VIDEO: Ieromonahul Chiril Vatopedinul – Pocăința și adevăratul virus

Deși primește cu bucurie a spune cuvânt ziditor de suflet pelerinilor români care se închină în Lavra Vatopedului din Muntele Athos, înregistrări video sau audio cu părintele Chiril de la Vatopedi nu se prea găsesc.

Există obiceiul ca într-una din arsanalele mănăstirilor de pe coastă, un părinte aghiorit să urce pe câte un vapor de croazieră cu odoare ale mănăstirii aduse spre închinare. Un fel de mângâiere și binecuvântare athonită pentru femeile care nu se pot închina în Grădina Maicii Domnului. Într-un astfel de context, părintele Chiril, ținând în mâini racla cu Cinstitul Brâu al Maicii Domnului adusă special de la Vatopedi, spune pelerinilor, bărbați și femei, un cuvânt de întărire pentru vremurile de acum.

„Pocăința oamenilor schimbă planurile lui Dumnezeu… Nu e atât de mare problemă pandemia, ci e mai mare problemă faptul că oamenii s-au îndepărtat de Dumnezeu…”

Să avem folos din cuvântul Părintelui Chiril!

Posted on 6 octombrie 2020, in 02. Mănăstirea Vatopedi, Audio / Video, Brâul Maicii Domnului, Chiril Vatopedinul, Cuvinte duhovnicești, Maica Domnului and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 15 comentarii.

 1. Marian Gheorghe

  Doamne ajuta!

 2. Nu e cu binecuvantare. Bine ar fi sa l ștergeți.

  • E tardiv. Este public în foarte multe locuri. Circulă viral și pe whatsapp și pe fb. Inclusiv de contul fb al pr. Vasile Ioana, care apare în clip. A fost preluat de asemenea și de Gheronda Ștefan de la Lacu pe marturieathonita.ro .
   Oricum, nu l-am încărcat noi pe Youtube ca să-l ștergem.

   • Excepțional. Pr ieroschimonah Chiril e cel mai luminat duhovnic român din Sfântul munte Athos. Am avut sansa sa ma spovedesc si împărtășesc la sfinția sa la man.Vatoped. Sunt sigur că deja e la treapta sfinteniei!

 3. Video ul nu este accesibil!

 4. Astăzi 10 octombrie 2020 mi a transmis sa iau legătura și cu pr Vasile Ioana sa ștergem tot

  • Asa va începe prigoana Adevărului. Se va dori sa se șteargă tot adevarul, si Biblia si scrierile sfintilor Parinti ca sa poata sa fie mai usor manipulați oamenii. Si tu oare o sa accepti sa fii unealta lui Satan si sa ștergi cuvintele Sfinților?

   • Bogdan alexandru

    Doamne ajuta frate cosmin terog daca ma pori ajuta si pe mine sunt intr-o situatie foarte delicata sufar sin cauza lucrarilor diavolesti de foarte multi ani si vreau sa iau legatura cu parintele chiril momentan nu pot ajunge la dansul dar vrea sa iau legatura cu dansul dar nu stiu cu exactitate numele dansului si adresa manastiri vatopedu te rog daca esti bun si sti sa imi spui si mie adresa si numele sau un nr de tel multumesc mult.

 5. Doamne ajuta! Stiti daca si anul acesta vor cobori parintii aghioriti cu odoare ale mănăstirii spre închinare?. Se stie deja si perioada sau data exacta? Va multumesc!

  • Odată cu începerea sezonului estival, se fac croaziere pe lângă Sfântul Munte (la care participă și femeile). De fiecare dată părinții de la câte o mănăstire coboară cu odoare pentru închinare. Doamne, ajută!

   • Va multumesc din suflet pentru raspuns!
    Credeam ca parintii coboara doar de 1-2 ori pe an (asa intelesesem de la un prieten care a fost anul trecut).
    Am dori sa ajungem si noi (mai multe familii tinere) anul acesta in Grecia, probabil in mai sau iunie, pentru a ne inchina odoarelor aduse de parinti, sotii nostri urmand sa ramana pentru cateva zile in Sfantul Munte.
    Nu stiam cum si cand se organizeaza croazierele si de aceea voiam sa ma asigur ca mergem in data cand vom putea si noi, femeile, sa ne intalni cu parintii pentru a primi binecuvantare si pentru a ne inchina odoarelor aduse de dansii.
    Doamne ajuta!

 6. Va rog frumos, cum se poate lua legatura cu p Chiril altfel decat sa mergem in Sfântul Munte?
  Mulțumesc !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: