Fotografie rară: Părintele Ilie Cleopa la Muntele Athos la Mănăstirea Grigoriu. În fotografie poate fi văzut și teologul Dan Ilie Ciobotea, viitorul Patriarh Daniel

pr-cleopa-la-grigoriu

Părintele Ilie Cleopa la Muntele Athos la Mănăstirea Grigoriu. În fotografie poate fi văzut și teologul Dan Ilie Ciobotea, viitorul Patriarh Daniel (stânga, pe rândul de sus)

E cunoscut faptul că Părintele Ilie Cleopa de la Sihăstria, după nenumărate încercări blocate de fiecare dată de autoritățile comuniste, a reușit să plece în sept. 1977 într-un pelerinaj în Sfântul Munte Athos (împreună cu stareţul Victorin Oanele și cu părinții, pe atunci ierodiaconi, Ioanichie Bălan și Vartolomeu Florea). Din această „ieșire” din țară, pe lângă impresiile lăsate în scris, ni se păstrează câteva fotografii memorabile! Una dintre ele, care a circulat mai puțin, este aceasta.

Peste timp, la 6 august 1987, teologul Dan Ilie Ciobotea intră în viața monahală la Mănăstirea Sihăstria primind numele Daniel, avându-l ca naș de călugărie pe arhimandritul Cleopa Ilie.

Sursă foto: „Părintele Cleopa Ilie – Luminător de suflete pe calea mântuirii”. Editura Basilica
Mulțumesc Victor Roncea pentru fotografie.

Vezi și

Posted on 3 septembrie 2014, in 17. Mănăstirea Grigoriu, Fotografii and tagged , , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: