate!

  227. Coman Daniel

    As fi vrut ,pt inceput sa vin si sa lucrez ,la una dintre manastirile romanesti de la athos,pe o durata de cateva luni,sa vad daca ma pot acomoda iar apoi….vazut si facut,ce mi arata Domnul Dumnezeu…..daca simt in continuare sa raman acolo pt totdeauna,daca se poate ca,calugar ,daca vrea Dumnezeu asta…..

  228. Ionel Arcalianu

    Buna ziua , Doamne Ajuta !
    Ma numesc Ionel Arcalianu si locuiesc i UK ,doresc sa merg la Schitu Lacu pe muntele Athos ,de sarbatoarea Adormirea Maici Domnului , si nu stiu cum sa iau legatura cu Parintele Staret sa-l intrb daca ma primeste .

  229. buna ziua, sunteti amabili ma intereseaza si pe mine daca mai aveti locuri in perioada 28-05.03 2022?

  230. Valerica Buzoianu

    Vreau sa trimit un pomelnic la manastirea Prodromu. Se poate online si sa fac un transfer prin banca cu o donatie.
    Multumesc mult

  231. Doamne ajuta! Am fost operata de cancer mamar si as dori niste ulei sfintit de la Sfantul Maslu. Cum as putea face? Va multumesc

  232. Hristos a înviat! Doresc să știu dacă pot merge în mănăstirea Sf Pavel, la Laku cu băiețelul meu de 7 ani?

  233. Petrișor Mihaela

    As dori să cumpăr brâul Maicii Domnului de la muntele Athos de la mănăstirea vadoped sunt Mihaela Petrișor din Spania nr meu de contact este 0034642181653.mulțumesc Doamne ajuta

  234. Farcas Mihaela

    Doamne ajuta si miluieste
    Ma numesc Mihaela si locuiesc în Belgia. Am cancer la ficat si viata mea va depinde de un trnasplant care ar fi prevazut în eventual 8 luni si nesigur.
    Nu se stie cât de mult evolueaza boala în ciuda tratamentelor deja multe. Numai Sfânta Maica Domnului ma poate ajuta si doresc mult sa ma rog la
    Maica Domnului Pantanassa, dar nu stiu cum sa fac; nu pot ajunge la Sfânta Icoana ma puteti îndruma ?

    Doamne ajuta-ne !

  235. Maria Vranceanu

    Doamne ajuta Măiculiță Sfântă
    Cum putem trimite acatiste și ceva bănuți din Germania
    Măicuță Sfântă ocrotește ne pe noi după mila ta

  236. Doamne, ajuta!

    As avea nevoie de niste carti de la pangarul schitului Lacu (doar acolo as putea gasi, nu sunt pe Internet), dar nu pot ajunge in Sfantul Munte. M-ati putea ajuta in acest demers? (va pot transfera inainte contravaloarea)

  237. Prodea Gabriela

    Bună ziua! Îmi doresc ca prin intermediul dvs. Sa va pot ruga sa va rugați pentru binele familiei mele. Anevoie de ajutor pentru fiul și soțul meu. Doar sa mi spuneți cum sa procedez. Ghidați ma, va rog! Am mare nevoie de ajutorul dvs.!

  238. Cristina Parvan

    Buna ziua,
    Ma numesc Cristina Parvan si sunt abonata la blogul dvs de ceva timp, am citit majoritatea articolelor, dar acum cateva zile am vazut un film extraordinar, „Omul lui Dumnezeu-viata Sf. Nectarie”.
    Grozav film si emotionant deopotriva.
    Am o intrebare: mai aveti si alte filme de acest fel si daca da, unde le pot gasi pentru vizionare gratuit, daca este posibil.
    Va multumesc,
    Cu respect, Cristina Parvan.

  239. Roxana Merejta

    Vreau si eu sa vb cu un parinte .Roxana

  240. DENIS IULIAN CIOBOTARU

    Buna ziua:as dorii sa cumpar produse de la sfintul munte Athos….cum ar fi creme, miere de albine, produse bisericesti, etc.dar eu locuiesc in Anglia….nu stiu daca ani puteti trimite aici. Am sa las email-lul meu mai jos.Daca doriti sa-mi spuneti cum pot face.multumesc Doamne ajuta.

  241. Doamne ajută. Vreau să aflu despre călugărul Vasile Racolțea, din România, Timișoara, și să îl rog că împreună cu toți călugării de la mănăstirile de pe multele Athos să se roage pentru sora mea Luminița Ramona, care este pe patul spitalului într-o situație foarte grea și gravă.Doamne Dumnezeu nostru și Preacurată Fecioară Maria miluiește-ne pe noi păcătoșii. AMIN!

  242. Ionescu Victoria Ioana

    Buna seara va rog din suflet rugati va pt mama mea Mariana sa fie sanatoasa si pt mine sa am servici sa trec cu bine toate greutatile va rog din suflet mult.

  243. Elena Malina Cavdar

    Va rog in numele bunului Dumnezeu ,Isus Hristos si Duhul Sfint sa va rugati pentru sotul meu care este la incercare grea are cancer si dupa chemoterapie a facut o infectie putetnica este la reanimare Binecuvintat fie Bunul Dumnezeu intru totul AMIN AMIN 🙏🙏

  244. Sabou Veronica

    DOAMNE AJUTĂ SARUT MANA PĂRINTE DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE!

  245. Buna ziua. As dori sa trimit niste pomelnice la mănăstirile de pe Muntele Athos. Exista vreo adresa de email? Va mulțumesc. Doamne ajuta 🙏

  246. Va rog frumos sa mi permiteți. Mă numesc Bordianu Gheorghe, sunt din Dorohoi, dar locuiesc în Tulcea. Va rog frumos și cu tot respectul meu să mă iertați de greșelile mele. Acum eu sunt foarte bolnav, mă simt rău cu inima. Am făcut 2 infarcturi. Va rog frumos sa dați sa se roage pentru sănătatea mea.. Gheorghe..a soției mele, Viorica. A copiilor mei a nepoatelor mele. Doresc să mai trăiesc ..și să pot merge. Va mulțumesc foarte mult.

  247. Dumneavoastra ne raspundeati imediat la mailuri ,acum poti sa scrii ca nu citeste nimeni.

  248. Corina Apopei

    Bună ziua,am tot cautat sa procur și eu Braul Maicii Domnului, a-si avea mare nevoie de el🙏mulțumesc

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.