Apel împotriva închiderii site-ului Pemptousia.ro

pemptousia-chintesenta

Apel împotriva închiderii site-ului Pemptousia:
După cum ați putut observa, din luna decembrie a anului 2015, ediția românească a site-ului Pemptousia a încetat să mai publice noi traduceri din limba greacă.
Dacă doriți ca site-ul să își continue activitatea, cereți acest lucru scriind pe adresa Mănăstirii Vatopedi (www.pemptousia.ro/contact/). Credem că părinții Mănăstirii vor fi sensibili la apelul cititorilor.
Mulțumim!

Redacția Pemptousia.ro

chrismon

Update: Pentru că mulți cititori își vor pune unele întrebări, firești de altfel, completăm apelul redacției pemptousia.ro cu câteva lămuriri oferite la comentarii pe pagina lor de facebook.

Situația este complexă. Pemptousia este o colaborare dintre mănăstirea Vatopedi și o fundație grecească. Poate chiar faptul că versiunea românească a fost un succes, eclipsând toate celelalte versiuni (engleză, rusă etc.), cu excepția celei grecești, a contribuit la închidere, mănăstirea fiind, într-un fel, în necunoștință de cauză. Dar poate nu este așa, să nu mâniem pe Dumnezeu.

Cei de la fundația grecească au zis că vor scrie un cuvânt de rămas bun, deocamdată nu au scris. Sincer, am fi preferat o legătură directă între redacția din România și mănăstire, nemediată de altcineva. Dar asta este situația.

Rugăm pe toți închinătorii care ajung la Mănăstirea Vatopedi să întrebe de ce s-a închis versiunea romanească a Pemptousiei. Ediția românească a fost, repetăm, un succes mai mare decat edițiile în limba engleză și în limba rusă, având un număr mult mai mare de cititori. Doamne ajută!

Posted on 31 decembrie 2015, in Știri / Anunțuri and tagged , , , . Bookmark the permalink. 9 comentarii.

 1. Pacat! Imi placeau articolele din site. Sa scriem si noi ceva.

 2. Este cu adevarat regretabil. Sa dea Domnul sa se rezolve aceasta situatie!

  In ce limba putem sa ne adresam in scrisoare?

  Multumim pentru anunt! La multi ani!

 3. Ce solutii alternative pot exista pentru mentinerea functionarii site-ului? Daca dependenta de fundatia greceasca nu este o conditie obligatorie pentru functionarea site-ului, cred ca se pot gasi solutii.

 4. FLOAREA MIHAELA

  Vor disparea toate anunturile de la SFANTUL MUNTE?

 5. Adriana Ionescu

  Am incercat de 2 ori, dar nu merge, da eroare.

 6. Adrianaaita CraitaToncu

  Mare ajutor si invatatura avem de la aceasta pagina, nu numai ca nu sintem in Romania sau Grecia, sintem in Canada si pe tot globul inpartim invatatura crestina! Fie ca bunul Dumnezeu sa ne ajute. Amin.

 7. Mie imi placeau videocipurile..ii vedeam si eu pe monahii de la Vatopedi cu diferite ocazii. Nu ca ei n-ar fi alaturi de noi duhovniceste, dar totusi, erau foarte frumoase videocipurile in care ii mai vedeam..ce pacat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: