Veste bună! Racla cu mâna caldă a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena revine în România după 6 ani cu prilejul sfințirii bisericii Mănăstirii Pantocrator, Drăgănești – Vlașca (Teleorman)

Mâna caldă a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena revine în România după 6 ani!

Anul acesta Mănăstirea Pantocrator (Drăgănești – Vlașca Teleorman) împlinește 10 ani de la înființare. Bucuria este sporită prin faptul că biserica cea mare a mănăstirii, începută în anul 2015, a fost finalizată. Duminică, 26 septembrie, va avea loc slujba de târnosire a bisericii celei noi cu hramurile Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfintele Mironosițe. Slujba târnosirii va fi oficiată de un sobor de ierarhi din Patriarhia Ortodoxă Română și din Biserica Ortodoxă a Greciei. Cu prilejul acestui moment deosebit pentru mănăstirea noastră va fi readusă mâna cea caldă a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena de la Mănăstirea Simonopetra din Sfântul Munte Athos de către o delegație de monahi condusă de Arhimandritul Elisei, starețul acestei mănăstiri. Mâna Sfintei a mai fost adusă în mănăstirea noastră acum 6 ani, când am început lucrările de construcție a bisericii celei mari, de aceea ne-am dorit ca ea să fie readusă acum la târnosirea bisericii, care este văzută de noi ca o adevărată minune a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, pentru ca Sfânta să binecuvinteze tot ce s-a realizat aici în cinstea ei.

De asemenea, pentru bucuria credincioșilor, va fi adusă și mâna Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir care se găsește la Mitropolia din Veria și care va fi adusă de IPS Părinte Panteleimon, Mitropolit al Veriei. Sfintele moaște vor ajunge în Mănăstirea Pantocrator în seara zilei de vineri, 24 septembrie la orele 18 când vor fi întâmpinate și așezate spre închinarea credincioșilor. De la orele 21, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu, Paraclisul Sfintei Maria Magdalena și Sfânta Liturghie. Întreaga noapte sfintele moaște vor fi așezate pentru închinare. Sâmbătă dimineața, de la ora 9 va fi oficiată Sfânta Liturghie pentru pelerinii care vor veni să se închine sfintelor moaște, iar seara la orele 18 va fi oficiată slujba vecerniei cu litia în cinstea Sfântului Ioan Evanghelistul.

Duminică la ora 8, soborul de ierarhi va oficia slujba târnosirii bisericii celei mari, la finalul căreia credincioșii, bărbați și femei, vor putea trece prin sfântul altar. În acest timp, Sfânta Liturghie va fi oficiată la altarul de vară al mănăstirii. Menționăm faptul că perioada de închinare în sfântul altar a fost prelungită până vineri, 1 octombrie, pentru a se evita aglomerația și pentru ca să poată ajunge toți cei care doresc să ia parte la acest deosebit moment. Sfintele moaște se vor găsi în mănăstirea noastră până luni, 27 septembrie, la prânz. Îi așteptăm cu bucurie pe toți credincioșii care doresc să primească binecuvântare, atât de la Sfânta Mironosiță Maria Magdalena cât și de la Sfântul și Marele Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir, îi așteptăm să se atingă de mâna cea caldă și izvorâtoare de mir a Sfintei Mironosițe care L-a atins pe Domnul în dimineața Învierii. Sfânta să ne dăruiască tuturor pace, vindecare și bucuria de a-L întâlni pe Domnul Învierii. Amin!

Posted on 23 septembrie 2021, in 13. Mănăstirea Simonopetra, Elisei Simonopetritul, Știri / Anunțuri and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 7 comentarii.

 1. Doamne Ajuta-i și pe romani! Cu ajutorul bunului Dumnezeu poate ajungeți și la Constanța cu Sfintele Moaste sa se poată închina și alti români nu numai oltenii.

 2. Doamne ajuta-ne :Iulian-Sebastian, Ioana Alecia-Anemarie, Georgiana Claudia, Elena, Ioan.Amin.
  Din păcate, nu ma aflu în România si mi-aș dorii sa ne pomeniti la sfintele slujbe, dacă se poate !Mulțumesc frumos !

 3. Doamne Ajuta!
  Slava Bunului Dumnezeu ,aseara am ajuns si eu nevrednica sa ma rog la Mana Sfintei Mironosite Maria Magdalena de la Man Simonopetra aduse la Manastirea Pantocrator.
  Multumesc Bunului Dumnezeu pentru aceasta bucurie pe care mi-a trimis-o.
  Prea Sfinta Mironosita Maria Magdalena roaga-te pentru noi nevrednicii si ajuta-ne sa ne ridicam din groapa in care suntem noi ticalosii si pacatosii :Ovidiu Marius,Ofelia Georgeta,Ruxandra Ioana,MarinaAlexandra,Eleonora,Andrei,Alina,Mihnea Octavian copil bolnav,Tiberiu -Casian ,Elena cu Ionel si familia si pentru toti care vin si iti cer ajutor fiecare dupa numele lor.
  Ajuta-ne si nu ne lasa
  Miluieste-ne si ne mMantuieste!
  AMIN!

 4. Foarte bine ca cei de la manastirea Draganesti aduc moaste ale Sfintilor spre inchinare.Ne bucuram si noi cei ce suntem mai departe si ne inchinam cu sufletul LOR. SF.MARIA MAGDALENA ESTE UN EXEMPLU DE CURAJ SI DEMINITATE IN FATA ISPITELOR LUMESTI. SFANTA MARIA SA NE AJUTE PE DRUMUL CRUCII !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: