Pelerinaj la Athos (2 – 7 august 2012)

 • Joi, 2 august: Plecare din Bacău – Adjud – Focșani – Buzău – București (15.00) – Giurgiu – Plevna – Sofia – Kulata – Serres – Nigrita – Ouranopoli
 • Vineri, 3 august (ziua 1): Ouranopoli – Dafni – Karyes (capitala Sfântului Munte). Obiectivele din zona  capitalei (Protaton, Cutlumuș, Panaguda, Schitul Sf. Andrei -Serai se vor vizita pe-ndelete în ziua 4). Plecare la Măn. Vatopedi (închinare la cele șapte icoane făcătoare de minuni și la celelalte odoare ale mănăstirii). De vorbă cu părintele Chiril. Binecuvântare de la Părintele Stareț Efrem Vatopedinul.Măn. Vatopedi (cazare).
 • Sâmbătă, 4 august (ziua 2): Măn Vatopedi – Chilia Sfântul Gheorghe – Colciu (închinare la mormântul marelui duhovnic român, Dionisie Ignat) – Schitul Sf. Prooroc Ilie (închinare în kiriakon, icoana Maicii Domnului – Înlăcrimata și alte odoare) – Măn. Pantocrator (închinare la icoana Maicii Domnului – Gherontissa și la alte odoare ale mănăstirii) – Măn. Stavronikita (închinare la odoarele mănăstirii) – Măn. Iviron (închinare la icoana făcătoare de minuni Portărița, izvorul Maicii Domnului) – Măn. Filotheu (închinare la Icoana Maicii Domnului – Glycophilousa – Dulce Sărutare) – Măn. Caracalu (închinare la odoarele mănăstirii) – Schitul Lacu – (Kiriakon, Chilia Adormirii Maicii Domnului a părintelui Pavel, Chilia Buna Vestire – Lacu a părintelui Ștefan (cazare).
 • Duminică, 5 august (ziua 3): Schitul Lacu. Drumeție vreo 2h până la Morfono, de unde se ia un maxi-taxi. Morfono – Măn. Marea Lavră (închinare la moaștele și crucea Sf. Athanasie și la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului – Cucuzeliţa, Iconoama și Portărița) – Schitul Prodromu. Izvorul și Peștera Sfântului Athanasie Athonitul. Închinare la Icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromița și a Sf. Ioan Botezătorul. De vorbă cu Părintele Iulian (Lazăr) Prodromitul. Schitul Prodromu (cazare).
 • Luni, 6 august (ziua 4): Schitul Prodromu – Karyes (capitala Sfântului Munte) – Biserica Protaton (cu celebrele fresce ale lui Manuil Panselinos), Măn. Cutlumuș (închinare la odoarele mănăstirii) – Chilia Panaguda (unde a viețuit Părintele Paisie Aghioritul) – Schitul Sf. Andrei Serai (închinare într-una din cele mai mari biserici din Balcani, închinare la parte din Capul Sf. Ap. Andrei, Seminarul teologic Athoniada). Schitul Sf. Andrei – Serai (cazare).
 • Marți, 7 august (ziua 5): Schitul Sf. Andrei Serai – Karyes – Dafni – Ouranopoli – Măn. Suroti (închinare la mormântul Părintelui Paisie Aghioritul și la moaștele Sf. Arsenie Capadocianul). Vizitarea orașului Tesalonic (vizitarea Bisericii Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir – închinare la moaștele Sf. M. Mc. Dimitrie și Sf. Anisia, cripta subterană a martiriului Marelui Mucenic Dimitrie, Biserica Seminarului teologic – închinare la moaștele Sf. Teodora din Tesalonic si a Sf. Cuv. David, Biserica Sfânta Sofia – închinare la moaștele Sf. Vasile cel Nou Tesaloniceanul, Catedrala mitropolitană – închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama). Plecare spre România. Serres – Sofia – București – Buzău – Focșani – Adjud – Bacău.

Preț: 210 euro + diamonitirionul* (25 euro) + transportul în Sfântul Munte – ferryboat și taxi (aprox. 85 euro pentru acest traseu).

Locuri disponibile: 8 (opt!) / Plecare din Bacău, Adjud, Focșani, Buzău, București, Giurgiu / Ghid asigurat / Transportul din ţară până în Ouranopoli se face cu un Mercedes Vito, 2007, 8+1 locuri, aer condiţonat / Două mese pe zi şi cazare (4 nopţi) în mănăstirile din Sfântul Munte / Programul pelerinajului poate suferi unele modificări în funcţie de  confirmările de cazare din Sfântul Munte!

Pentru înscrieri și orice alte detalii – tel: 0740.050.735 sau mail: sfantulmunteathos@yahoo.com

Oferim condiţii cu totul deosebite pentru preoţii care doresc să organizeze pelerinaj la Athos cu enoriaşii din parohie (7 pelerini înscrişi + 1 loc gratis + 100 euro pentru cheltuielile din Sfântul Munte). Daţi mai departe linkul celor pe care-i ştiţi interesaţi.

În Hristos Domnul,

Laurențiu Dumitru
Organizator pelerinaje Athos / Editor Blogul Sfântul Munte Athos

* Studenţii, preoţii şi monahii plătesc doar 10 euro diamonitirionul (permisul de vizitare al Sfântului Munte).

Reclame

Posted on 6 iulie 2012, in Pelerinaje la Muntele Athos and tagged , , . Bookmark the permalink. 8 comentarii.

 1. Multumesc frumos!!!Ar fi minunat, daca sanatatea mi-ar permite!Va sunt alaturi cu sufletul si cu gandul!Multa sanatate!!DOAMNE AJUTA!Cu stima si respect Livia Oncu

  • Doamna Livia, datorită unei legi vechi de vreo 1000 de ani, femeile nu au acces în Sfântul Munte. Athosul este o republica monastica autonoma, un loc exclusiv al călugărilor care se roagă neîncetat pentru lume, ultimul bastion al Ortodoxiei.

 2. Bastion al ortodoxiei in care trebuie sa platesti viza pentru a avea acces.Pana la urma din cate se vede tot banul este la putere, daca nu il ai reusesti sa ramai ca si Doamna Livia pelerin cu gandul. Rusine.

  • Din alte pricini dna Livia nu poate intra in Sfantul Munte, datorita unei randuieli vechi de 1000 de ani. Altfel, sunteti dezinformat si rau-voitor. Plata vizei a fost impusa de Statul elen, si ea nu acopera nici 10% din cheltuielile pe care monahii le suporta cu pelerinii in Sfantul Munte. Manastirile si schiturile athonite ofera cazare si masa timp de 4 zile pentru orice pelerin. Spre exemplu o manastire ca Vatopedi gazduieste 100-120 de pelerini pe zi (doua mese si cazare), absolut gratuit, zi de zi. La marile hramuri ajung chiar si 500-600 de pelerini. Pe acesti oameni care se roaga cu lacrimi pentru lume v-ati gasit sa-i judecati? Pacat ca azvarliti comentarii ca sa va aflati in treaba!

 3. Aveti mare dreptate dl. Laurentiu, din pacate sunt multi indivizi ca acest Iulian care nu gandesc inainte de a spune ceva.

 4. foarte frumos si interesant , unii isi dau cu parerea ptr ca nu stiu dar sf munte este un loc de rugaciune unde femeile nu au acces dar sunt sigura ca cei care vor avea aceasta placuta posibilitate de a ajunge sa se roage si ptr noi cei care din diverse motive nu putem fi prezenti dect cu gandul asa cum spunea d-ma de mai sus.sa aveti o calatorie placuta si bunul dumnezeu sa va aiba in grija sa.

 5. Manastirile din Athos au cumva pliante de prezentare a manastirii respective? Si daca da, cat costa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: