Iisus Hristos – Persoana care a schimbat istoria omenirii. Film recomandat de Mănăstirea Vatopedi

Iisus Hristos – Persoana care a schimbat istoria omenirii. Film recomandat de Mănăstirea Vatopedi.

– filmul este dublat în limba română, recomandăm vizionarea full screen –

Filmul prezintă în culori vii viața și lucrarea lui Iisus Hristos, conform descrierii Evangheliei după Luca. Pelicula cinematografică este cea mai exactă și cea mai fidelă din punct de vedere istoric și a fost filmată în Țara Sfântă, acolo unde a trăit, și-a predicat învățaturile și s-a jertfit Domnul Dumnezeul nostru, Mântuitorul lumii.

Mănăstirea Vatopedi – Sfântul Munte Athos

Mănăstirea Vatopedi, fără îndoială cea mai înfloritoare mănăstire ortodoxă din vremurile noastre, și-a asumat în ultimii ani din ce în ce mai mult latura misionară. Se spune că jumătate din pelerinii ce intră într-o zi în Sfântul Munte ajung la Mănăstirea Vatopedi. Aici sunt primiți cu nefățarnică dragoste de către obște, fiecare neam găsind aici rânduit un duhovnic care să se ocupe de pelerini. Este întotdeauna răgaz pentru a se prezenta pelerinilor odoarele mănăstirilor (cele șapte icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, Brâul Maicii Domnului și diversele sfintele moaște). La praznicele mari pelerinii primesc cuvânt de învățătură de la Gheronda Efrem, cuvânt ce se traduce pentru pelerini în limba lor. Părinții vatopedini împart ca blagoslovenie pelerinilor ulei de la candelele icoanelor făcătoare de minuni și cordeluțe atinse de Brâul Maicii Domnului, uneori reviste, agende, iconițe. În ultimul pelerinaj la care am participat s-a distribuit pelerinilor prezenți și un CD cu filmul de mai sus, dublat în greacă și alte 22 de limbi, încărcat de acum și pe youtube. El este liber de copyright și poate fi multiplicat de doritori.
Chiar dacă nu este o capodoperă din punct de vedere al expresivității artistice, filmul prezintă cu multă acuratețe viața Mântuitorului Hristos conform Evangheliei de la Luca, carte cercetată timp de 5 ani înainte de a se porni la realizarea efectivă a filmului, după cum ne spunea Părintele Pahomie. Mulțumim Mănăstirii Vatopedi pentru acest dar, iar prin această embed-uire, îl oferim și noi mai departe celor interesați!

Laurențiu Dumitru

Posted on 28 Mai 2015, in Audio / Video and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: