Smiley în căutarea liniștii sufletești la Muntele Athos

Smiley la Prodromu, cu teologul Alexandru Costea

Smiley (Andrei Tiberiu Maria) la Schitul românesc Prodromu, Muntele Athos, alături de teologul Alexandru Costea, octombrie 2015 / Foto credit © Alexandru Costea

De-a lungul anilor nenumărați artiști, scriitori, oameni publici sau politici – miniștri și chiar unul din cei patru președinți post-revoluționari de la noi – au vizitat Muntele Athos. Fiecare pelerin are motivațiile sale interioare: Unii vin din pură curiozitate pentru faima locului, alții pentru frumusețea Muntelui Sfânt, peisaje și fotografii, dar cei mai mulți caută pacea inimii, rugăciunea părinților aghioriți, ajutorul Maicii Domnului și un crâmpei de viață reală, autentică.

Athosul atrage pe toți pentru că este o altfel de lume. Nu-l poți compara cu nimic altceva de pe acest pământ binecuvântat de Dumnezeu. Grădina Maicii Domnului, Sfântul Munte (Agion Oros), Bastionul Ortodoxiei – toate aceste nume și renume nu au nimic metaforic.

La începutul lunii octombrie 2015, celebrul cântăreț Smiley a făcut un pelerinaj în Muntele Athos. Nu cunosc detalii legate de locurile vizitate, dar, din ce am aflat, am înțeles că a căutat să se folosească duhovnicește din această experiență. Nu voi detalia nimic, întâi pentru că el însuși a fost destul de discret (deocamdată) și nu s-a scris nimic în presă pe acest subiect și, în al doilea rând, nu aș vrea ca vreo informație oferită de mine aici să fie răstălmăcită sau hiperbolizată devenind astfel titlu de tabloid: „Nu o să-ți vină să crezi ce a făcut Smiley…”

Mă bucur că Smiley a vizitat Muntele Athos și nădăjduiesc ca Maica Domnului să-i dea gânduri bune și înțelegeri pentru a face pași mici, dar hotărâți pe calea credinței!

„Pot spune că sunt doar un om / Că povestea mea-i ca toate celelalte, / M-am născut, trăiesc și-o să mor / Și voi fi judecat după fapte” (Smiley, Acasă).

LD

Posted on 11 octombrie 2015, in Știri / Anunțuri and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: