Monahul Moise Aghioritul – Prăznuirea Crăciunului în Sfântul Munte (video, cu subtitrare în limba română)

Monahul Moise Aghioritul – Prăznuirea Crăciunului în Sfântul Munte (video, cu subtitrare în limba română).

Scurtă biografie a Părintelui Moise Aghioritul: Monahul Moise s-a născut în Atena, în 1952. A fost monah în Sfântul Munte peste 35 de ani. S-a ocupat cu aghiografia (vieţile sfinţilor), poezia, critica şi redactarea. Este autorul a 52 de cărţi şi a peste o mie de articole. Multe din lucrările lui au fost traduse în alte limbi, primind premii. A ţinut mute conferinţe, fiind invitat de mitropolii, universităţi şi diverse organizaţii, atât în Grecia, cât şi în străinătate. A fost referent în cadrul a peste 80 de congrese. A fost secretar şef al Sfintei Chinotite a Sfântului Munte. A fost redactor şef al periodicului aghiorit Protaton. Timp de peste 25 de ani a fost Starețul Caliviei Sfântului Ioan Hrisostom, ţinând de Schitul Sfântului Pantelimon al Cutlumuşului. Este considerat ca fiind cel mai prolific scriitor aghiorit contemporan. A plecat la Domnul pe 1 iunie 2014 din cauza unor afecțiuni cronice ale ficatului.

Pe același subiect recomandăm:

Darurile magilor de la Mănăstirea athonită Sfântul Pavel, documentar rusesc cu subtitrare în limba romană

Posted on 18 decembrie 2018, in Audio / Video, Schitul Sfântul Pantelimon and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

 1. de cand a inceput sa se ” inlocuiasca” numirea ortodoxa
  ” Nasterea Domnului Iisus”, cu ” craciunul”?
  ca deja in lumea nebuna nu se mai sarbatoreste Nasterea lui Iisus ci craciunul distractiv cu impodobire de brad si chestii de astea ne la locul lor!
  as vrea sa intrebatii parintii din Athos ce parere au despre faptul ca a intrat si in Biserici impodobirea brazilor si luminite artizanale. este aceasta o practica crestina?
  ce legatura are bradu cu Nasterea Domnului?
  ca io n-am gasit nici in Evanghelie despre vreun copac nici la Sf. Ioan Damaschin sau alti vechi Sf. Parinti.
  eu ma tem ca e ceva paganesc si dracesc care sub chipul evlaviei sa se treaca incet incet de la a pomenii Numele Mantuitorului cu ceva lumesc. se da uitare de Numele Iisus, asa cum urmareste satana si a cam reusit in lume!

 2. Are dreptate fratele Ciprian. Insa din pacate,aceasta directie in care merg lucrurile nu poate fi oprita,evitata. Poate…..POATE doar usor incetinita. Asa ca totul se reduce tot la fiecare individ in parte – cine stie sa inteleaga asta si sa se fereasca pe el insusi si sa se mentina pe cale.

  Lui Iisus Hristos i se cuvine toata cinstea,slava si inchinaciunea dimpreuna cu Parintelui Sau Celui Fara de Inceput si cu Preasfantului si Bunului si De Viata Facatorului Sau Duh,in cer si pe pamant,acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: