Desenele artistei Gabriela Mihăiță David pentru cartea Cuviosului Iosif Isihastul – „Mărturii ale experienței monahale” (Ed. Evanghelismos, 2016)

Desene de început de capitol executate în pix pentru cartea Cuviosului Iosif Isihastul – „Mărturii ale experienței monahale” – Editura Evanghelismos (2016), traducere a Părintelui Stareț Ștefan Nuțescu – Chilia Buna Vestire – Schitul Lacu, Sfântul Munte Athos. Cartea „Mărturii ale experienței monahale” se poate comanda online de la linkul: goo.gl/38z8Ft

Desenele acestea sunt rugăciunea mea pentru fratele meu, și m-am străduit să fie gata înainte de pomenirea de 40 de zile, așadar, au fost gata în 38 de zile, când i-am trimis părintelui de la Chilia Buna Vestire ultimul desen, adică într-o lună și aproximativ zece zile. A fost o stare de transă, ca o anestezie a sufletului, căci, altfel, durerea ar fi fost de nesuportat. Fratele meu era mai mic decât mine, dar sufletele noastre s-au comportat mereu ca și cum ar fi fost gemene. Așa simt și acum. Jumătate din sufletul meu este împreună cu fratele meu.“ – Gabriela Mihăiță David 

Doamna Gabriela Mihăiță David este violonistă la Filarmonica din Ploiești și artist plastic amator, ce impresionează prin simplitatea cumpătată și frumusețea delicată a ilustrațiilor lucrate într-o tehnica cu totul inedită – “tehnica desenului în pix” – cel mai adesea albastru, de aici și numele blogului Albastru de … mai departe. Mulțumim artistei pentru îngăduința de a prelua desenele dânsei pe blogul nostru dedicat iubitorilor Muntelui Athos.

Posted on 5 mai 2018, in Athosul văzut de artişti, Chilia Buna Vestire, Cărți, Iosif Isihastul and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 7 comentarii.

  1. Mulțumesc din tot sufletul!

  2. Silvia Zabarcencu

    Doamna GABRIELA MIHĂIȚĂ DAVID, binecuvântată de Dumnezeu cu trei mari daruri: violonistă, poetă, desenatoare, daruri pe care artista, sporindu-le, le dăruie la rândul său, fericind iubitorii de frumos. Privind portretele Sfinților din toate timpurile, realizate de Domnia Sa, ai sentimentul că, deseori, Harul parcă se pictează pe Sine și zăbovești în fața lor fericit, pătrunzându-te de clipa de iubire care „a stat în loc”.

    • Dragă și stimată Doamnă SILVIA ZĂBÂRCENCU, vă mulțumesc din suflet și vă îmbrățișez cu inima! Un așa comentariu, scris cu aripa îngerului, nu putea să fie decât al dumneavoastră, vă recunosc stilul generos, elegant, de scriitor dăruit de Bunul Dumnezeu, cu tot atât de multe daruri, condei de aur al conștiinței! Nici nu știți câtă bucurie mi-a făcut reîntâlnirea cu dumneavoastră, aici, pe valurile mării internetului! Măicuța Domnului să vă aibă în pază mereu!

  1. Pingback: A apărut cartea „Mărturii ale experienței monahale” a Cuviosului Iosif Isihastul (Editura Evanghelismos) | Sfântul Munte Athos

  2. Pingback: Desene pentru Editura „Evanghelismos” | "albastru de..."

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.