Prima oprire a lui Vladimir Putin în Grecia: Muntele Athos

Această prezentare necesită JavaScript.

8 iulie 2013. Prima oprire a președintelui rus Vladimir Putin în Grecia va fi Muntele Athos, apoi insula Apocalipsei, Patmos, și în cele din urmă orașul bizantin din Peloponez, Mystras.

Patmosul a început deja pregătit să-i ureze bun venit la mijlocul lunii august. Putin a decis să viziteze insula binecuvântată a arhipelagului Dodecanese pentru a face un pelerinaj la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul, unul din locurile sfinte ale Ortodoxiei. Acest pelerinaj este de o importanță deosebită, pentru că Mănăstirea Sfântul Ioan teologul constituie un etalon, un centru cultural și religios, pentru întreaga lume creștină.

Vladimir Putin va merge și la peștera unde Apostolul Ioan, ucenicul iubit al lui Hristos, a avut viziunea divină care i-a inspirat scrierea Apocalipsei. Călugării îi vor arăta președintelui rus sfintele moaște și manuscrisele păstrate de secole în mănăstire.

„Vizita lui Vladimir Putin va fi a doua vizită a unui șef de stat, după președintele american George W. Bush, care a vizitat insula Patmos, în 2008, împreună cu soția sa Barbara”, a declarat viceprimarul din Patmos, Ioannis Simantiris.

Sursa: Greek Reporter

Traducere și adaptare din limba engleză © Laurențiu Dumitru

Se va prelua cu specificarea sursei Blogul Sfântul Munte Athos

***

În urmă cu mai bine de un an postam știrea cum că

Președintele rus va călători de data aceasta pe Marea Egee pe iahtul unui prieten om de afaceri. Comentatori politici din Rusia cred că noua „întoarcere” a lui Putin către religie, chiar în vacanta sa, este parte a unei strategii de comunicare prin care acesta vrea să le demonstreze închinătorilor ruși tradiționali că, în ciuda divorțului său, el rămâne fidel valorilor sale, titrează aceeași sursă cu câteva zile înainte. Puțini știu însă că Vladimir Putin vizitează anual Sfântul Munte Athos (v. foto în slide-show). (L.D.)

Reclame

Posted on 9 iulie 2013, in Știri / Anunțuri, Fotografii and tagged , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: