Comunicat al Sfintei Chinotite: „În privinţa subiectelor de interes public, Sfântul Munte se exprimă prin organismele sale oficiale”

Karyes, 28 iulie / *10 august 2016 (pe calendarul nou)
(*n. edit. blog)

Nr. F.2/32/1760

În legătură cu cele publicate recent în presă, din partea unor auto-intitulați reprezentanți ai Sfântului nostru Loc, este imperios să reamintim că Sfântul nostru Loc, în ceea ce privește subiectele de interes public, se exprimă prin intermediul organismelor sale oficiale și instituționalizate, respectiv Sfânta Chinotită și Sfânta Sinaxă Dublă Extraordinară. Orice alt document reflectă părerile personale ale autorilor și nu ale Sfântului Munte sau ale părinților aghioriți.

Toți reprezentanții și întâistătătorii celor douăzeci de sfinte mănăstiri ale Sfântului Munte Athos, adunați în Sinaxă comună.

Sursa: basilica via amen.gr

01-5

Anunțuri

Posted on 14 August 2016, in Știri / Anunțuri, Karyes - Capitala Sfântului Munte and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

 1. Doamne aj ,este adevarat ca Gheron Sava Lavriotul,a fost dat afara,in secret din consiliul Marii Lavre,plus 4 parinti de la SFm-re Hilandar,in leg cu sinodul talharesc de la Creta?!

 2. Odata,i-mi raspundeati mai repede D-nul Dumitru!

  • Răspund aici când pot, iar acum pot.
   Nu știu mai multe decât a postat cândva un părinte vatopedin pe Cuvântul Ortodox la linkul:
   http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/08/03/din-partea-manastirii-vatoped-despre-cei-care-isi-aroga-titluatura-de-parintii-din-sfantul-munte-si-despre-asa-zisul-vis-cu-sfantul-paisie-aghioritul/

   și la comentarii: „Pentru că a devenit cunoscut public și în România cazul p. Sava, pot să dau și eu câteva detalii (foarte probabil că, cu ajutorul lui Dumnezeu, o să fac o postare nouă în care o să adaug și alte noutăți pe care le dețin): „presupusa indisciplină a p. Sava” este, din păcate, un fenomen foarte vechi – se ceartă(certa) cu toată lumea cu destulă vreme înainte de sinod pentru probleme foarte variate: își clevetea starețul vorbea împotriva conducerii Lavrei din care și el făcea parte (!) împotriva chinotitei și împotriva a multor locașuri din Sf. Munte. Faptul că a fost (în final) depus din treaptă nu constituie absolut de loc o surpriză. De fapt, atitudinea nesmerită a sa se vede și din link-urile pe care Carmen le-a inserat în care se numește erou, mărturisitor etc. Încă o dată mă repet: să nu confundăm anumite carențe ale sinodului (pe care și documentul Sf. Chinotite de dinainte de sinod le semnalează) cu duhul anarhic, schismatic. Nota bene: Pliroma monahilor din Sf. Munte nu-l susține pe p. Sava.”

 3. Iar situl cuvantul ortodox,numai ortodox nu e,in schimb e pro cip,pro ecumenism,pro minciuna,si din toate astea,la final iese,pro anticrist(nu folosesc majuscula,ptr ca nu merita) Doamne aj

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: