Sprijin pentru Chilia „Buna Vestire”, Schitul românesc Lacu, Sfântul Munte Athos

Schitul Lacu, Chilia Buna Vestire (2)Toți cei care au avut bucuria de a ajunge la Muntele Athos au aflat ce înseamnă ospitalitatea athonită. Însă parcă nicăieri nu te simți mai bine ca atunci când ajungi lângă cei de-un neam cu tine.

Deși Schitul Lacu se află într-un loc mai greu accesibil (lakkoskiti înseamnă schitul din văgăună), într-o vale de vis, este însă un colț de suflet românesc căutat de majoritatea pelerinilor românii ce ajung în Grădina Maicii Domnului. Probabil cel mai mulți pelerinii români ajunși la Lacu sunt găzduiți la “Buna Vestire”.

Chilia “Buna Vestire” este una din cele 13 chilii de la Schitul românesc Lacu, păstorită de vrednicul Părinte Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, cunoscut de ortodocșii noștri pentru traducerile și editările cărților Părintelui Paisie Aghioritul și a altor părinți greci. Aici, la paraclisul chiliei sau la kiriakon (biserica Schitului), se săvârșesc zi și noapte slujbele după tipicul athonit, în limba română.

Cei care vor facă donații sau să trimită acatiste vor fi pomeniți la Sfintele Liturghii. Așadar, binevoitorii care doresc să ajute financiar Chilia “Buna Vestire” sunt rugați să depună ajutorul lor într-unul din cele două conturi deschise la BCR în România sau la Piraeus deschis în Grecia:

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ
SUCURSALA UNIREA
BUCUREŞTI, SECTOR 3
Cont în EURO: RO56RNCB0082044024390004
Cont în LEI: RO13RNCB0082044024390002
NUME: NUŢESCU ŞTEFAN.

***

PIRAEUS BANK
BIC: PIRBGRAA (SWIFT CODE) AG. OROS BRANCH C.1439
A.C.C.: 6439 01 0011390
IBAN: GR63 0171 4390 0064 3901 0011 390
NAME: NTUTSESKU STEFANOS

Adresa poștală unde se pot trimite pomelnicele este:

IEROSCHIM. ȘTEFAN NUȚESCU
Schitul Lacu
P.O. Box 26, Karyes
63086 AGION OROS
GREECE

sau
Mail: lakos.8@gmail.com

Toată nădejdea noastră spre tine o punem, Maica lui Dumnezeu, păzește-ne pe noi sub sfânt acoperământul tău.

Vezi și

Posted on 16 ianuarie 2013, in Chilia Buna Vestire, Ștefan Nuțescu, Schitul Sfântul Dimitrie - Lacu, Sprijin pentru Muntele Athos and tagged , , , . Bookmark the permalink. 19 comentarii.

 1. Multumesc pentru mail’urile voastre! Inseamna mult pentru mine!

 2. Ati postat o adresa pentru trimiterea de acatiste. Se pot pune in plic si bani?

 3. cum pot sa trimit un pomelnic la ce adresa si in ce cont pun bani

  • Doamne, ajută! Toatele detaliile sunt la postarea de mai sus. Aveți și număr de cont și adresa poștală pentru a trimite acatistul.

   • Marin Florentina

    Doamne ajuta..eu am facut transfer de bani in cont in varä…dar nu am mai trimis prin posta numele cu cei din familie…consider ca stie Maica Domnului cine a facut donatia !

 4. Iertati-mi intrebarea si sper sa nu va necajesc cu ea. Stiu ca dragii de ei, calugarii de la Athos, traiesc in izolare, nu stau sa raspunda la telefoane, chiar stiam ca nu au telefon caci nu ar fi trase cabluri de telefonie pe munte, si ca accesul la ei este dificil. Intrebarea mea este: sunteti sigur ca la acea adresa este chiar un calugar athonit si ca daca donam ceva in acele conturi, banii chiar ajung la sfintii parinti? Sa-ti ajunga un acatist la Athos este chiar o onoare pe care Dzeu ti-o face si nu cred ca o face asa usor. Asa cum drumul pe jos e greu pana la o chilie, asa si acatistul ajunge greu. Ar fi pacat ca cineva sa trimita cu mult drag bani pentru dragii calugari athoniti, iar banii sa ajunga prin alte conturi. Puteti sa ne asigurati ca acea adresa este a unui calugar si ca banii pusi in acel cont chiar ajung la o sfanta asezare athonita? Lumea e plina de minciuni si ecscrocherii, si eu as putea face un site cu un cont si cateva poze si sa spun ca sunt calugarul x de la athos si sa cer bani si nimeni dintre cei ca mine de exemplu nu ar putea sti al cui este contul de fapt, caci cum spuneam, calugarii traiesc in izolare si nu putem verifica daca ei sunt si nici nu-i vedem la „stirile de la ora 5”.
  Mie daca un calugar athonit mi-ar primi banii, atat putini cati ii am, mi-ar face o onoare si ar fi o mare bucurie, si nu i-as cere nimic in schimb.
  Rog sa nu se inteleaga ca as suspecta de minciuni sau ecscrocherii acest site, in niciun caz, intreb doar daca aveti certitudinea ca acele conturi sunt ale athonitilor romani.
  Va multumesc mult pentru raspuns.

  • Va inteleg rezerva, dar nu aveti motive intemeiate de data asta. Numarul de telefon de mai sus este de la Chilia Bunavestire – Schitul Lacu. Parintele Staret Stefan Nutescu este arhicunoscut in mediul ortodox pentru multele traduceri si editari pe care le face si le publica la Editura sa, Evanghelismos. Numarul de cont este deschis pe numele sfintiei sale si va poate confirma si persoana de la ghiseul BCR.
   Sigur ca exista telefonie in Muntele Athos si cu exceptia chiliilor izolate, din zona pustniceasca, schituri si manastirile au trebuinta de telefon/internet pentru orice problema, urgenta, rezervari de cazare, facilitatea vizelor de intrare in Munte. Accesul nu este chiar atat de dificil precum spuneti (va poate confirma orice pelerin), cu exceptia zonei pustnicesti (Karoulia, Katounakia, Agia Anna, Kavsokalivia). Intre manastiri si schituri este drum obisnuit de tara care poate fi parcurs lejer pe jos sau cu un maxi-taxi local. Intre Karyes si portul Dafni circula chiar un autobuz.

  • Este real tot ,eu am fost acum o luna acolo si am dormit la această chilie…Slujbele se fac de trei ori pe 24 de ore,dimineața de la 5 la 7,amiaza de la 6 la 7 și seara de la 11 la 1…..🙏🙏🙏

 5. Buna ziua am si eu o intrebare , scrisoarea cum o fac ? Recomandata sau? Mama imi tot spune ca trimit degeaba ca nu o sa ajunga ca nu are cum ca trebuie recomandata . imi puteti spune va rog frumos cum trebuie s-o fac sa si ajunga ? Multumesc , Doamne Ajuta!

 6. Cum putem dona pt un pomelnic din Londra?

 7. Pentru pomelnice și acatiste,spre a fi citite de sfinții părinți,se cere o anumita suma de bani,fiecare enorias da cât are posibilitatea sau se citesc și gratuit? Cum se procedează?

 1. Pingback: Celor ce ne întreabă cum să trimită pomelnice la Muntele Athos | Sfântul Munte Athos

 2. Pingback: Părintele Pimen Vlad, Starețul Chiliei Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Schitul Lacu, Muntele Athos | Sfântul Munte Athos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: