Insieme per l’Athos: Congres internațional despre Sfântul Munte Athos în Italia

afis-insieme-athos-italia

Sâmbătă, 18 mai 2013, începând cu ora 9.30, la Academia di Romania a avut loc al XII-lea Congres internațional anual despre viața aghioritică a viețuitorilor din Muntele Athos, evenimentul fiind organizat de Asociația ”Insieme per l’Athos” (Împreună pentru Athos) și condus de Dott. Giuseppe Sergio Balsama.

Oaspeți de seamă, profesori de teologie și istorici, monahi și mireni au prezentat momente istorice și chipuri de spiritualitate ortodoxă zămislite, născute și desăvârșite în Grădina Maicii Domnului, așa cum pe bună dreptate a fost numit Sfântul Munte Athos.

Din partea Episcopiei ortodoxe române a Italiei a fost transmis salutul Preasfințitului episcop Siluan, iar corul psaltic ”Sf. Dionisie Exiguul” al Episcopiei a interpretat trei piese bizantine în limba română și în limba italiană. Două prelegeri notabile s-au evidențiat în mod special, prin aducerea în atenție a două mari figuri patristice athonite: Cuviosul Paisie Aghioritul și Sf. Siluan Athonitul. Viețile a doi sfinți contemporani care dovedesc lumii întregi, fără putință de tăgadă, că monahismul athonit este viu și sfințitor.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, episcopul românilor ortodocși din Italia, a transmis salutul și binecuvântarea sa prin intermediul Grupului Psaltic Episcopal „Sfântul Dionisie Exiguul” care a cântat fragmente reprezentative din frumoasele slujbe ale Bisericii Ortodoxe.

Din partea României a participat Excelenta Sa, Domnul Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României la Vatican, care a prezentat lucrarea cu titlul: „Funcţia tradiţiei athonite în reflecţia teologico-spirituală a monahului român Andrei Scrima”.

Să avem binecuvântarea Sfinților Părinți Athoniți!

A consemnat pr. Marian Jianu
Pagina Asociației Insieme per l’Athos – aici
Text ușor adaptat după sursa: Insieme per l’Athos – 2013

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Posted on 27 mai 2013, in Știri / Anunțuri and tagged , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: