Arvo Pärt, „Cântecul lui Siluan” (Silouan’s Song)

Arvo Pärt: Silouan’s Song

Mai multe despre Cuviosul Siluan găsiți urmând categoria: Siluan Athonitul

Arvo Pärt, cugetări

„Totul este una. Totul în această lume are aceeaşi obârşie. Important este care e relaţia cu acea obârşie.”

„Trebuie să gândim că faptul că eu nu sunt bun se răsfrânge asupra celor din preajma mea şi trebuie să năzuim spre contrariul acestei situaţii. Cu cât mai aproape de noi înşine vom căuta greşelile, cu atât e mai bine.”

„Nu ştim cine suntem. Suntem târâţi de puhoiul unui râu de munte. Dar închipuiţi-vă că acolo, în râul cel de munte, omul luptă între viaţă şi moarte şi, după o piatră oarecare, într-un colţişor, deodată se opreşte. Şi acolo este linişte. Şi slavă lui Dumnezeu că a izbutit să iasă de acolo măcar pentru o clipă. … Lucrul acesta trebuie trăit. De zeci de ori. Numai atunci începe o oarecare strălucire tăcută şi umilincioasă, care va rămâne. Apare experienţa, deprinderea, şi omul începe să vadă în acest întuneric … Această discuţie nu este pentru cei tineri. Ei nu pot să se raporteze astfel la problemele de felul acesta. Omul care are puţină experienţă de viaţă, care a suferit puţin, umblă pe alte căi. El are alte interese şi necesităţi.”

„Noi, ce-i drept, ne-am obişnuit să trăim aşa cum am pune varza la murat – tot împingem şi împingem în noi, tot mai adânc, ca să încapă mai mult. Şi apoi vine o zi când este deja cu neputinţă să mai trăim aşa…

Anunțuri

Posted on 24 Septembrie 2012, in 19. Mănăstirea Sfântul Pantelimon - Russikon, Audio / Video, Siluan Athonitul and tagged , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Sfinte Siluan, ajuta-ne te rugam, sa-L iubim pe Domnul nostru Iisus Hristos, asa, cum L-ai iunbit tu, Sfinte, in timpul cat ai nevoit alaturi de noi in viata lumeasca!
    Astazi lumea crestina aduce Slava Domnului Care–I inconjurat de Sfintii placuti LUI, printre care si TU, Sfinte Siluan!
    Ajuta-ne Doamne!

  2. Bucura-te ,Parinte Siluane,ardere nestinsa de iubire in rugaciunea pentru lume! Bucura-te Parinte Siluane roaga-te si pentru mine pacatoasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: