Pelerinaj la Muntele Athos (22 – 27 iulie 2024). [Îmbarcare din Sibiu, Rm. Vâlcea, Pitești, București, Giurgiu]

Pelerinajul este organizat sub egida Asociației Culturale Karyes, organizație non-profit, ce are ca scop principal promovarea valorilor spirituale ale Sfântului Munte Athos (Agion Oros)

🔹 Luni, 22 Iulie 2024 (ziua 1): Plecare din Sibiu (ora 5.00) spre Rm. Vâlcea – Pitești – București (aprox. 9.00) – Giurgiu – Plevna – Sofia – Kulata – Serres – Stavros (cazare în camere cu mai multe paturi).

🔹 Marți, 23 Iulie 2024 (ziua 2): Plecare matinală spre Ouranoupoli. Ridicarea vizelor și îmbarcare pe ferryboat până la Mănăstirea Dochiariu (închinare la Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare – Gorgoepikoos). Drumeție 40 min până la Mănăstirea Xenofont (închinare la Icoana Maicii Domnului Odighitria, cea care a venit în chip minunat de la Vatopedi în 1730 și la celelalte odoare ale mănăstirii). Plecare cu microbuz spre Chilia Sfântul Nicolae – Kapsala (participare la slujbe / cazare).

🔹Miercuri, 24 Iulie 2024 (ziua 3): Kapsala. Se închiriază un microbuz local pentru 6-7 ore pentru a vizita: Mănăstirea Vatopedi (închinare la cele șapte icoane făcătoare de minuni și la celelalte odoare ale mănăstirii) – Schitul Sfântul Prooroc Ilie (închinare în kiriakon, icoana Maicii Domnului – Înlăcrimata și alte odoare) – Mănăstirea Pantokrator (închinare la icoana Maicii Domnului – Gherontissa și la alte odoare ale mănăstirii) – Mănăstirea Stavronikita (închinare la odoarele mănăstirii) – Mănăstirea Iviron (închinare la icoana făcătoare de minuni Portărița, izvorul Maicii Domnului) – Mănăstirea Sfântul Pavel. Închinare la darurile magilor, la lemnul Cinstitei Cruci și la celelalte odoare ale mănăstirii. Drumeție de o oră și ceva până la Schitul Sfânta Ana. Închinare la Icoana făcătoare de minuni a Sfintei Ana și la moaștele ei – partea de jos a piciorului stâng. Schitul Sfânta Ana (participare la slujbe / cazare).
*este posibil ca vreun obiectiv din programul de închinare să nu se atingă dacă se zăbovește prea mult la unele mănăstiri sau schituri, grupul fiind condiționat să ajungă în timp util la Schitul Sfânta Ana pentru cazare. Grupul va decide de comun acord cu ghidul dacă se vor vizita alte mănăstiri.

🔹Joi, 25 Iulie 2024 (ziua 4): Schitul Sfânta Ana. *O parte din pelerinii înscriși și-au exprimat dorința de urca pe Vârful Athonului. Aceștia, foarte devreme, vor pleca spre Chilia Panaghia (1500 m). Odihnă. Iar apoi urcare pe Vârful Athonului (2033 m). Drumul spre vârf (dinspre Schitul Sfânta Ana) durează aproximativ 4-5 ore şi necesită o condiţie fizică deosebită. Pelerinii trebuie să aibă cu ei mâncare pentru o zi (fără carne!), izopren, lanternă, sac de dormit şi îmbrăcăminte groasă (ziua e cald, ca peste tot în Athos, dar noaptea se lasă rece, aprox 5-8 grade). Este preferabil să aveți echipament de munte – bocanci sau încălțăminte rezistentă, eventual cu crampoane.
Coborâre de pe Vf. Athonului la Schitul Sfânta Ana. Drumeție până la Nea Skiti (Noul Schit). Închinare la mormântul Sfântului Iosif Isihastul, marele nevoitor athonit. Nea Skiti (Noul Schit) (participare la slujbe / cazare).
* Cei care nu vor urca pe Vârful Athonului, vor rămâne la Sfânta Ana peste zi sau vor coborî în apropiere, la Noul Schit, la ultima cazare a pelerinajului.

🔹Vineri, 26 Iulie 2024 (ziua 5): Nea Skiti (Noul Schit). Coborâre în arsanaua Schitului. Plecare cu ferryboat-ul până în Portul Dafni. Îmbarcare pe ferryboat pentru Ouranoupoli. Plecare spre Tesalonic. Vizitarea Bisericii Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir – închinare la moaștele Sf. M. Mc. Dimitrie și Sf. Anisia. Plecare spre România.

🔹 Sâmbătă, 27 Iulie 2024 (ziua 6): București – Pitești – Rm. Vâlcea – Sibiu (în cursul dimineții, în funcție de trafic).

💥 Preț: 400 euro [include: transport din țară până la Ouranoupoli și retur, o cazare la Stavros + ferryboaturile dus – întors + transportul local în Sfântul Munte cu maxi-taxi-uri în regim de taxi]. Prețul nu include plata diamonitirionului (viza de intrare în Sfântul Munte): 25 euro pentru mireni, respectiv 10 euro pentru preoți, monahi și minori.

💥 Ghid preot!

❗❗❗ Pentru înscrieri și orice alte detalii – tel: 0740.050.735 sau mail: sfantulmunteathos@yahoo.com

în Hristos Domnul,
Laurențiu Dumitru
Președinte al 
Asociației Culturale Karyes / Editor Blogul Sfântul Munte Athos

Îmbarcare din Sibiu – Rm. Vâlcea – Pitești – Bucureşti – Giurgiu / Însoțitor de grup (preot) din partea Asociației / Transportul din ţară până în Ouranopoli se face cu un Ford Transit Custom, Renault Trafic, Mercedes Sprinter sau Opel Vivaro, 8+1 locuri, aer condiţionat / Două mese pe zi şi cazare (3 nopţi) în mănăstirile din Sfântul Munte / Programul pelerinajului poate suferi unele modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sfântul Munte, a disponibilității microbuzelor locale și a condițiile climaterice (care pot amâna intrarea sau ieșirea din Sf. Munte)! / Este posibil ca în programul de închinare al pelerinajului să fie vreun loc unde din obiective pricini (ex. odihna monahilor) să nu ne putem închina în biserică.

Vă rugăm să dați mai departe celor pe care-i știți interesați! Mulțumim. Doamne, ajută!📿

DATELE PELERINAJELOR NOASTRE LA SFÂNTUL MUNTE ATHOS: https://sfantulmunteathos.wordpress.com/pelerinaje-in-athos/

Posted on 19 iunie 2024, in Știri / Anunțuri, Pelerinaje la Muntele Athos and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.