Prăznuirea de iarnă a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe la Mănăstirea Zografu (64 fotografii)

Această prezentare necesită JavaScript.

Pe 16 noiembrie 2014, a avut loc prăznuirea de iarnă a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, cum mai este numită sărbătoarea Așezării Sfintelor moaște ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe în Lida (3 / 16 noiembrie).

Mănăstirea Zografu și-a cinstit cu fast ocrotitorul – Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Invitat la praznic, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Naum de Ruse (Patriarhia Bulgariei) a săvârșit cu acest prilej Liturghia arhierească. După tradiția locului, monahii zografiți în frunte cu ÎPS Naum și Gheronda Ambrozie, numeroși clerici și pelerini au participat la procesiunea cu Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe până la locul unde aceasta a fost descoperită.

Sursa: Atanas Dimitrov-AtaDimcăruia îi mulțumim pentru îngăduința de a prelua fotografiile sale pe Blogul Sfântul Munte Athos

Posted on 23 noiembrie 2014, in 09. Mănăstirea Zografu, Ambrozie Zografitul, Athosul văzut de artişti, Știri / Anunțuri, Fotografii, Sfântul Gheorghe - Zografu and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Cât de frumos redă acest colaj de imagini procesiunea ortodoxă de la Mănăstirea Zografu! Ne face să ne simţim dimpreună participanţi la acest praznic cu monahii zografiţi. Înălţătoare stare de spirit!

  2. Copiii din imagini au fost hirotesiți citeți? Mă miră faptul că de la o vârstă așa de fragedă. Sau este ceva obișnuit în Grecia? unul dintre ei pare a fi încins la brâu cu o sfoară. Sau a fost hirotesit pe deasupra si ipodiacon?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: