Sărbătorile. Schimbarea la Față a Domnului. Documentar realizat de ÎPS Ilarion Alfeiev, Mitropolit de Volokolamsk

Filmul Mitropolitului Ilarion (Alfeiev) – Sărbătorile. Schimbarea la Față a Domnului (6 / 19 august)

Realizatorul documentarului este Înaltpreasfinţitul Ilarion Alfeiev (Иларион Алфеев, n. 24 iulie 1966, Moscova) – arhiepiscop ortodox rus, din 2009 mitropolit de Volokolamsk și conducător al Direcției de Relații Externe din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse. Între 2003-2009 a fost episcop al Vienei și Austriei și reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse la instituțiile europene.

Posted on 6 august 2016, in Audio / Video and tagged , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

 1. ECUMENIST SI ATAT! CEVA CONCRET DESPRE SINODUL DIN CRETA AL PF VEKOSS AL 2-LEA (Bartolomeu) nimic pe acest sit?!!

 2. Doamne ajuta,citesc zilnic acest sit,si te felicit ptr tot ce faci…..un singur lucru…nu-mi plac ecumenistii,iar Ilarion e unul mare de tot..atat!

  • Doamne, ajută! Într-adevăr, este implicat în mișcarea ecumenică și în dialogul interconfesional, mai ales cu Roma. Asta nu e o vină în sine. Și Pr. Prof. Dumitru Stăniloae participa din partea BOR la diverse adunări ecumenice, dar nu a fost efectiv un ecumenist. A expus întotdeauna curat o poziție eclesiologică din perspectivă patristică. Vă rog așadar să căutați și să-mi spuneți exact o declarație a ÎPS Ilarion care nu e conformă cu învățătura ortodoxă.

 3. SF Iustin Popovici a numit ecumenismul ;Erezia tuturor ereziilor,iar Sf Ioan Gura de Aur a zis ca:Dusmanii lui Hristos sant ,nu,numai ereticii,ci si cei aflati in comuniune cu ei!Iar intre Pr Dumitru Staniloaie si Ilarion, e mare diferentaEl a reprezentat O-xia la un i nalt nivel ,nu s-a pupat cu papa !

  • 1. Stați liniștit, nu sunt adeptul întâlnirilor ecumenice în general și în forma deșănțată în care au loc în zilele noastre în special (mă refer întâi la Balamand, dar nu numai, căci de acolo s-a deschis o cutie a pandorei greu de închis). Văd totuși că nu-mi răspundeți la întrebare. O declarație, un text (eretic) scris de ÎPS Ilarion pe baza căruia să puteți spune că are o poziție relativistă. Căutați și reveniți atunci.
   2. Oricât ați fi de grăbit, scrieți totuși Ortodoxia cu toate literele, ea nu se prescurtează în niciun fel.
   3. Pr. Stăniloae s-a întâlnit de mai multe ori cu papa. Pupatul e o chestiune de protocol, nu de ecleziologie. Devierile încep de la rugăciunea comună. Dar semnul vădit al Comuniunii, ecleziologic vorbind, este și a fost dintotdeauna împărtășirea din același potir. Despre aceia care se împărtășesc cu eterodocșii puteți să spuneți că sunt în comuniune cu ereticii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: