120.000 de oameni s-au închinat la mormântul Cuviosului Paisie Aghioritul la a douăzecea prăznuire a adormirii sale (foto/video)

Această prezentare necesită JavaScript.

120.000 de oameni s-au închinat la mormântul Cuviosului Paisie Aghioritul la a douăzecea prăznuire a adormirii sale

Suroti, 14 iulie 2014

În urmă cu 20 de ani (12 iulie 1994), părintele aghiorit Paisie (Eznipidis) a trecut la Domnul. Pe 12-13 iulie 2014, un număr foarte mare de oameni a venit să-l comemoreze pe marele nevoitor al zilelor noastre și să se roage la mormântul acestuia, raportează AgionOros.ru.

Mii de pelerini au așteptat la rînd, ore în șir, pentru a ajunge la mormântul părintelui, a depune flori și a se ruga.

paisie-aghioritul-eleni-dadiLa Mănăstirea „Sf Ioan Teologul și Arsenie Capadocianul”, unde este înmormântat părintele Paisie Aghioritul, s-a săvârșit slujba de pomenire, urmată de Priveghere și Sfânta Liturghie, dimineața devreme. Biserica nu a putut cuprinde miile de închinători, „inclusiv numărul mare de copii” drept pentru care aceștia au fost nevoiți să se roage în curtea mănăstirii.

Conform datelor furnizate de poliție, 50.000 de oameni au participat la slujba de noapte, iar 120.000 de pelerini s-au închinat la mormântul părintelui în toate aceste zile.

Trei zile de evenimente închinate celei de douăzecea pomeniri a Părintelui Paisie aveau să se desfășoare în orașul Konița. La 12 iulie, ora 19.00, la Biserica „Sf. Cosma Etolianul, cel întocmai cu Apostolii”, s-a săvârșit o slujbă arhierească. Utrenia și Sfânta Liturghie au fost programate pentru Duminică, 13 iulie.

Tot în ziua de Duminică, la oficiul primarului, a avut loc conferința internațională „Viața și Învățătura Cuviosului Paisie Aghioritul” iar după conferință a fost difuzat în premieră un nou documentar dedicat părintelui.

Pe 14 iulie, au fost organizate excursii la locurile relaționate cu viața părintelui Paisie, incluzând chilia de la Mănastirea Stomio, Biserica „Sf. Varvara”, ”unde obișnuia să se roage părintele”, și casa în care acesta și-a petrecut copilăria.

Evenimente dedicate părintelui Paisie s-au desfășurat în multe orașe și localități din Grecia. A fost, de asemenea, comemorat în Serbia și în alte țări balcanice, iar în Rusia a fost organizată o conferință internațională cu ocazia prăznuirii celor douăzeci de ani de la binecuvântata adormire a Cuviosului Paisie Aghioritul.

Traducere și adaptate pentru Blogul Sfântul Munte Athos de Elena Dinu
Sursa: pravoslavie.ru
Vezi și știrea postată în 2012:

gotovaru

Slujba de priveghere pentru Cuviosul Paisie Aghioritul la Suroti (video). Mănăstirea Suroti, 11-12 iulie 2014

Întrucât nu toți credincioșii au binecuvântarea de a ajunge la Mănăstirea Suroti pentru a se închina la moaștele Sf. Arsenie Capadocianul și ale Cuviosului Paisie Aghioritul, prezentăm mai  jos câteva materiale video realizate acolo, cu ocazia slujbei de Priveghere din 11 spre 12 iulie 2014, cu speranța că vor fi de folos tuturor.

Evlavia pe care pelerinii o exprimă  la acest moment de pomenire, dar și  în celelalte zile de peste an,  este fără doar și poate unul din elementele decisive care vor duce la recunoașterea în rândul sfinților a Cuviosului Paisie Aghioritul.

Mulțumim celor care au dat mărturie despre trecerea lor pe la Suroti, precum și celor care vor urmări aceste materiale.
Să avem cu toții binecuvântarea Cuviosului  Paisie Aghioritul!

Pr. drd. Petru Sidoreac
Sursa: comuniuneortodoxa.ro


Șiruri nesfârșite de pelerini


Sărutarea crucii și a lespedei de mormânt


Biserica, clopotnița și mormântul


Mormântul Cuviosului Paisie Aghioritul (1)


IPS Mitropolit Nikodimos al Kassandriei


O altă colimvitră a Siloamului


Interviu Pr. Mihai Călugăru


Interviu grup din Târgoviște


Interviu d-na Aurica Biha

Youtube user Comuniune Ortodoxa

Posted on 23 iulie 2014, in Audio / Video, Știri / Anunțuri, Paisie Aghioritul and tagged , , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: