Monahii de pe Muntele Athos se tem de un amestec extern în treburile mănăstirilor athonite [up-date]

Karyes. Sf. Kinotita (5)Monahii din Athos se tem de un amestec extern în treburile mănăstirilor din Sfântul Munte, în urma informaţiilor apărute în presa elenă, conform cărora guvernul Germaniei ar fi pus ochii pe tezaurul lăcaşurilor athonite, scrie site-ul agionoros.ru.

O delegaţie din Sfântul Munte şi-a exprimat deja îngrijorarea în legătură cu aceste informaţii în cadrul unei întâlniri avute cu premierul grec Antonis Samaras. Şeful Guvernului de la Atena a declarat că nu există semne de îngrijorare în acest sens, dar a dat asigurări că se va lămuri asupra acestei probleme, adaugă site-ul în limba rusă, conţinând materiale despre Balcani şi Sfântul Munte Athos.

Îngrijorarea monahilor, scrie în continuare sursa citată, este legată de informaţiile apărute în presa elenă, în special în ziarul „Grecia mâine”, conform cărora Germania deţine un inventar detaliat al proprietăţilor şi imagini fotografice cu tezaurul mănăstirilor athonite din timpul ocupaţiei germane a Athosului în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Acum, aceste valori materiale ar putea fi folosite drept compensaţie pentru datoriile mănăstirilor athonite, acumulate din taxele impuse şi care nu au putut fi plătite. De amintit că, în urmă cu câţiva ani, Guvernul Greciei a decis, în cadrul măsurilor anticriză impuse de creditorii internaţionali, taxarea proprietăţilor imobiliare monastice athonite din afara peninsulei Athos. Comunitatea monahală a explicat încă de atunci că astfel de măsuri încalcă statutul special al Sfântului Munte, subliniind în acelaşi timp că proprietăţile lor reprezintă o sursă de venit pentru întreţinerea mănăstirilor şi pentru primirea a mii de pelerini anual.

În cadrul întâlnirii cu premierul grec, monahii din Athos şi-au exprimat de asemenea îngrijorarea în legătură cu informaţiile potrivit cărora Guvernul grec intenţionează să invite mai mulţi oameni politici, cu ocazia ceremoniilor legate de împlinirea a 90 de ani de când Athosul a intrat sub administrarea Greciei (sub titlul de teritoriu sub mandat prin Conferinţa de la Lausanne din 1923, n. red). Printre invitaţi ar figura preşedintele SUA, Barack Obama, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şefii marilor puteri occidentale. În timpul întrevederii avute cu şeful Guvernului de la Atena, delegaţia athonită a ţinut să amintească premierului Samaras că Sfântul Munte nu este un loc pentru astfel de sărbători fastuoase şi evenimente mondene. Mai mult, monahii au ţinut să atragă atenţia că vizita politicienilor va presupune o invazie a sute de reprezentanţi ai structurilor de forţă, ceea ce, în mod inevitabil, va crea greutăţi atât pentru comunitatea din Sfântul Munte, cât şi pentru pelerini.

Sursa: qmagazine.ro

Vezi şi „Οχι” του Αγίου Όρους στον Μπαράκ Ομπάμα; / „Nu” la Muntele Athos pentru Barack Obama? (articol în limba greacă)

SS Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic şi Barack Obama, Preşedintele SUA

SS Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic şi Barack Obama, Preşedintele SUA

Posted on 21 august 2013, in Știri / Anunțuri and tagged , . Bookmark the permalink. 13 comentarii.

 1. Nu cred ca se vor lua în seama cerinţele Kinotitei… Dar puterea Mântuitorului Hristos şi a Maicii Sale e mare!!! Masoneria caută să distrugă monahismul ortodox. Mila Maicii Domnului…

 2. clau489@yahoo.com

  Va multumesc din suflet pt toate informatiile pe care le primesc! Bucurii!
  Trimis de pe smartphone-ul meu BlackBerry® de la Orange!

 3. Satana urla ca un leu impotriva adevaratei credinte care este Ortodoxia, iata ca diavolii de masoni antihristii vor sa distruga Sfantul Munte, dar Domnul Iisus si Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu ii va orbi si nimici pe dracii din occident.

 4. trebuie sa fim uniti si alaturi de monahi din muntele athos,toti ortodocsi din lume.sane rugam maici domnului si domnului si dumnezeului nostru iisus hristos, petru a -n piedica acest lucru. muntele athos este gradina maici domnului si nu va ingadui acest lucru.

 5. Cita indrazneala in aceasta insistenta diabolica de a insinua-chiar si cu de-a sila,mintind -a papei si ereticilor&ateii occidentali!!Josnici.Se vede ca nu-si dau seama ca nu cistiga nimic.Dimpotriva.Pai, pe Maica Domnului incearca ei sa o …,,forteze” sa-i accepte in halul in care sint?!Dumnezeu sa le dea intelepciune-dar ei nu sint de acord cu Dumnezeu.Ei sint de acord cu strainul.Ce-o fi in mintea lor de nu pricep nimic;dar ce-o fi in mintea patriarhului ecumenic sau a ierarhilor ortodocsi ecumenisti?!
  Bunica mea,o taranca analfabeta ,nascuta la inceputul celuilalt secol,nu-i puteai vorbi despre rugaciune cu catolicii.Sau casatorii cu ei.Doamne fereste!Era lepadare de Hristos,calcarea sfintei Cruci,pierderea mintuirii.Asa gindeau toti taranii ,atunci.Pentru ea ,ei erau ,,iritici”.Bunicul spunea-,,Fiecare in legea lui.”Asa spuneau batrinii,adevaratii pastratori ai credintei ortodoxe,ai traditiilor,ai limbii stramosesti.Nici razboiele,nici foametea,nici comunistii ,nici saracia si bolile nu le-a smintit identitatea.Daca asta erau asta ramineau.Asa a ramas poporu lortodox in toata istoria.Si pentru asta a rezistat.
  Sa fim alaturi de parintii Sfintului Munte-ultimul adevarat si curat reazim al Ortodoxiei.

 6. Dupa ce aproape toate manastirile mari din Athos au primit milioane de euro de la UE si alte organisme internationale, pe care le infiereaza ca ar fi instrumente oculte, masonice, etc, acum s-au trezit ca ar putea sa intervina in treburile lor interne. Evident ca vor sa intervina si o sa o faca, ca au si justificare acum. Nu exista bani dati pe degeaba. Ma mir cum le-a scapat un aspect atat de evident parintilor de acolo!

 1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (22.08.2013): LEPRA LOVESTE DIN NOU. Predici tari – Parintii MIHAI VALICA si MIHAI ANDREI ALDEA. Monahii din Sfantul Munte Athos se tem | Saccsiv's Weblog

 2. Pingback: 160) Mesaj răsunător al Sfintei Chinotite a Sfântului Munte către Fanar și către Papă | Graiul Ortodox

 3. Pingback: NapocaNews – Monahii de pe Muntele Athos se tem de un amestec extern în treburile mănăstirilor athonite

 4. Pingback: Comunicatul istoric al dublei Sinaxe a reprezentanților și egumenilor celor 20 de Sfinte Mănăstiri | SANTINELA ORTODOXA

 5. Pingback: Mesaj răsunător al Sfintei Chinotite împotriva vizitei papei în Sfântul Munte. Germania a pus ochii pe tezaurul athoniților - † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

 6. Pingback: Monahii de pe Muntele Athos se tem de un amestec extern în treburile mănăstirilor athonite . – Rezistența Creștină

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: