Starea de sănătate a Starețului Efrem este stabilă (up-date: Părintele Efrem a ieșit din spital)

Știindu-ne preocupați de viața aghiorită mai mulți frați și surori în Domnul ne-au întrebat detalii legat de starea de sănătate a Starețului Efrem Vatopedinul, în contextul în care pe rețelele de socializare au circulat în ultimale zile mai multe știri, unele liniștitoare, altele, deopotrivă, îngrijorătoare.

Agenția greacă Romfea.gr titra pe 28/05 că Starețul Efrem a fost internat la Spitalul Evanghelismos fiind diagnosticat cu Covid-19, având simptome ușoare. De asemenea, Romfea a publicat și un comunicat al Sfintei Mari Mănăsti Vatopedi, cu un mesaj asemănător celui postat de Părintelui Răzvan Ionescu de la Paris pe pagina sa de facebook.

„Pentru o examinare medicală preventivă. Părintele Stareț Gheronda Efrem a fost transferat la spitalul Evangelismos.
Vinerea trecută, 21 mai, Gheronda Efrem a fost diagnosticat pozitiv la testul COVID-19. Prin urmare și toți părinții mănăstirii au făcut teste repetate. Gheronda a rămas de îndată izolat sub supraveghere medicală continuând să aibă simptome ușoare. Starea sa de sănătate este stabilă, dar din rațiuni preventive, medicii i-au recomandat să meargă la spital pentru a fi supravegheat îndeaproape.
Din partea Sfintei Mari Mănăstiri Vatopedu,
Maica Domnului să vă acopere.
Cancelaria Sfintei Mănăstiri”

După acest moment au apărut știri cum că situația Părintelui Stareț Efrem s-ar fi agravat puțin prezentând oarece probleme respiratorii. Din corespondența unei surori din România cu Mănăstirea (de la care am primit printscreen spre încredințare) am aflat că miercuri, 2 iunie, Părintele Stareț Efrem „este încă în secție de terapia intensivă. A mâncat pentru prima dată astăzi o masă adecvată”.

Din mila Maicii Domnului, la acest moment starea de sănătate a Părintelui Stareț este stabilă. Nădăjduim ca prin rugăciunile tuturor, Gheronda Efrem să se întoarcă cât mai repede sănătos în Grădina Maicii Domnului, în mijlocul obștei vatopedine pe care cu vrednicie o păstorește!

LD.

UPDATE: 17.07.2021:

Veste bună! Starețul Efrem Vatopedinul a ieșit din spital

UPDATE 22.06.2021:
Evoluția sănătății Egumenului Efrem este stabilă și îmbunătățită
Potrivit medicilor săi, evoluția stării de sănătate a Părintelui Efrem este satisfăcătoare, după înrăutățirea din ultimele zile datorată șocului infecțios suferit de corpul său.
Părintele Efrem a fost supus unei traheostomii în această dimineață, marți, 22 iunie, și rămâne în unitatea de terapie intensivă.
Vă reamintim că starețul mănăstirii Vatoped fusese bolnav de Covid-19 și se afla în spitalul Evangelismos de vineri, 28 mai, în timp ce pe 4 iunie medicii au decis că trebuie să fie intubat.
Astăzi cursul său este caracterizat ca fiind îmbunătățit și stabil.

UPDATE 16.06.2021:
24 de ore critice pentru Egumenul Efrem – Deteriorarea sănătății sale
Starea de sănătate a Părintelui Efrem s-a deteriorat în ultimele câteva ore din cauza complicațiilor cauzate de infecțiile secției de terapie intensivă.
Conform informațiilor medicilor, Egumenul Sfintei Mănăstiri din Vatoped devreme din dimineața zilei de miercuri 16 iunie a prezentat o deteriorare pe care o combat cu medicamente puternice, luptându-se să-l restabilizeze.
Părintele se află în unitatea de terapie intensivă a spitalului „Buna Vestire” din 28 mai.
Orele care trec sunt critice pentru părintele spiritual a mii de ortodocși din întreaga lume și vă cerem rugăciunea tuturor (www.facebook.com/VatopediMonastery).

UPDATE 4.06.2021: 
În cursul zilei de vineri, 4 iunie, mai mulți apropiați ai mănăstirii Vatopedi, printre care Părintele Răzvan Ionescu de la Paris și Părintele Vasile Ioana de la București, au revenit cu mesaj pe fb cu îndemn la rugăciune pentru sănătatea Părintelui Stareț. La acest moment Părintele Efrem este intubat.

UPDATE 9.06.2021:
Pentru a 6-a zi consecutivă, Starețul Efrem este intubat în secția de Terapie intensivă de la Spitalul Evanghelismos din Atena, iar starea sa este acum caracterizată ca „stabilă și fără deteriorare”, conform medicilor săi. Starețul Efrem a fost internat la Evanghelismos la 28 mai într-o secție dedicată Covid-19, iar la 30 mai s-a considerat necesar transferul la secția de Terapie Intensivă. Pe 4 iunie, medicii au decis că trebuie să fie intubat din cauza unor complicații pe fondul unor alte afecțiuni mai vechi ale Părintelui Stareț. Cu toate acestea, în ciuda complicațiilor pe care le are, starea sa rămâne stabilă. (www.orthodoxianewsagency.gr)

Posted on 4 iunie 2021, in 02. Mănăstirea Vatopedi, Efrem Vatopedinul, Știri / Anunțuri and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 8 comentarii.

 1. Cornelia Ștefan

  Maicuta sfinta sa-l ajute, sa-i tamaduiasca boala.

  Trimis de pe iPhone‑ul meu

 2. BOROS MIHAELA

  Bunul Dumnezeu sa il intoarca sanatos la „oile” lui iar Maicuta Domnului si ingerii cei buni sa ii poarte de grija! Amin!!

 3. Slavă Domnului!
  Mulțumesc pentru acest mesaj încurajator!

 4. Constanta Surdulescu.

  Am aprins candela și va arde timp de o săptămână,rugandu-ma pentru starețului Efrem. Dumezeu și Maica Domnului sa-i ușureze suferinta .

 5. Mucenicie.
  Domnul îi pregătește și cununa muceniciei.
  Dar sufletul meu plînge de atîta nedreptate. Cîți ca el…

 6. ADRIANA CURCA

  Rugam din adancul inimii pe Domnul Hrisos sa il mai lase la noi pe Parintele Staret Efrem, multa nevoie avem de el, de sfaturile lui… Lumina Sfintei Invieri pe care am pastrat-o cu mare grija aprinsa de la Sfintele Sarbatori CU SIGURANTA va aprinde in fiinta lui puterea vietii, daruindu-i insanatosire si revenire grabnica . DOAMNE AJUTA !!!

 7. Anghelet Corina Lavinia

  Doamne ajuta! Care este starea sanatatii parintelui Efrem Vatopedinul? Maicuta Domnului sa-l ocroteasca si sa ni-l aduca mai repede acasa!

  • Doamne, ajută!
   Ultimul anunț oficial al mănăstirii Batopedi este datat 24 iunie la 13:53

   Astăzi Egumenul Efrem este stabil și puțin mai bine
   Starea de sănătate a Părintelui Efrem este stabilă, cu mici îmbunătățiri. După succesul operației de traheostomie la care a fost supus în dimineața zilei de marți, 22 iunie, rămâne în unitatea de terapie intensivă unde primește tratament medical la care răspunde conform așteptărilor.
   Evoluția sa lentă dar constantă creează din nou optimism reținut în cercul medicilor dar și în obștea mănăstirii care-l așteaptă pe Egumen să se întoarcă sănătos.
   Vă reamintim că Egumenul Efrem se îmbolnăvise de Covid-19 și se afla internat din 28 mai iar din 4 iunie a fost intubat la hotărârea medicilor. La destule zile după intubare și în timp ce starea lui se îmbunătățea constant, după spusele medicilor, a suferit o infecție care i-a pus viața în mare pericol pentru 3 zile la rând. A depășit criza datorită intervenției prompte a medicilor. Apoi a fost supus traheostomiei pentru a respira mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: