„Lumină între cer și mare. Schitul românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos” (Trinitas, 2010)

Pelerinul care ajunge la Prodromu rămâne impresionat de chipul monahilor, de mersul aspru pe piatra din curtea mănăstirii, de cerul de cristal și de marea albastră care se întinde, aparent fără sfârșit, sub privirile asceților.

La Prodromu, pelicula poate surprinde doar vizibilul. Rămâne mult loc pentru lumini nevăzute, dar prezente, vii, care se întipăresc în suflet și te vor face să ai mereu nostalgia acestui loc.

Lumină între cer și mare este un film documentar care deschide porțile acestui așezământ al sfințeniei dezvăluind din viața monahilor români athoniți lumini duhovnicești.

schitul-romanesc-prodromu-din-sfantul-munte-athos-dvdVeți descoperi în acest film ritmul vieții monastice trăite în cea mai deplină asumare. Veți găsi câteva elemente de istorie a locurilor și a schitului, dar și o amănunțită descriere a bisericii, a chiliilor, a vecinătăților. Veți vedea cum se roagă, cum lucrează, cât de primitori sunt și cum își prețuiesc tezaurul călugării prodromiți.

Documentarul Lumină între cer și mare este privilegiul de a întrezări frânturi dintr-un mod de viață care este în mare măsură inaccesibil. Este descoperirea unei lumi în care trăiește sfințenia într-o totală discreție.

Producător: Televiziunea Trinitas /
Apariție 2010 / Durată 64 minute /
Limba română
/ DVD video, PAl, 16:9 / 19, 50 RON

DVD-ul se poate achiziona de la pangarele bisericilor, din librăriile ortodoxe sau online din magazinul Trinitas TV: LUMINĂ ÎNTRE CER ȘI MARE. SCHITUL ROMÂNESC PRODROMU DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS

Posted on 31 mai 2013, in Audio / Video, Emisiuni TV, Schitul Prodromu and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: