Profeţia Sfântului Nil Athonitul despre sfârșitul lumii

Sfântul Nil Athonitul este unul dintre cei mai mari asceți pe care i-a dat Grădina Maicii Domnului. A viețuit în sec. XVII într-o peșteră nu departe de pustia Kavsokaliviei. După adormirea sa, în 1651, mormântul său a început să izvorască mir încât acesta se scurgea până în mare. Se spune că mulți credincioși veneau cu bărcile și-l luau. Într-o vreme, văzând Cuviosul Acachie Kavsokalivitul că mirul a început să fie comercializat, s-a rugat și acesta a încetat să mai curgă. Sfântul Nil Athonitul este prăznuit la 7 mai și 12 noiembrie. Citiți mai jos o profeție ale cărei cuvinte se împlinesc întocmai în zilele noastre. (L.D.)

„Începând cu anul 1900, până la mijlocul veacului douăzeci, oamenii şi lumea întreagă vor ajunge să fie de nerecunoscut. Când se va apropia timpul venirii lui Antihrist, minţile oamenilor se vor întuneca, din pricina patimilor trupeşti. Răutatea şi înşelăciunea vor creşte tot mai mult.

Lumea se va schimba şi oamenii se vor schimba. Bărbaţii nu se vor mai deosebi de femei, din pricina neruşinării îmbrăcăminţii şi a felului cum îşi vor purta părul. Oamenii se vor sălbătici, ajungând ca fiarele, din pricina ispitelor şi înşelăciunilor Antihristului.

Părinţii şi bătrânii nu vor mai fi cinstiţi. Iubirea dintre oameni se va stinge. Păstorii creştini, adică episcopii şi preoţii se vor umple de slava deşartă (afară doar de câţiva dintre ei), nemaiputând deosebi cele de-a dreapta de cele de-a stânga. Toate obiceiurile cele vechi ale creştinilor şi ale Bisericii vor fi schimbate. Curăţia nu se va mai găsi între oameni, iar desfrânarea va domni peste tot.

Minciuna şi lăcomia se vor lăţi peste tot. Vai celor ce vor aduna bogăţii peste bogăţii! Desfrânarea, adulterul, sodomia, hoţia şi uciderile vor domni în acele timpuri. Din pricina înmulţirii fărădelegii, oamenii vor fi lipsiţi de orice mustrare de conştiinţă şi de harul Duhului Sfânt, pe care l-au primit la Botez.

Bisericile vor fi lipsite de păstori evlavioşi. Şi vai creştinilor care vor rămâne în lume, în acele timpuri! Şi vai celor ce vor fi lipsiţi de credinţă, căci nu vor mai vedea lumina cunoştinţei la nimeni! Creştinii adevăraţi vor fugi atunci în locuri sfinţite, unde se vor adăposti, ca să-şi găsească liniştea şi să se îngrijească de suflet. Căci în lume vor avea doar greutăţi şi piedici.

Toate aceste lucruri se vor întâmpla, pentru că atunci Antihristul va domni peste toată lumea. Acela va lucra semne şi minuni şi va înzestra cu înţelepciune pe nenorociţii oameni, aşa încât vor născoci căi de a vorbi unul cu altul, dintr-o parte a pământului într-alta. Vor zbura ca păsările prin aer şi vor străbate adâncul mării, asemenea peştilor.

Oamenii ce vor trăi având de toate, vor fi nişte nenorociţi, căci nu vor cunoaşte că toate acestea sunt înşelăciuni ale Antihristului. Iar Antihristul îi va face să creadă, prin născocirile sale, că Dumnezeu cel în Treime nu există.

Atunci preabunul Dumnezeu, văzând ticăloşirea lumii, va scurta acele zile pentru cei aleşi, [1] căci Antihristul va încerca să ducă în rătăcire şi pe cei aleşi. [2] Apoi se va arăta deodată sabia cea cu două tăişuri, [3] şi va tăia pe înşelător şi pe cei care i-au urmat lui.” [4]

Extras din Marii Sinaxarişti ai Bisericii Ortodoxe, Colorado, 2000.

[1] Cf. Mt. 24,22; Mc. 13,20; Rom. 9,28.

[2] Cf. Mt. 24,24; Mc. 13,22.

[3] Apoc. 1,16; 2,12; 19,15.

[4] Vezi textul grecesc al lui D. Panagopoulos, Saints and Sages Concerning Future Events (Athens, GR) p.80.

Sursă: Doxologia

Posted on 17 mai 2012, in Chilia Sfântului Nil, Cuvinte duhovnicești, Nil Athonitul and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 10 comentarii.

 1. Hristos a inviat!

  Unde se afla in prezent moastele acestui mare sfant? Se poate vizita pestera, nu departe de pustia Kavsokaliviei, in care a vietuit Sfantul Nil Athonitul?

 2. George-Se poate vizita chiar este amenajat la pestera Sf.Nil Athonitul,cu trepte turnate din beton si balostrada pt.a nu cadea in prapastie,deoarece pestera se afla chiar pe malul prapastiei fiind f.riscant.daca nu se amenaja cum este acum.Eu am fost in 2009 dar cu totul intamplator,pt.ca nu stiam de aceasta pestera sau poate nu intamplator ,dar eram cu cineva si veneam de la Kavsokalivia si din muntele de vis-a-vis de pestera Sf.Nil cum eram noi si priveam frumosul peisaj ,am vazut acea gaura mare a pesterei Sale si ne-am dat seama ca acolo trebuie sa fie sau sa fi fost un pustnic traitor in Athos si curiosi fiind sa vedem ce o fi acolo,am luat-o pe o potecuta f.micuta,care este doar cat poti trece cu piciorul si foarte putin vizibila,dandu-ne seama ca pana la urma undeva trebuie sa duca aceasta potecuta si exact la pestera Sf.Nil Athonitul ne-a dus, dupa circa o ora de mers pe jos.Dar pana la pestera Sf.Nil a mai dat de doi pustnici care traiau intr-o f.mica chilie saracacioasa in apropiere de pestera Sf.Nil,cam la 15 min.de pestera Sa,primindu-ne cu mare dragoste si bucurie si punandu-ne la masa si dandu-ne si noua din putinul lor,fiind mirati de noi cum de am putut ajunge acolo,indrumandu-ne chiar ei pe unde sa o luam catre pestera Sf.Nil.Daca nu esti cu cineva care sa mai fi fost nu ai cum sa o gasesti sau poate printr-o intamplare cum am gasit-o si noi.Merita sa o vezi daca ai ocazia si chiar iti doresc sa o vezi,ca sigur te vei folosi.Doamne ajuta !

 3. Doamne ce fericiti trebuie sa fie cei ce au sansa sa vada minunatiile Sf munte ATHOS BUNUL DUMNEZEU sa ne ocroteasca pe toti ! AMIN !

 1. Pingback: pridvorul lui laurentiu dumitru » Blog Archive » Ultimele cincisprezece postări de pe blogul Sfântul Munte Athos (partea a-VIII-a)

 2. Pingback: “Cand barbatii nu mai sunt barbati si femeile femei …” – Pshihoterapia Ortodoxa

 3. Pingback: Familia trece printr-o criza teribila -“Cand barbatii nu mai sunt barbati si femeile femei” | Santinela ortodoxa blog

 4. Pingback: Santinela ortodoxa blog

 5. Pingback: Distrugerea familiei si metodele prin care se face aceasta | ACVILA ORTODOXA blog

 6. Pingback: Diavolul are in plan distrugerea familiei | SANTINELA ORTODOXA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: