O candelă de la Schitul „Sfânta Ana” se mişcă în CRUCE de două zile [up-date]

Sf. Ana, Icoana de la Agia Anna Skiti

De câteva zile o știre legată de Muntele Athos se transmite cu viteză uluitoare. Publicată inițial de Romfea.gr, ea a fost grabnic tradusă în mai multe limbi, inclusiv în limba română, fiind preluată de nenumărate site-uri și bloguri ortodoxe, dar și laice. 

Athoniţii sunt foarte gânditori în ultimele 48 de ore în urma minunatului eveniment ce are loc în Schitul „Sfânta Ana” de la Muntele Athos.

O adevărată minune se petrece în faţa ochilor călugărilor şi pelerinilor care vin la Schitul Sfânta Ana din Muntele Athos – o candelă mare ce se află în faţa Uşilor Împărăteşti din Biserica schitului se mişcă continuu în formă de cruce din dimineaţa zilei de 12 aprilie, scrie agionoros.ru. Într-o convorbire pe care a avut-o un monah din schit cu Romfea.gr ne-a informat că deja de două zile candela, care se află înaintea Uşilor Împărăteşti din Biserica mare a Sfintei Ana se mişcă în formă de cruce. La întrebarea dacă în acest moment se întâmplă acest lucru, a subliniat: „Nu pot să explic asta, dar dacă veţi vedea aşa ceva este cutremurător”.

Potrivit agionoros.ru, în aceste zile ar urma să aibă loc o întrunire specială a Sfintei Chinotite (Consiliul de conducere al Sfântului Munte Athos format din toţi reprezentanţii celor 20 de mănăstiri din Sfântul Munte) pentru a da o interpretare minunii ce se petrece la Schitul Sfânta Ana. Schitul se află pe teritoriul Mănăstirii Marea Lavră, cea dintâi aşezare chinovială din Athos.

Foto: Sf. Ana, Icoana făcătoare de minuni de la Agia Anna Skiti

UP-DATE (18 aprilie):

O știre transmisă joi, 18 aprilie 2013, de agerpres, vine cu informații noi despre minunea de la Aghia Anna Skiti care… s-a repetat!!!

Minunea care s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute în faţa ochilor călugărilor şi pelerinilor veniţi la Schitul ”Sfânta Ana” din Muntele Athos – când o candelă mare din Biserica principală a schitului a început să se mişte în formă de cruce în dimineaţa zilei de 12 aprilie – s-a repetat. Prima dată, mişcarea candelei, inexplicabilă din punct de vedere al legilor fizicii, a durat timp de 30 de ore, iar a doua oară s-a întâmplat sâmbătă seara /13 aprilie/, timp de două ore, scrie joi agionoros.ru, pe baza informaţiilor obţinute de la monahi ai schitului.

Candela se află în faţa Sfintei Mahrame a Domnului, icoana nefăcută de mână a Sfintei Feţe a lui Hristos /gr. Mandilion/, după cum precizează site-ul în limba rusă cu informaţii din Sfântul Munte. Mai multe mijloace de informare elene au scris anterior că ar exista o tradiţie, potrivit căreia dacă această candelă se mişcă în zile de sărbătoare ea prevesteşte evenimente fericite, iar dacă se mişcă în zile lucrătoare /cum a fost cea de 12 aprilie şi cea de 13 aprilie/ este un semn al venirii unor mari nenorociri şi încercări.

Monahii de la Schitul ”Sfânta Ana” nu consideră însă că trebuie făcute astfel de presupuneri în legătură cu minunea văzută la biserica lor, îndemnând oamenii la rugăciune. ”Numai Dumnezeu ştie ce se va întâmpla. Nu trebuie să facem presupuneri şi să cădem în deznădejde, ci să ne rugăm”, a spus unul din călugării schitului, citat de agionoros.ru.

Posted on 15 aprilie 2013, in Știri / Anunțuri, Schitul Sfânta Ana and tagged , , . Bookmark the permalink. 9 comentarii.

  1. Doamne ajuta!
    Va rog sa ne tineti la curent cu rezultatul intrunirii!
    Ce minune!!

  2. Bunul Iisus Hristos este cu noi ! AMIN !

  3. „Nu pot să explic asta, dar dacă veţi vedea aşa ceva este cutremurător”….cum zicea monahul citat.

    Primind si eu (prin subscriere) vestea inca ma cutremur…si inca astept cu oarece infrigurare de la cine are bunavointa sa ne transmita…cam ce s-a comunicat de la Intrunirea Speciala a Sfintei Chinotite (ca o interpretare minunii).

  4. Este un semn că există o singură cruce și un singur Paște.Li s-a sugerat înainte cu aproximativ același nr. de zile înainte de Paștele pe stil vechi,cu cele până la cel pe stil nou,că rânduiala stilului vechi de la Athos și Rusia nu este voia Sa.

  1. Pingback: albastru de … | albastru de...

  2. Pingback: O candelă de la Schitul “Sfânta Ana” se mişcă în CRUCE de două zile | CĂLĂUZĂ ORTODOXĂ

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.