Filmul documentar despre viața Sfântului Iosif Isihastul disponibil integral, online – în limba română

UPDATE!

Documentarul despre viața Sfântului Iosif Isihastul realizat de Sfânta Mare Mănăstire Vatopedi, cu Jonathan Jackson în rol principal, este de acum disponibil online în LIMBA ROMÂNĂ!

POSTAREA INIȚIALĂ cu câteva precizări

În luna ianuarie 2020 anunțam faptul că actorul american Jonathan Jackson, câștigător a 5 premii Emmy, botezat ortodox în urmă cu aproape 8 ani, a jucat rolul principal într-un film documentar despre viața Sfântului Iosif Isihastul. La acel moment era disponibil publicului doar un trailer al acestui documentar (inclus la linkul de mai sus).

Pe data de 20 mai 2020, ne-a parvenit un anunț care ne preciza că filmul integral poate fi vizionat online, la liber, pentru 48 de ore, dar în fapt a fost vorba de vizionare pentru doar 24 ore, de pe 21 mai ora 9.00 am până a doua zi, 22 mai, la 9.00 am. După aceste zile, filmul a devenit disponibil și pe Youtube, iar noi am făcut cunoscut acest lucru prin update-ul de început (inițial versiunea subtitrată în limba engleză, iar mai apoi am înlocuit cu versiunea subtitrată în limba română).

Anunțul în limba engleză legat de vizionarea online preciza printre altele că documentarul despre viața Sfântului Iosif Isihastul a primit 5 premii la London Greek Film Festival 2020.

Documentarul este realizat de Sfânta Mare Mănăstire Vatopedi în 2019 și durează 63 min.

Foto sus: Jonathan Jackson a oferit unul din premiile sale Emmy Mănăstirii Vatopedi, în cinstea Maicii Domnului (2018) / foto jos: Jonathan Jackson în rolul lui Gheron Iosif Isihastul.

Posted on 20 mai 2020, in 02. Mănăstirea Vatopedi, Audio / Video, Știri / Anunțuri, Iosif Isihastul and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 27 comentarii.

 1. Va mulțumim ptr acest film . Doamne ajuta ..

 2. Hristos A înviat 🙏
  Documentarul nu este tradus și în limba română?

 3. Crinela-Luminita

  Mulțumim mult. Mulți sunt chemați dar putini aleși. Însă se poate. Acesta este drumul pe care trebuie sa-l urmam, drumul sfințeniei. Doar asa ne putem apropia de lumina Sfintei Treimi. Prin înmulțirea iubirii divine exprimate prin gânduri, vorbe si fapte bune ne îndeplinim rolul existentei noastre. Va rugam sa comunicați recunoștință noastră vrednicilor părinți ai Muntelui Athos. Un gand special ii transmitem părintelui stareț Efrem al mânăstirii Vatopedi precum si tuturor părinților romani din Muntele Împărătesei noastre: Preasfântă si Preacurata Fecioara Maria. Dumnezeu sa ne ajute!

 4. Hristos a înviat! De ce nu mai este filmul disponibil și astăzi?

  • Din păcate au modificat perioada. A fost la liber doar 24 ore, până astăzi la ora 9 am.
   TIME CORRECTION –
   The documentary will run for 24 hrs only from 21st May 9am until 9am the next day (22nd May) – GREEK TIME !!!
   No password is required to access the link.

 5. Nu se poate vedea…

 6. Petre Monica

  Buna ziua, cineva care a reusit sa descarce filmul, poate sa-l trimita catre cei care nu au reusit in cele 24 de ore ? Multumesc !

 7. HRISTOS A ÎNVIAT! Cei care doriţi, puteţi decărca filmul de la aceast link timp de 6 zile: https://we.tl/t-wGlxOCS2NC

 8. Hristos a înviat!
  Am făcut update postării. De acum filmul poate fi vizionat integral, online.

 9. Ciobanu Mihai

  Doamne ajuta! Vă rog dacă se poate să-mi trimiteți și mie documentarul nu am reușit să-l vad în perioada oferita. Merg anual la Vatopedi am și un frate care este călugăr la Vatopedi. Mulțumesc!

 10. Buna seara, oare ma poate ajuta cineva cu un link unde sa pot vedea filmul eventual cu subtitrat. multumesc frumos

 11. imi poate trimite și mie cineva filmul cu Iosif Isihastul prin web transfer pe email: iulian_grig2010@yahoo.com vă mulțumesc ! Doamne ajută!

 12. Petru Balaita

  l-am încărcat pe we transfer (https://we.tl/t-ULMl0t9Ays)

 13. Petru Balaita

  pentru o saptamana se gaseste la urmatoarea adresa https://we.tl/t-ULMl0t9Ays

 14. Filmul a reapărut pe YouTube cu subtitrare în limba rusă (în română încă nu):

 15. Mitrita Tabacaru

  Doamne ajuta.Cu foarte mare și multa munca,stăruință și incredere,mă rog Domnului Dumnezeului nostru,în lumea plina de păcate , sufocantă, plina de răutate,oare de ce sunt eu așa:celui care ii fac bine aud doar vorbe urite.
  Cu dragostea și respect pentru toți sfinții care s- au jertfit pentru noi creștinii și se roagă pentru noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: