A apărut cartea actorului hollywoodian Jonathan Jackson, „Taina artei. A deveni artist după chipul lui Dumnezeu”. Prefaţă de Arhimandritul Efrem, stareţul Mănăstirii Vatopedi

JJ

A apărut cartea actorului hollywoodian Jonathan Jackson, „Taina artei. A deveni artist după chipul lui Dumnezeu” (Editura Doxologia), prefaţă de Arhimandritul Efrem, stareţul Mănăstirii Vatopedi, traducere de Dragoş Dâscă.

Cartea actorului hollywoodian Jonathan Jackson, „Taina artei. A deveni artist după chipul lui Dumnezeu” este atât un eseu despre menirea creştină a artei, cât şi o confesiune a autorului despre convertirea sa la Ortodoxie. Câştigător a 5 premii Emmy pentru interpretarea din serialul „General Hospital”, cunoscut şi din rolurile pe care le-a avut in alte filme precum „Nashville”, „Tuck Everlasting” sau „Insomnia”, unde a jucat alături de Al Pacino şi Robin Williams), Jonathan Jackson s-a convertit la Ortodoxie în urmă cu aproape 5 ani. Aşa cum mărturisea într-un interviu, România şi Muntele Athos au jucat un rol deosebit în drumul său către creştinismul ortodox.

[Cartea poate fi comandată online de la linkul: http://goo.gl/tSv9oq ]

Vă oferim un fragment din carte: „Golirea de multele sale iluzii şi false identităţi este un demers care îl pregăteşte pe artist să primească forţa creatoare a Duhului într-un chip mai profund. îl ajută să primească o altă viziune decât cea personală şi îi dăruieşte îndrăzneala de a o urma, chiar dacă viziunea pune la îndoială preconcepţiile sau limitările sale fireşti. Fiecare situaţie în viaţă se rezumă în final la a te goli (kenosis) şi a deveni viu pentru forţa mai mare a harului.

Căsătoria, de exemplu, este o formă incredibilă de asceză: omul este zilnic chemat să se lepede de dorinţele sale de dragul celui iubit. Creşterea de copii este o altă formidabilă formă de asceză. Nu poţi rămâne un artist centrat pe propria persoană dacă doreşti să-ţi creşti copiii cu dăruire şi deliberare. Va trebui să mori faţă de propriile dorinţe şi să învii dorinţelor unui Dumnezeu ce iubeşte necondiţionat. în viaţa noastră, totul – ocupaţia, visele, relaţiile, triumfurile şi încercările – ne este dat pentru ca să putem deveni vii frumuseţii şi tainei iubirii lui Hristos.”

Vezi și postările:

Actorul american Jonathan Jackson mulțumește monahilor de la Muntele Athos care se roagă neîncetat pentru lume! (video)

Posted on 12 aprilie 2016, in Cărți and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

 1. Hristos a inviat! Eu nu vreau sa judec, dar acest actor devenit ortodox, slava Domnului, s-a si apucat de dat lectii?! Apoi crestinii nu fac actorie si nici discuri rock, s-au deja a depasit viata Sfintilor Parinti de pe Sfântul Munte, de a ajuns pe acest site… Dacă e așa atunci las cărțile Sf. Paisie Aghioritul etc. și o cumpăr pe a dumnealui!

  • Adevărat a înviat! Vă grabiți cu judecata! Jonathan Jackson e de 4 ani ortodox și are în spate alți ani de căutări și cercetări pe cale, iar ca teolog, editor și scriitor ortodox, vă încredințez că arareori am întâlnit adâncimi și înțelesuri duhovnicești ca la acest actor pe care puțini dintre teologii noștri le cunosc. Am avut ocazia să-i editez un interviu în limba română, în urmă cu 4 ani, și știu ce vorbesc.
   Sigur, nu am intenția să vă conving de ceva, aveti măcar încredere în discernământul Starețului Efrem Vatopedinul care l-a cunoscut și care i-a prefațat cartea. De fapt acesta este motivul pt care am și postat-o.
   Și nu înțeleg de ce ar trebui să lăsați cărțile Sfântului Paisie…

 2. Hristos a inviat! Va rog sa ma iertati!

 1. Pingback: Actorul și cântărețul american convertit la Ortodoxie, Jonathan Jackson, cântă despre Muntele Athos | Sfântul Munte Athos

 2. Pingback: Actorul american Jonathan Jackson, câștigător a 5 premii Emmy, în rolul principal într-un film documentar despre viața Sfântului Iosif Isihastul (trailer) | Sfântul Munte Athos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: