Monahul Pavel Aghioritul, doctor în biologie moleculară și biomedicină, despre vaccinul anti-Covid19

Monahul Pavel Aghioritul (Vouleftiria, Schitul Sfânta Ana, Sfântul Munte),
doctor în biologie moleculară și biomedicină:

Programul de vaccinare anti-Covid19 implică adoptarea de:

 • legislație pentru abolirea dreptului alegerii personale;
 • autoritarianism guvernamental;
 • presiune mass-media;
 • cheltuieli medicale uriașe.

Deși lumea științifică rămâne predominant tăcută, pandemia actuală nu justifică vaccinarea globală, deoarece:

 1. Rata mortalității din cauza Covid19 este scăzută (procentul de ~2,5% este oricum supraevaluat). Situația spitalicească din primăvara lui 2020 nu se mai poate repeta, pentru că au crescut experiența în tratarea bolii și dotarea medicală. De aceea, vaccinarea ar trebui să fie punctuală.
 2. Virusul afectează cu precădere persoane la vârsta a treia și a patra, ce au senescență imunitară (după vaccinare, răspunsul imunitar este scăzut). Pentru a-i ajuta pe bătrâni, este preferabilă descoperirea unei terapii antivirale.
 3. La pacienții cu forme grave, insuficiența respiratorie acută este produsa de o furtună de citokine inflamatorii, care reduc răspunsul imun mediat de limfocitele T. Vaccinul poate exacerba acest mecanism imuno-patologic, înrăutățind condiția acestor pacienți (un efect similar a fost observat la vaccinul felin anti-FeCoV, care provoacă peritonită).
 4. Eradicarea bolii prin vaccinare globală nu se poate face decât printr-un vaccin absolut eficient și în lipsa altor gazde naturale ale virusului (adică omul să fie singura ființă care se poate infecta, așa cum este cazul poliomielitei). În cazul SARS-Cov-2, și dacă s-ar reuși eradicarea temporară la oameni prin vaccin, virusul poate reapărea prin reinfectarea de la lilieci sau alte gazde animale, într-o formă mutată, neafectată de imunitatea de turmă existentă.
 5. Coronavirusurile sunt virusuri ARN, care se mutează foarte rapid (deja au fost indentificate două tipuri de SARS-Cov-2, S și L). Este dificil pentru un vaccin să acopere toate tulpinile posibile ale virusului; putem vorbi, în acest caz, mai degrabă, de campanii regulate de vaccinare globală (poate că acesta este și scopul? Pretextul unei tranziții universale la o biologie umană hibridă, în care oamenii să fie dependenți de tehnologii de platformă – inginerie genetica, interfațare digitală – prin actualizări periodice ale vaccinului? Se pune și întrebarea: industria farmaceutică slujește omului, sau omul îi slujește ei? Cui folosește graba implementării în masă a unui astfel de vaccin?).

99% dintre cei infectați cu SARS-Cov2 supraviețuiesc; atenția ar trebui îndreptată spre cei 1% care nu o fac (de ex. există deja rezultate promițătoare din utilizarea perechii hidroxiclorochină-azitromicină, precum și a unui anticorp monoclonal care adresează glicoproteina S a virusului).

Aceasta nu înseamnă că nu trebuie dezvoltat un vaccin sigur și eficient; doar că cel actual este produs forțat (într-un singur an în loc de șase), în condițiile în care lipsesc încă multe informații despre biologia coronavirusului. Este o abordare greșită, din perspectiva biologiei moleculare, să intervii asupra 100% din populație pentru o ipotetică protecție a 1% din ea.

Rareori un vaccin (și, în general, orice intervenție asupra corpului uman) este fără efecte secundare. Opțiunea de a nu te vaccina nu pune în pericol sănătatea publică atâta timp cât nu intervine asupra dreptului altei persoane de a primi vaccinul. Vaccinarea forțată transformă societatea dintr-o democrație într-o turmă de animale fără capacitate de decizie și de care te poți lipsi oricând.

Legislația vaccinării obligatorii și propaganda pro-vaccin nu au, așadar, un autentic temei științific, ci mai degrabă uriașe interese financiare, precum și agenda obscură a anumitor entități ce doresc să dețină controlul. Totul se bazează pe un climat de frică, creat și întreținut de mass-media.

Din punct de vedere duhovnicesc, se militează împotriva libertății trupești și sufletești a persoanei. Frica, dacă este orientată spre Dumnezeu, îi poate oferi omului îndrăzneală, curaj, luminare; fricile/fobiile induse în aceste zile, aduc omului și mai multă tulburare, neliniște și lașitate. Așa se explică și campaniile stăruitoare de desacralizare a Tainei Împărtășaniei, prin menționarea salivei, lingurițelor comune etc., anume pentru a înteți frica ce susține mitul vaccinului. Să nu uităm însă minunea vindecării orbului din naștere, când Domnul îi redă vederea cu un gest inacceptabil din punct de vedere igienic: a amestecat saliva Sa cu pământ și a uns cu această mixtură mucoasa conjunctivală a orbului – rezultat imposibil de reprodus științific! Astăzi, pe lângă farisei, pe Hristos l-ar fi acuzat și o ceată de specialiști infecționiști.

Mulțumim lui Radu Hagiu pentru rezumatul articolului din engleză postat AICI

[ Dacă sunteți interesați de alte versiuni, găsiți aici: Greacă sau Germană 

Posted on 21 ianuarie 2021, in Știri / Anunțuri and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 10 comentarii.

 1. Ajuta-ne Doamne Dumnezeule sa facem voia Ta, toată viata, ne lumineaza sufletele, ne iarta și ne învață, ne miluiește si ne mantuieste. Doamne ajuta

 2. Mă bucur de această lămurire bine articulată, venită din partea unui om al Bisericii, specialist în biomedicină.

 3. Cu adevarat real ceea ce am citit si mi-a placut, Doamne ajută!

 4. Dumitrascu Sorina Maria

  Slava lui Dumnezeu ca mai exista” voci sonore si acreditate „care lamuresc corect argumentat , situatia si care au si o inalta tinuta duhovniceasca !cu plecaciune multumim!

 5. Slava lui Dumnezeu ca mai exista” voci sonore si acreditate „care lamuresc corect argumentat , situatia si care au si o inalta tinuta duhovniceasca !cu plecaciune multumim!

 6. Duhul sfânt să ne ajute,să afle adevărul cei care trebuie să afle!

 7. Singiorzan Sorina

  Este o informație prețioasă, multumim .

 8. HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT !
  Mulțumim mult părintelui Pavel Aghioritul, pentru toate explicațiile făcute pe înțelesul tuturor celor care vor să înțeleagă că doctorul și vindecatorul tuturor bolilor este IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU CREATORUL nostru, tuturor și fiecăruia în parte de aici și de pretutindeni, că SFÂNTA EUHARISTIE / SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE este cel mai sigur vaccin împotriva tuturor bolilor si lingurița unică folosită pentru împărtășirea oamenilor simbolizează PÂNTECUL MAICII DOMNULUI care purtat pe DOMNUL nostru IISUS HRISTOS, DOAMNE AJUTĂ !

 9. HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT !
  Mulțumim mult părintelui Pavel Aghioritul, pentru toate explicațiile făcute pe înțelesul tuturor celor care vor să înțeleagă că doctorul și vindecatorul tuturor bolilor este IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU CREATORUL nostru, tuturor și fiecăruia în parte de aici și de pretutindeni, că SFÂNTA EUHARISTIE / SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE este cel mai sigur vaccin împotriva tuturor bolilor si lingurița unică folosită pentru împărtășirea oamenilor simbolizează PÂNTECUL MAICII DOMNULUI care purtat pe DOMNUL nostru IISUS HRISTOS, DOAMNE AJUTĂ !
  Tot timpul, când dau click pe trimitere spre publicarea comentariului, îmi apare scris că s-a descoperit un duplicat al comentariului și refuză să-l publice, de ce și pentru care fapt se întâmplă așa ceva, este o batjocură la adresa comentatorului respectiv !?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: