Celor ce ne întreabă adresele mănăstirilor athonite

scrisoare

Ca informație generală, precizăm că toate scrisorile trimise către mănăstiri sau părinți athoniți ajung la Karyes, capitala Sfântului Munte. De acolo fiecare mănăstire sau schit își ridică corespondența. Adresa standard este aceasta:

I M [Numele mănăstirii]
63086 KARYES
AGION OROS
GREECE

IM înseamnă Iera Moni, adică Sfânta Mănăstire. IMM înseamnă Iera Megisti Moni, adică Sfânta Mare Mănăstire, titlu pe care-l au doar mănăstirile Marea Lavră și Vatopedi, deci doar în acest caz se scrie IMM.

Pentru schituri scrieți SKETE [numele schitului], apoi restul adresei poștale.

Dacă doriți să scrieți unui anume monah sau stareț, adăugați desigur și numele acestuia. Unii părinți au și contacte de email, dar aceste adrese nu sunt publice, cu unele excepții. Pentru corespondență se preferă calea clasică, prin poștă. Doamne, ajută!

Reclame

Posted on 28 mai 2015, in Întrebări frecvente despre Muntele Athos and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 22 comentarii.

 1. Marcela Motoc

  Doamne ajuta! Noi o sa mergem in Grecia la Thessaloniki si as dori sa stiu daca sunt manastiri de maici in apropiere, sa putem sa vizitam si noi. Va multumesc!

 2. Mihaela Androne Alzuyeta

  Doamne ajuta.As vrea numele celor 3 Ieromonahi de la Manstirea Vatopedi, Schitul Prodomul si Schitul Sf Dimitrie-Lacul, caci vreau sa scriu la toate trei.

 3. Care este adresa exacta a schitului Prodromu pentru a trimite pomelnic?
  Pot sa dau pe 40 de zile?

 4. Cum sa scriu un pomelnic? Scriu numai numele? Nu stiu engleza si nici greaca? Iar pt ADORMITI sa fac o cruce pe hartie?

 5. as vrea sa timit si eu un pomelnic pt fiul meu stefan-rares a luat pe patima fumatului si anturaje nepotrivite si as vrea ca bunul Dumnezeu sa ii lumineze mintea adresa de email nu o folosesc mai bine as vorbi la telefon

 6. Zabareanu Ana Maria

  Doresc si eu adresa manastiri meteora vreau sa trimit acatist acolo si cat trebuie sa pun ca bani .aștept cu interes răspunsul dvs Mulțumesc

 7. Doamne ajuta ! E posibil sa ma repet cu intrebarea, dar imi doresc mult sa trimit si eu pomelnice si nu stiu cum sa procedez cu banii. Se pun in plic sau se trimit in cont si se scrie pe hartie suma ? Aveti cunostinta de alti oamenii cum au procedat? Va multumesc!

 8. Doamne ajuta, as dori si eu sa pun pomelnic si nu stiu cum se procedeaza, ma poate ajuta cineva?

 9. Pot sa stiu cum se chiama un preot unde pot sa trimiti Bani. Miltumesc

 10. Anca Plesanu

  Buna seara,am dori sa trimitem si noi un pomelnic si bani ,iar in schimb am dori daca se poate sa primim bobitele de struguri sau brul maicii domnului pentru facere de prunci!
  va rog sa imi dati un raspuns,nu stiu unde sa scriu si cui sa ma adresez!
  multumesc
  O seara binecuvantata va dorim

  • Bună ziua, pentru bobițe scrieți mănăstirii Hilandar, iar pentru panglică atinsă de Cinstitul Brâu al Maicii Domnului scrieți la Mănăstirea Vatopedi. Nu se obișnuiește să se pună bani în plicuri și pentru bobițe și brâu nu e necesar. Scrieți cu nădejde și notați în scrisoare și adresa dvs. Preferabil în engleză (sau greacă).

 1. Pingback: LAURENTIU DUMITRU: Celor ce ne intreaba ADRESELE MANASTIRILOR ATHONITE | Saccsiv - Weblog

 2. Pingback: Celor ce ne întreabă cum să trimită pomelnice la Muntele Athos | Sfântul Munte Athos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: