3,5% pentru Schitul Lacu, Sfântul Munte Athos

06.02.2020: Cei ce doresc să vireze cei 3,5% din impozitul datorat pe venitul net către Schitul Lacu din Muntele Athos – sprijinind astfel pe părinții monahi români athoniți – au mai jos modelul formularului 230 completat cu datele de identificare ale Asociației deschise în țară de părintele Stareț Ștefan Nuțescu.

Câteva precizări necesare.
Când completezi declarația pentru direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit, nu renunți la banii tăi, doar decizi în locul statului cum să fie cheltuite sumele care oricum ți se rețin lunar din salariu.

O dată pe an, ai șansa să contribui la sprijinirea proiectelor în care crezi. Ai timp până în 25 mai 2020 să ajuți la realizarea unor fapte bune, care contează.

Perioada până la care contribuabilii persoane fizice trebuie să depună declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţii sociale s-a prelungit de la 15 martie la 25 mai.

Noutatea Formularului 230 din acest an este că distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat poate fi solicitată prin cerere pentru aceiași beneficiari pentru o perioadă de cel mult 2 ani și va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective. Așadar, puteți susține o asociație 2 ani consecutiv prin același formular, iar pentru asta trebuie să bifați căsuța corespunzătoare din formular.

UPDATE: Din explicațiile celor de la ANAF am reținut că trebuie completate două declarații. Ambele modele de declarație au intrat în vigoare la începutul anului 2020. Pentru lunile ianuarie-martie 2019 se aplica 2%, iar pentru aprilie-decembrie 2019 se aplica 3,5%. Se pot downloada de mai jos ambele documente scanate (sunt ambele într-un sigur fișier).

FORMULAR 230

Posted on 12 februarie 2013, in Știri / Anunțuri, Schitul Sfântul Dimitrie - Lacu, Sprijin pentru Muntele Athos and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: