Securitatea mănăstirilor din Muntele Athos va fi diminuată

00-sosirea-in-athos-epistasia-protaton (30)AGERPRES, 15.06.2013

Mănăstirile din Sfântul Munte Athos ar putea să rămână fără protecţie în contextul măsurilor pe care guvernul de la Atena intenţionează să le pună în continuare în aplicare în Grecia, ţară marcată de o profundă criză economică.

Potrivit portalului agionoros.ru, conducerea Ministerului grec de Interne va proceda la o reducere pe etape a numărului de poliţişti în Sfântul Munte Athos. O lipsă de cadre ale poliţiei a fost deja observată în timpul recentei vizite în Sfântul Munte a patriarhului rus Kirill, notează sursa citată.

În prezent, în Athos se află aproximativ 70 de poliţişti, un număr şi aşa insuficient pentru a putea asigura securitatea celor 20 de mănăstiri, 12 schituri şi a celor 500 de chilii şi kalive /chilii mai mici/, mai ales că în obligaţiile poliţiei intră şi controlul la graniţa terestră a Muntelui Athos.

Actualmente, în Sfântul Munte vieţuiesc 1900 de monahi şi 3.000 de lucrători. În afară de aceştia, Muntele Athos este vizitat anual de 450.000 de pelerini. O reducere în continuare a numărului de poliţişti va lăsa Muntele Athos practic fără protecţie, mai scrie sursa menţionată.

Sfântul Munte al Athonului este o peninsulă legată de pământul Greciei în partea dinspre miazăzi, având celelalte trei părţi scăldate de Marea Egee. Lungimea Sfântului Munte este de 60 km, iar lăţimea variază între 12 şi 18 km. Altitudinea vârfului Athonului este de 2030 de metri. Suprafaţa peninsulei este de 389 km.

Reclame

Posted on 26 iunie 2013, in Știri / Anunțuri and tagged . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: