Atelier de Icoane „Manuel Panselinos”

atelier-panselinos (37)Atelierul de icoane „Manuel Panselinos” vinde și execută la comandă icoane de diverse mărimi, pictate în stil bizantin. Tehnica este tempera cu ou, pe lemn de tei și foiță de aur. Precizăm că Icoanele comandate se vor picta în România, nu la Muntele Athos.

Ne axăm în special, dar nu exclusiv, pe reprezentări ale unor cuvioși părinți athoniți la care foartă multă lume are evlavie (Cuv. Siluan, Cuv. Sofronie, Cuv. Paisie Aghioritul, Cuv. Porfirie Kavsokalivitul etc.). Putem picta însă la cerere orice sfânt, după model sau nu. În categoria Atelier de Icoane “Manuel Panselinos” vom posta uneori icoane aflate spre vânzare. Pentru orice detaliu contactati-ne la sfantulmunteathos@yahoo.com sau la telefon 0740.050.735.

Termen de execuție: 12 – 14 zile. Prețurile diferă în funcție de dimensiunea și complexitatea icoanei, dar și de iconarul care le realizează, fiind însă aproximativ 300 RON (format A5), 400-500 RON (format A4) și 850-1000 RON (format A3).

***

Argument. În puține case ale ortodocșilor puteți vedea icoane pictate ale unor cuvioși athoniți sau alți sfinți mari ai Bisericii din vremurile din urmă. Deși au schimbat din temelii mii și mii de vieți prin scrierile și minunile lor, arareori ortodocșii achiziționează icoane pictate cu ei. În primul rând pentru că ele nu se găsesc. Pentru a umple acest gol am deschis Atelierul de icoane „Manuel Panselinos”.

Manuel Panselinos. Am pus acest atelier sub acoperământul lui Manuel Panselinos, socotit unul dintre cei mai mari pictori din toate timpurile, reprezentant de seamă al Școlii macedonene (sec. XIII-XIV). Numele său este indisolubil legat de tradiția athonită, Panselinos fiind autorul frescelor din Biserica Protaton din capitala Sfântului Munte, socotite capodopere ale artei iconografice bizantine. Prin lucrările acestui atelier încercăm să venim în întâmpinarea interesului dvs. față de spiritualitatea athonită și să aducem cinstire părinților noștri de la care am primit credința.

Cumpără o icoană pictată. Dacă vă plac lucrările atelierului nostru (v. slideshow-ul de mai jos) și doriți o icoană cu Mântuitorul Hristos, Maica Domnului, Cuv. Siluan Athonitul, Cuv. Sofronie Saharov, Cuv. Paisie Aghioritul, Cuv. Porfirie Kavsokalivitul, Gheron Iosif Isihastul, Cuv. Simeon de la Hilandar, dar și cu Sf. Nectarie al Eghinei, Sf. Luca al Crimeei, Cuv. Efrem cel Nou de la Nea Makri, Cuv. Xenia de Sankt Petersburg ori alt sfânt/ă la care aveți evlavie, dați-ne de veste.

Vino în echipa Atelierului nostru. Dacă sunteți iconar cu experiență, dacă pictați în stil bizantin, iar icoanele dvs. sunt impresionante, sunteți binevenit în Atelierul nostru. Scrieți-ne un mail pe adresa noastră sfantulmunteathos@yahoo.com. Dacă sunteți doar posesorul unei icoane deosebite și doriți să o vindeți, vom încerca să găsim pentru ea un cumpărător.

în Hristos Domnul,
Laurențiu Dumitru
Președinte al Asociației Culturale Karyes

Această prezentare necesită JavaScript.


Icoanele din slideshow au titlu de prezentare și sunt lucrate de un iconar al atelierului nostru. Aceste modele sunt deja vândute.

 1. paraschiv adriana

  Buna ziua. Vreau sa cumpar o icoana cu Maica Domnului pentru o biserica din Romania care deja se construieste. Icoana din stanga altarului cu Maica Domnului.

 2. Buna ziua ,as dori si eu foarte mult o icoana cu Maica Domnului ,cu trei maini,,Panaghia Tricherousa,, imi puteti spune.va rog cum as putea intra in posesia ei??Va multumesc!

 3. ciacu nicusor

  Buna ziua. Vreau sa cumpar icoana Parintelui Marturisitor Arsenie Boca in format A5. Doamne ajuta!

 4. as vrea sa cumpar icoana Maicii Domnului Portarita sau Podromita si mai am o icoana veche din carton cu Sfanta Fecioara Maria tinand scara lui Iacob in mana ,cum as vrea sa o restaurez cum as putea?

 5. Oana-Madalina

  Doamne ajuta!
  Doresc sa invat sa pictez icoane ortodoxe. Va rog frumos, ce sfaturi, profesori imi puteti recomanda?
  Sunt absolventa de teologie ortodoxa. Multumesc.
  Doamne ajuta!

 6. Am absolvit sectia Pastorala si, fiind a doua facultate, nu ajungeam decat la examene. Nu cunosc pe absolventii de la celelalte sectii. De aceea am cerut sfaturile Dvs.

  • Îmi pare rău, eu am terminat Teologia în 1998, la Pitești. Noi nu am avut o astfel de secție și nu prea cunosc profesori de specialitate. Mi-ați scris probabil și pentru că am inițiat acest atelier. Atelierul nostru însă este o comunitate online!

 7. Doamne ajuta!

  As vrea sa cumpar o icoana cu Maica Domnului, ferecata in argint sau aurita, dimensiunii 70 cm / 90cm, ma intereseaza un pret aproximativ si cum pot sa o achizitionez.

  multumesc frumos,

  Doamne ajuta!

 8. buna ziua am o icoana cu Sf Petru (cu cheile in mana ) este din 1906 scrie ca este zugravita in atelierul M-roi.. muntele athos…cam ce valoare are ? multumesc

 9. Ignea Constantin Lazar

  As vrea sa cumpar icoana Maicii Domnului Podromita (format aproximativ A4).

 10. buna ziua sunt un tanar teolog absolvent de master. Ma intereseaza o icoana pictata pe lemn, cu foita de aur, cu Sf. Ap. Petru, stil A4. Ce pret are?

 11. as dori sa cumpar icoana Maicii Domnului”Sporirea Mintii”cit m-ar costa format A5….multumesc mult!

 12. marcela popoiu

  buna ziua , as dori sa achizitionez o icoana Pantanassa – format a4 , pe lemn cu foita de aur

 13. Popa Cezarina Doina

  Doamne ajuta!

 14. Buna ziua,
  Doresc sa trimit pana la Sf Pasti un pomelnic la Sf Munte Athos si nu stiu cum sa procedez. Va rog frumos puteti sa ma ajutati ?
  Multumesc.

 15. buna ziua , doresc sa stiu cum pot trimite un pomelnic la Sf Munte Athos , va multumesc, Doamne ajuta !!!

 16. Monica MORARU

  Buna ziua. As dori sa-mi spuneti, cat costa o icoana de marime medie(30x20cm), una cu Sfantul Efrem cel Nou si cealalta cu Sfantul Nectarie. Multumesc.

 17. Buna ziua.Ma intereseaza o icoana pictata pe lemn, cu foita de aur, cu Sf. Ap. Petru si Pavel, stil A4. Ce pret are?Noi suntem din Republica Moldova cum e posibil de achizitionat?

 18. Doamne ajuta. Ma intereseaza o icoana cu Sf. Efrem cel Nou. Daca aveti mai mute dimensiuni si la ce pret. Multumesc.

 19. HRISTOS A INVIAT. Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cit costa o candela din acelea care se agata pe iconostas, deasupra icoanelor.
  Va multumesc.

 20. Hristos a inviat! As vrea sa va intreb la ce pret este o icoana pe lemn cu Sf Efrem cel Nou in foita de aur (si pretul fara foita) dimensiunea 20/30cm sau in format A4? Va multumesc!

 21. violeta cautis

  Hristos a Inviat !.As dori sa cumpar icoana Sfantului Nectarie . Format A5.
  Multumesc mult!

 22. Buna, aș dori sa cumpăr o Icoană pt Sporirea Minții, cea a Maicii Domnului. Îmi spuneți vă rog cât costă. Mulțumesc.

 23. Ma intereseaza o icoana a Sf Gheorghe si o icoana a Maicii Domnului cu Pruncul. Cat costa ? Multumesc !

 24. Dimensiunea sa fie cuprinsa intre 40 -60 cm

 25. Curca Florentina

  Buna ziua, as dori sa-mi comunicti pretul pentru cea mai mica icoana cu Sfantul Efrem cel nou. Doamne ajuta.

 26. Hristos s-a inaltat,
  Se poate comanda o icoana si sa o trimiteti peste ocean?
  Doamne ajuta.

 27. Florescu Ioana

  Buna ziua,

  As dori sa trimit un pomelnic la Sf. Munte. Cum trebuie sa procedez. Totodata doresc o icoana cu Maica Domnului „Pantanassa” si una cu Sf. Efrem cel Nou. Va rog sa imi spuneti ce pret ar avea la dimensiunea A5 si cum le pot achizitiona.
  va multumesc frumos. Doamne Ajuita!

 28. Marieta Munteanu

  Buna ziua,
  As dori sa stiu pretul unei icoane cu Sfantul Efrem. As dori ceva micut sa o pot purta in geanta.
  Va multumesc.
  Marieta

 29. Am vazut in Grecia, la Meteore o icoana foarte frumoasa a Maicii Domnului… cu lista pacatelor, daca nu ma insel… mi as dori tare mult acea icoana. Credeti ca s-ar putea picta? Multumesc mult. Doamne ajuta!

 30. Badescu Adelia

  Vreau sa cumpar o icoana cu Hristos, facuta de un iconar credincios, cu rugaciune.

 31. Paunescu Elena Cristina

  as dori sa trimit si eu un pomelnic la Sfantul Munte, dar nu stiu cum sa procedez va rog din suflet sa ma ajutati! multumesc!

 32. am primit o icoana d ela cineva Pantanassa. este bine să o mai ţin neînrămată?

  • Nu e vorba daca e bine sau nu este! E preferabil sa o inramati, decat sa o tineti infasurata. Dar daca e cat de cat tare, cartonata, puteti sa o pastrati si asa. Important e sa o aveti aproape, sa va inchinati Maicii Domnului.

 33. este copie, Icoana Pantanassa, a fost cineva la Muntele Athos si mi-a dat-o, dar se spune ca nu este bine sa o tii mult timp neinramata.

 34. Buzgurila Rodica

  Cum pot trimite un pomelnic la manastirile de pe Sfantul Munte Athos?

 35. Alexandrache Andrei

  Buna seara,
  cum as putea achizitiona niste suveniruri de la muntele Athos?? As dori o cruciulita pentru gat ,matanii sau o iconita.
  Multumesc

 36. Doamne ajuta.
  As dori sa achizitionez o icoana a Maicii Domnului Pantanassa ,reproducere exacta dupa exemplarul din Sf Manastire Vatopedu. Icoana trebuie sa aiba dimensiunile de 60/80 cm,pt a fi asezata pe Tronul Maicii Domnului intr-o biserica .As dori sa imi spuneti in cat timp pot sa ajung in posesia ei si care ar fi pretul. Va multumesc foarte mult si va apreciez pt tot ceea ce faceti pt noi cititorii blogului.

 37. As dori sa trimit un acatist la Muntele Athos. Imi puteti da o adresa reala si corecta de acolo si numele cuiva care poate primi un acatist/pomelnic? Va multumesc foarte mult.

 38. Un An nou fericit va doresc.

 39. Cira MIhaela

  As dori sa achizitionez o icoana de 60 x 80 cm cu Sfantul Gheorghe si as dori sa stiu daca se poate ce pret ar avea ? si cum se poate comanda ?
  As vrea sa stiu daca o pot primi pana in 31.03.2014 .
  Va multumesc !

 40. Cât costă icoana fermecata Maica Domnului prodromita 80 pe 100

 41. DOINA DUMITRU

  Sunt in Italia. Trec printr-o perioada grea, sotul a ramas fara munca, in plus s-a schimbat total. As vreaa sa trimit si eu un pomelnic pentu noi, sa se roage cineva din Muntele Athos pentu noi. Cum pot trimite pomelnic din italia? Va multumesc!

 42. doresc achizitonarea icoanei Maicii Domnului Pantanasa pt. acasa , de la ce pret porneste?

 43. Buna ziua!As dori sa stiu daca aveti si icoana Maicii Domnului numita „Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra”?

 44. Sarut mana! Doamne ajuta! As dori din tot sufletul sa trimit un acatist la Sfantul Munte Athos,cum as putea proceda? Daca este cu putința sa imi Răspundeți,mi-ati bucura sufletul.
  Multa sanatate si Doamne ajuta!

 45. Doamne Ajuta!!! As fii interesata de o icoana cu Sf Nectarie din Eghina pictata pe lemn si foita de aur de dimensiunea 70/50 cm si pretul . Va multumesc

 46. Buna seara,
  As dori sa stiu si eu, va rog, pretul pentru:
  – o icoana mica, pictata pe lemn, cu foita de aur
  – o icoana medie (30/20), pictata pe lemn, cu foita de aur
  De asemenea, vreau sa va intreb in cat timp se poate face livrarea, din momentul preluarii comenzii.
  Va multumesc foarte mult!

 47. Buna ziua!ma intereseaza sa cumpar si eu o icoana frumoasa cu draga noastra maicuta si cu domnul isus! Aveti ceva si cu parintele Arsenie boca ? Multumesc ! Doamne ajuta !

 48. Sant in spania ! Imi doresc ceva c am de 70/90 dimensiune ! Va rog din suflet ! Imi doresc asa de mult ceva de pe acele meleaguri sfinte ! Va rog sa mi spuneti si pretul! Multumesc!

 49. Coltea Maria

  Buna ziua, ma intereseaza icoana facatoare de minuni copia, imi puteti spune cat costa si ce dimensiuni puteti face? Multumesc!

 50. Buna ziua,as dori icoana „Sporirii mintii” a Maicii Domnului.Eu locuiesc in Spania imi puteti spune, daca se poate livra ce pret are.Va multumesc,Doamne ajuta.

 51. BUNA ZIUA AS DORI SA COMAND O ICOANA. FACETI LIVRARE IN CANADA?

 52. Doamne-ajuta! Vreau si eu o icoana cu sf Paisie Aghioritul! Cea cu vesta pe el si caciula in cap…30/20, pe lemn.Cum fac?

 53. Doamne ajuta! Ma intereseaza o icoana cu Sf. Paisie Aghioritul. Este posibil sa va trimit o poza si sa o lucrati pe aceea? Multumesc!

 54. Pleniceanu Tania

  Doamne ajuta!Doresc o icoana cu Sfantul Ioan Gura de Aur,format A4.Doresc sa stiu daca este posibil sa se realizeze aceasta dorinta.
  Va multumesc din suflet.Pace si bucurie!

 55. Buna ziua. As dori sa cumpar o icoana ca cea prezentata in slide-show cu Maica Domnului tinandu-l de dupa umeri pe Domnul Iisus Hristos cu rani la maini si la coasta. As dori sa stiu si ce reprezinta cutia in care este bagat pana la brau Domnul Iiisus Hristos.

 56. Hristos a Inviat. As dori sa stiu cat ar ajunge o icoana cu Maica Domnului Pantanasa, pictata si sa fie de aceeasi marime cu cea originala de la Vatopedi. Multumesc si Doamne ajuta.

 57. Hristos a înviat!As dori sa trimit un pomelnic la Sf.Munte,va rog îndrumați.ma ce trebuie sa fac.Doamne ajuta!

 58. Icoanele dv. sant destul de interesante, frumoase, cu caracter curat bizantin. Imi plac foarte mult! Dumnezeu sa va ajute!

 59. Adriana Rotaru

  Doamne-ajuta. M-ar interesa o icoana format A4 a Maicii Domnului Pantanassa, reproducere fidela a originalului din Sfantul Munte. Nu ma grabesc, as dori sa fie pictata pe indelete, cu dragoste. V-as fi indatorata, daca mi-ati comunica detalii, in primul rand pretul. Multumesc.

 60. Doamne Ajuta! Sunt Claudiu din Irlanda, cred ca ati fost prin Irlanda daca nu ma insel. M-ar interesa 2 icoane praznicare ( Inaltarea SF. cruci si Invierea Domnului Hristos) Pe lemn gros de 3-4 cm de marime A 3 cu foita de aur. Imi puteti spune daca se poate picta si cat va dura si costa? Daca ati avea icoana cu Inaltarea SF. Cruci gata pictata as vrea sa o cumpar pt. hramul biserici noastre care este pe 14/09. Numai bine si astept raspuns. Bunul Dumnezeu sa va ajute in toate!

 61. buna ziua,
  as dori o icoana Maica Domnului – aparatoare de foc – care se afla la Schitul romanesc Prodromu , pe care sa o daruiesc bisericii unei manastiri din Romania.Ma intereseaza in cat timp poate fi pictata si un pret precum si termenii de livrare.

 62. Buna ziua! As vrea sa cumpar Icoana Invierii Domnului la marimea 40/32. Multumesc.

 63. Buna ziua, as dori sa cumpart icoana Intrarea Maicii Domnului in Biserica, format A4. Va multumesc !

 64. munteanu anton

  buna ziua, ma intereseaza o icoana pictata cu Sf. Cuvios Porfirie Kavsokalivitul. pret si timp livrare.

 65. Buna ziua. Tatal meu a plecat dintre cei vii anul acesta si in luna noiembrie face 6 luni de la trecerea la cele vesnice, iar de aceea doresc sa platesc un pomelnic pentru a fi se face pomenirea morții lui prin slujba si rugăciune si de aceea va rog sa ma indrumati cu ce am de facut. Doamne ajuta

 66. Bună seara locuiesc în italia și as dor sa cumpăr icoana MAICII DOMNULUI SPORITOATEA GRANELOR unde as putea găsi?

 67. Ma scuzati am scris nu chiar clar, vreu sa-mi botez fetita de 1 an si trei luni. Si as dori foarte mult in Grecia daca e posibil?

  • Nu vă poate nimeni opri, doar că e nevoie de puțin realism. Trebuie să aveți cu dvs nașii. Apoi, Botezul este îndeoște și un eveniment de familie. Veți putea aduce în Grecia părinții, frații, surorile, prietenii apropiați?…
   Știți greacă, înțelegeți slujba? Puteți vorbi în prealabil la o biserică pentru a vă programa?

 68. Sarut mina, va multumesc mult de raspuns sa va ajute Dumnezeu in tote.

 69. Buna ziua!
  Ma intereseaza daca ma puteti ajuta cu realizarea unei icoane cu Sfanta Mucenita Cristina, realizata pe lemn de tei si foita de aur, format A4? Doresc sa fie un cadou ptr o persoana f.draga.
  Multumesc.
  Doamne ajuta.

 70. raileanu georgian cristian

  Cat costa Icoana Maicii Domnului Prodromita? La ce preturi o aveti?

 71. vargolici Laurentiu

  va rugam din suflet ajutati ne sa trimitem o scrisoare la Mnastirea Hilandar ptr a obtine Bobitele de struguri ptr nastere de prunci. Avem nevoie de adresa manastirii unde ajunge scrisoarea. va multumim.

 72. Dogaru Laurențiu Stefan

  Bună ziua. Vreau și eu o icoana cu sfantul Laurentiu arhidiaconul. Mulțumesc.

 73. Danita Onose

  Eu sint pensionara și asi dori o copie ( cel mai mic format ) a Maicii Domnului cu trei miini de la Vladimirești .

 74. Nicoleta Soanca

  Buna ziua!
  Se apropie ziua de nastere a copiilor mei (4 ani). Doresc sa le daruiesc icoane A5 cu Sfanta Mare Mucenita Irina (5 mai) si Sfantul Mare Mucenic si Arhidiacon Stefan (27 decembrie).
  Multumesc!

 75. Doamne ajuta! Un curs online nu faceti?

 76. Georgescu Veronica

  Buna seara!
  As vrea, va rog, o icoană cu Sf.Gheronda Isihastul, format A4!

 77. Vasile Liliana

  Buna ziua , v-am scris si zilele trecute de cateva icoane format A5:chipul Domnului Iisus, chipul Maicii Domnului, chipul Sf Paisie de la Neamt si chipul Sf Luca al Crimeii. Multumesc si astept raspuns de la dv !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: