Celebrarea canonizării Cuviosului Paisie Aghioritul la Lamia, Grecia [foto]

Această prezentare necesită JavaScript.

Decizia Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice cu privire la canonizarea Cuviosului Părinte Paisie Aghioritul, a fost primită de către reprezentanții clerului, obștile monahale și populația Ftiotidei, în vesele bătăi de clopote ale bisericilor și mănăstirilor.

O icoană mare a Sfântului Părinte Paisie a fost adusă spre închinare, în biserica mitropolitană ”Buna Vestire” din Lamia, fiind săvârșită o slujbă de mulțumire de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Nicolae al Ftiotidei, în prezența reprezentanților clerului din Lamia si a mulțimilor de credincioși. Exprimandu-și mulțumirea față de hotărârea Patriarhiei Ecumenice, Înaltpreasfințitul a subliniat faptul că Sfântul Paisie a fost un mare binefăcător, întărindu-i pe oameni prin rugăciunea sa, prin dragostea sa și nenumăratele minuni.

Regiunea Ftiotidei a cunoscut marea binecuvântare de a-l avea pe Părintele Paisie în orașul Makrokomi, în calitate de soldat în perioada dificilă a războiului civil, având acum marea bucurie de a-l număra pe noul sfânt al Bisericii noastre în ceata sfinților din Ftiotida.

13 ianuarie 2015
Traducere şi adaptare după
romfea.gr
pentru Blogul Sfântul Munte Athos de Elena Dinu

Posted on 14 ianuarie 2015, in Știri / Anunțuri, Fotografii, Paisie Aghioritul and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

  1. Gheorghe Natalia

    Ceremonia s-a efectuat la biserica cu hramul Sf. Dumitru si Sf. Gheorghe din Lamia, Grecia? Eu am fost acolo si parca fotografiile vazute ar fi de acolo. Va rog sa-mi raspundeti. Am intalnit acolo un preot deosebit de marinimos care ne-a dat binecuvantare sa facem un pelerinaj in Grecia. sunt incantata ca am intalnit un suflet nobil ca cel al preotului si nu numai.

  2. Cata bucurie in viata crestinilor ortodocsi din lume!

    Sfinte Paisie, roaga-te pentru noi pacatosii, asa cum ai facut toata viata!

    Domnul sa binecuvanteze sosirea Sfantului Paisie printre Sfintii Sai!

  3. Care este ziua de praznuire, stiti cumva?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: